Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Milan måste grisa för att gå vidare, lite Gefle light

Zlatan vs FC Barcelona. Vore en mindre sensation om ett Milan utan Thiago Silva tog sig vidare till semifinal i Champions League. Naturligtvis har Zlatan en huvudroll och utan att han gör rejält avtryck så kommer det inte att gå, men känslan är att Barcelona inte är på absoluta topp.

Får Pep Guardiola starta utan Xavi så tappar man trots allt en del, även om man ska kunna skicka ut Milan ändå. En spelare som Messi var ju nära redan på San Siro och det är svårt att se att inte han och polarna inte gärna skickar hem svensken efter en vänlig kram, några berömmande ord och en rejäl uppvisning på planen.

Hur känner då Zlatan? Ja, allt annat en frustande revanschlusta skulle förvåna. Blir Camp Nous buanden än mer bränsle eller kommer han att försvinna ur matchen? För det har varit många stora matcher där han inte riktigt kommit till, och här har han ännu en möjlighet att tysta en hel del tvivlare som trots allt finns i Barcelona.

Vore häftigt om Milan gjorde som Inter för ett par år sedan, då man skickade ut Barcelona efter en sjukt stark defensiv insats, och då måste Milan begränsa och förstöra för de mer tekniska och kreativa lirarna i motståndarlaget och sedan vinna på att man tar någon av de få chanser man har att få till ett bortamål.

För att Milan ska gå vidare måste man uppträda på ett sätt som kanske inte står för den underhållande fotbollen, vilket ibland kan vara nog så underhållande, och det är något häftigt med lag som uppträder med ett uppdrag på agendan och där spelarna är villiga att underordna sig naturliga instinkter för att nå målet.

***

Helsingborg och Göteborg förlorade, Malmö och AIK fick bara oavgjort på hemmaplan. Elfsborg däremot vann, plus Nannes “otäcka” Kalmar FF och allsvenskan är i väg. Så här kommer det svänga ett bra tag, och det kommer ta ett tag innan den högsta serien får några riktiga konturer.

Att MFF:arna är sura för utebliven straff köper jag, men sluta gnäll på Gefle. Man måste spela efter sina resurser, och det är kanske så Malmö skulle ha spelat i Europa League för att hänga med längre och kanske ta fler poäng än den enda. För det handlar om att anpassa sig till motståndet, lite som Milan måste göra mot Barcelona…och jag tror få MFF-fans som brinner för Zlatan kommer att klaga om hans lag grisar sig vidare.

***

Gillar verkligen Göran Zachrisson men jag är för mindre inställsamma intervjuer än den han gjorde med Zlatan, men smaken är ju olika. Även om det inte är ett senatsförhör behöver man inte sitta i knät på den man intervjuar.

***

Trelleborgs FF blev framröstad till favorit att återvända till allsvenskan. Även om man har en stark spelartrupp så undrar jag om Alf Westerbergs dubbla uppdrag som tränare och sportchef? Är skeptisk till om TFF får det lätt och superettan är också en serie där många lag kan vara med och slåss om de främsta positionerna. Tror mer på Halmstads BK.

***

Ekwall vs Lundh gör comeback på fotbollskanalen.se. Det blir i ett format av On Tour och där en del tunga pjäser är på gång in under våren, och vi kommer även köra en tävling där man kan vinna en resa ihop med Ekwall vs Lundh On Tour som avslutar säsongen 2012.

***

Inte oväntat att jag blev Bad Cop och Martin Åslund blev God Cop när vi avrundade premiären av Fotbollsmåndag med ett nytt inslag och som du ser här:

Fotbollsm%C3%A5ndag:%20Med%20m%C3%A5lfest%20och%20superskr%C3%A4llar

***

Inte konstigt att Örebro SK hackar sett till så många starka spelare man tappat. För inte nog med att man fått in många nya spelare, rätt få av dem håller lika hög klass som Gerzic, Alvbåge, Almebäck, Bedoya o Co.  Sixten Boström har ett styvt jobb framför sig och Örebro gick inte man ur huse direkt till premiären på Behrn Arena, och man undrar hur många som kommer tillbaka efter fyra insläppta?

***

I en intervju med Glenn Hysén säger John Guidetti att det är folk från landslaget som bett honom ligga lågt. Varför är jag inte förvånad?

***

Tänk att Svenska Spel snarare lyfter Unibet och sänker sig självt genom sitt agerande mot Åtvidabergs FF.

***

Vad många det är som skjuter ner en direkt utan att läsa helheten. Som att en hel del twittrare undrade över att jag vill ha Mikael Stahre sparkad efter en match, när det var precis tvärtom: Stahre måste få tid.

***

Manchester United är som en maskin, och när det blir vår och det drar ihop sig så blir man bara starkare och starkare. Seger igen, nu mot Blackburn och man har greppet om Premier League-pokalen. Ta bara Paul Scholes comeback, han har startat åtta matcher och det har blivit seger i alla, och i hans tre inhopp är det två segrar och en oavgjord. Så delaktighet i elva matcher har gett 31 av 33 möjliga poäng.

Publicerad 2012-04-03 kl 10:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons