Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Har Chelsea glömt Övrebö?

Lundhs blogg

Kommer ni ihåg Tom Henning Övrebö? Chelsea-fansen har inte glömt den norska domaren som fortfarande hör av en del av London-klubbens fans. Engelska Guardian letade upp honom i dag.

Skälet är naturligtvis att Chelsea tar emot Barcelona i semifinalen i Champions League, och att Övrebö dömde klubbarnas semifinal våren 2009 och där det slutade med kalabalik och ett sent mål av Andrés Iniesta som betydde final för Barcelona.

Ilskan mot den norske domaren hängde ihop med att Chelsea upplevde att man borde fått straff inte mindre än fyra gånger, och efter slutsignalen så kokade Didier Drogba och José Bosingwa över och de blev senare avstängda fyra respektive tre matcher.

Nu slipper Chelsea och Barcelona (som fick Abidal utvisad utan att han rörde Anelka) den norske domaren som slutade döma internationellt för två år sedan, men det är klart att matchen för tre år sedan vilar även över denna drabbning.

Annons

Det var ju även kontroverser i klubbarnas CL-möte 2005 då Anders Frisk dömde och José Mourinho anklagade svensken för att ha talat med dåvarande Barcelona-tränaren Frank Rijkaard i pausen och det slutade med att den svenske domaren lade pipan på hyllan.

Så räkna med en extra laddad semifinal, där det är viktigt att Uefa hittar helt rätt i domarvalet. Tyvärr är risken stor att det spårar ur, särskilt sett eftersom många av Barcelonas motståndare nu belyser att de upplever att klubben får hjälp av Uefa.

Mourinho är redan i gång och eldar och han riskerar ju att stöta på Barcelona först i finalen, men det kommer att vara en oerhörd fokus på den domare som tar hand om matcherna 18 och 24 april.

För många av Chelseas spelare är det troligen sista chansen att vinna Champions League som ju Roman Abramovitj o Co jagat i många år och där en straffläggning i en final är det närmaste man kommit.

Annons

Inte så att Premier League-laget är chanslöst mot Barcelona, men när man kollar in matchschemat för London-klubben så undrar man hur spelarna ska orka med det, och att de antagligen måste prioritera:

Chelseas kommande matcher i Premier L, Champions L och FA-cup, via SVT:s Fredric Pavlidis: 7 apr Wigan, 9 apr Fulham, 15 apr Tottenham, 18 apr Barça, 21 apr Arsenal, 24 apr Barça, 29 apr Queens PR, 2 maj Newcastle, 5 maj Liverpool, 13 maj Blackburn

Undrar om de inte lägger all kraft på Champions League? En seger där och Abramovitj sitter nöjd, och det ger dessutom en plats i nästa års Champions League, men det återstår att se hur Roberto Di Matteo lägger upp det.

För Övrebö är det hemskt nog bäst att ligga lågt. Den norske domaren kommer de närmaste veckorna att figurera mycket i förhandssnacket och man kan misstänka att antalet mejl kommer att öka.

Annons

***

Tänk att Glasgow Rangers skulder är uppe över 1,5 miljarder kronor. Bisarrt.

***

Långfredagen innebär avresa i gryningen för att börja spela in Ekwall vs Lundh on Tour som gör comeback vecka 16, och du ser dem bara på fotbollskanalen.se.

Redan har vi klart med några sköna gäster vars namn har den rätta tyngden och vi startar säsongen på Arlanda terminal 5 med sikte på utlandet där det blir några stopp över Påsken.

De stora nyheterna är att vi åker till gästerna och inte tvärtom, och att vi ska köra en tävling med en Ekwall vs Lundh on Tour-resa i potten, vilken vi drar i väg på till hösten.

***

Även om jag gillar skrällar som APOEL Nicosia tidigt i Champions League så vill jag ha de stora lagen kvar när det drar ihop sig. Kan inte klaga på uppställningen med Real Madrid vs Bayern München på ena sidan och Chelsea och Barcelona på andra sidan.

Annons

Tror fortfarande på mitt tips direkt efter lottningen där det blir helspanskt i finalen i München.

***

SUPERLIVE med start 20.45 på fotbollskanalen.se. Får alla mål och händelser från Europa League, bland annat från AZ retur i Valencia där aldrig något holländskt lag vunnit och det bara blivit två kryss.

***

Superettan piskar i gång i morgon och jag är inte lika övertygad om Trelleborgs framfart som Upptaktsträffen. Mitt tips får ni under Långfredagen, och det på fotbollskanalen.se.

***

Efter påskhlegen drar jag till London med mina barn i några dagar. Ännu inte fått in någon fotboll på schemat. En tågresa till Leeds och möte med Peterborough lockade inte.

Bara fått in London Eye, Damien HirstTate Modern och Imperial War Museum som klara punkter. Några tips?

***

Många såg John Guidetti när han rappade ihop med Daniel Adams-Ray. Feyenoords svensk har nu kört loss med Mohammed Ayari aka Boda som också är i Rotterdam:

Annons

[youtubeplay id=”Ccvn_COWXEc” size=”large”]

Många punggrepp för pengarna, och alla de rätta poserna – gillar även Guidettis mössa.

***

Publicerad 2012-04-05 17:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto