Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

På Premier League-match utan vita bönor i kistan

Vi ska se Sunderland-Tottenham i eftermiddag och det är framför allt en grymt viktig match för Spurs eftersom man måste sätta tryck på Arsenal som har Manchester City på söndag. Att Sunderland inte är något lätt motstånd visade man mot City förra veckan, även om man släppte in två sena mål.

Extra kul att se Sebastian Larsson på nära håll. Många i England talar gott om svensken som rankas som en av Premier Leagues bästa värvningar sett till kostnad och vad klubben fått ut av honom. Landslagets mittfältare är viktig i klubblaget för hur han hanterar de fasta situationerna och att han gör en del mål.

I Erik Hamréns perspektiv måste det vara skönt att ha en ytter som excellerar. För annars är det tunt bland alternativen. Inte så att jag tror att förbundskaptenen petar Emir Bajrami och Christian Wilhelmsson men Twente-spelaren är uppenbarligen iskall i Steve McLarens ögon och efter gästspelet i den usla klubben i Qatar måste man undra om “Chippen” ens är en truppspelare?

Problemet är att det inte finns några kantalternativ för landslaget. Varken Viktor Elm eller Alexander Farnerud är testade eller naturliga kantspelare och inte heller Petter Andersson har gjort det bra nog. I allsvenskan är det Jiloan Hamad, Jimmy Durmaz och Niklas Hult möjligen men det är kanske inte riktigt den klassen i dag som landslaget behöver till EM.

Därför handlar det svenska kantspelet i dag om “Seb” Larsson eller omskolade lirare som Ola Toivonen och Rasmus Elm om inte Bajrami och Wilhelmsson hittar tillräcklig inspiration under EM-lägret och där övertygar Hamrén om att satsa på dem. Dock har jag svårt att se dem som annat är truppspelare.

***

Ingen påskvila för oss fotbollsjobbare – vilket är kanon – så det blir Fotbollskanalen Europa i TV4 Sport 23:00 (OBS NY TID OCH NY KANAL) på söndag och Fotbollsmåndag på måndag. Club Calcio kör i kväll – och i princip hela Påskaftonen  i TV4 Sport.

***

Karl-Erik Nilsson är gammal politiker. Alltså pratar han mycket utan att säga något. Ta bara uttalandet om polisnotorna som nu slår mot fotbollen: “Tror att det finns alternativa lösningar, men det är omöjligt att spekulera i vilka.”

För egen del tror jag inte på en SvFF-bas som bara duckar och hukar och inte tycker något, men smaken är ju olika.

***

Tippar Superettan och är inne på att den svenska andraligan i fotboll måste stöpas om. Se på hockeyallsvenskan.

***

Åtvidaberg och Syrianska! Wow, liksom. Andreas Thomsson är en tränare för större klubbar att ha koll på.

***

Klassisk roadtrip i England när vi spelar in Ekwall vs Lundh on Tour. Vi klämde Heathrow, Birmingham, Manchester, Newcastle och en del jobb på vägen, och det utan egentliga stopp. Först på the Wizard – en lyxpub söder om Manchester – fick vi mat och det var sent på kvällen. Bara att bita ihop.

Vänstertrafiken var inget för kollega Ekwall vilket fotograf Fuxin fick känna av: huvudvärk och illamående efter att Ekwall körde, och där vi fick höra den klassiska repliken: “Vad ojämna vägar det är i England.” Grejen var då att han körde på de målade linjerna på motorvägen…

Sedan hade vår demonproducent Ekwall bokat in oss på Sir William Fox långt utanför Newcastle…när vi skulle vara i Sunderland. Fuktmögliga heltäckningsmattor, vita bönor till frukost och bara badkar. Ja, ni fattar. Klassiskt engelskt skithotell som onekligen har sin charm, men Ekwall har bett om ursäkt.

Publicerad 2012-04-07 kl 12:27

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons