Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Svider när mina London-institutioner havererar

Är i London några med barnen och det handlar mycket om att göra likadana saker som jag själv gjorde 1976 när jag som storögd 9-åring var på Imperial War Museum, marknaden på Portobello Road, Tower of London och Hamley’s och köpte en Leeds United-halsduk och fastnade i en evig (nästan) förbannelse.

ANNONS

Just det sistnämnda har de sluppit, och London Eye fanns ju inte på min tid, men annars har London fortfarande en stark påverkan när man är i den åldern. Det mesta är häftigt…ja, inte korvarna och bönorna till frukost, men för övrigt har den engelska huvudstaden behållit mycket magi.

För egen del har jag aldrig glömt känslan av Hamley´s (och jag måste säga att världens största leksaksaffär fortfarande håller). Våning efter våning av leksaker och detta var ju långt före globaliseringen och när man köpte en Action Man där så var man verkligen ensam hemma i Lund om uppsättningen av vapen, fallskärm och annat som kom väl till pass vid stora kullen.

Som turist i London är det svårt att klaga på massturismen och kommersialiseringen av det hela, man är ju själv med och smörjer maskineriet. Fast förr i tiden höll guiderna på mer med guidande än med att sälja andra typer av aktiviteter och grejer – fast crosspromo är en del av verkligheten i många branscher.

ANNONS

Under 1980-talet och 90-talet var jag mycket i London. På slutet mer och mer med jobbet och den perioden sträckte sig in på 2000-talet men sedan har det varit färre turer. Jag visste ju att Sportpages Charing Cross stängt men det svider än. Där köpte man alla de senaste och smalaste sportböckerna. Finns det någon motsvarigt?

Tog även med mig barnen – men mest för min egen skull – till Carnaby Street och ville visa Soccer Scene där jag köpt en massa udda fotbollströjor genom åren. Det var ett Mecka för oss som gillade fotboll och tröjor. Butiken som egentligen var två hade nu flyttat till en lokal och själen var helt utsuddad. Tyvärr.

Även om de hade rea på Leeds gamla tröja från 1992 då man vann ligan…

Visade sig att Newcastles ägare Mike Ashley köpt den via sitt Sportsdirect. Hans bolag hade även tagit över Lillywhite´sPicadilly Circus och det sunkiga charterhotellet vi alltid bodde på vid en sidogata till Picadilly var stängt för renovering. Ja, inget får vara detsamma och det kallas utveckling och om det är bättre eller sämre kan vi lämna därhän, det är annorlunda.

ANNONS

Ännu har det inte blivit någon tur till French House och Bar Italia, men det kanske börjat halka utför där med?

***

Hade en känsla av att Atletico Madrid skulle rubba Real i derbyt. Jo, tjenare. Cristiano Ronaldo ville annat.

***

Tänk att Manchester United skulle falla mot Wigan. Otippat. Lägg till att Manchester City krossade WBA med Jonas Olsson och till och med Carlos Tevez gjorde mål. BBC:s Match of the Day gick bananas över det i går men Roberto Mancini såg ut att ha sålt Balotelli och tappat pengarna och sa att kampen var över.

Ja, sett till spelschemat borde det vara över: United har Villa och Everton hemma före derbyt mot City och sedan Swansea hemma och Sunderland borta. City har Norwich och Wolves borta före derbyt och sedan Newcastle borta och QPR hemma. Det som talar emot City är den svaga bortaformen.

ANNONS

Tror också United håller undan, men det är klart att Sir Alex Ferguson o Co svettas efter förlusten mot Wigan. Tur jag slipper vara inblandad.

I botten verkar Blackburn nu sjunka med Wolves ner. Som en Rovers-fan twittrade: Var är alla som kritiserade oss för att vi kritiserat Steve Kean nu? Efter några segrar så var Kean het, men nu ser det ut att bli Championship för klubben. Kampen om att undvika den tredjeplatsen blir hård – ännu gladare över att slippa vara inblandad i det.

***

Åtvidaberg! Andreas Thomson! Tror han har en poäng om att det handlar om okunskap hos andra lag, men det handlar också om att klubben satsade på honom långsiktigt. Visst, det så löjligt ut när man bytte efter några omgångar senast i allsvenskan men uppenbarligen ville man ha Thomson och nu har han fått bygga.

ANNONS

***

Arjen Robben verkar inte ha haft det lätt mot Dortmund. Miss vid 0-1, bränd straff och direkt efter frågor om de två grejerna på tyska Sky. Bundesliga är hårda tag. Trodde faktiskt inte Bayern skulle förlora, men det är uppskattat att den tyska ligan får fram en stark utmanare om herraväldet.

***

Var på den häftigaste biografen jag varit på i går kväll när jag var på Electric Cinema i Notting Hill. Även om biljetterna var dyrare än hemma så var det häftigt med fotpallar, feta läderfåtöljer och en bar som sålde öl, kaffe och lättare maträtter. Ett biobesök med betoning på njutning.

Publicerad 2012-04-12 kl 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto