Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Teknikrevolutionen gör domarnas jobb omöjligt

Domarna blir vecka efter vecka tagna med brallorna nere. I England. I allsvenskan. Ja, i princip överallt. Så man måste undra vad som gör att Fifa inte agerar snabbare för att hjälpa domarna med åtminstone avgöra om bollen är inne i målet eller inte.

Den tekniken är på gång och nu säger man att det troliga är att man får klartecken 2 juli då IFAB (International Football Association Board som styr regelutvecklingen i fotboll) kan ta beslut efter att ha testat två utvalda tekniker under månaderna fram till dess. Det är inte en dag för sent.

Börjar mer och mer vara inne på att fjärdedomarna ska kunna ta hjälp av tv-repriser i de fall de finns – och då krävs att alla matcher i den serien och cupen tv-produceras – för att avgöra offside som i IFK Göteborgs match mot Örebro.  För det måste vara tröstlöst att vara domare när tekniken sprungit i från dem.

Alla kan i efterhand se att Hannes Stillers mål borde ha blivit godkänt och förutom att det är bra för fotbollen med både rättvisa och fler mål, så gör det jobbet lättare för domarna när de får ta hjälp av sådant som alla kan se. Vi skulle få färre kontroverser av den typ som plågar fotbollen nu.

Naturligtvis kan vi inte lösa allt med kameror därför att det är omöjligt att se till att få alla vinklar, men visst måste även fotbollen kunna ta hjälp av tekniken men där makten fortfarande ska vara hos domarna. Om nu både domaren och den assisterande missar ett domslut så måste fjärdedomaren kunna hjälpa dem med tv-repriser.

Visst, det kommer att leda till onaturliga avbrott men de är bättre än det tjafs och den kritik som omger exempelvis allsvenskan. För även om Blåvitt borde ha vunnit ÖSK-matchen av egen kraft så svider det naturligtvis när fokus hamnar på domaren och inte på klubbarna.

Domarna måste få hjälp av tekniken – inte stjälpas av den som det är i dag.

***

Ekwall vs Lundh är tillbaka, och i On Tour-format, och i slutändan blir det en resa där alla som vill kan följa med. Och det är de små detaljerna som är viktiga:

Ekwall%20vs%20Lundh:%20%C3%84ntligen%20tillbaka%20-%20se%20smakprovet%20med%20Hodgson

***

Dessutom måste allsvenskan och andra ligor bli bättre på att straffa de som på olika sätt fuskar, oavsett om det är filmningar eller kapningar och slag. Följ upp och straffa i efterhand – och det snabbt.

***

Deppigt att några i Chelseas klack inte kunde hålla igen när man hade en tyst minut för Hillsbrough.

***

En tröst att fotbollen sluter upp efter tragiken kring Piermario Morosini, men det är en liten tröst.

***

Tobias Grahns mål på Gamla Ullevi var årets snyggaste. Hittills.

***

Glidit in i käppkriget en aning nu när Flyers är i farten. Herregud, vad det smäller och sedan gnäller Sidney Crosby:

[youtubeplay id=”7jCXT0cWGX4″ size=”large”]

Nästan som om Leeds…vet att Jan Majlard någon gång sa i Sportsnack att det måste vara något fel om man håller på bägge de lagen. Får väl söka för det. Också.

***

Har sett min beskärda del av matcher på Klostergården när Lunds BK jagade uppflyttning och kvalplatser eller skulle skicka ut allsvenska lag ur Svenska Cupen, men fotbollen har alltid kommit i andra hand i Lund och det har varit handbollen som gällt.

Gillar att Lunds BK är på gång igen – seger mot Qviding i seriepremiären trots två röda kort och en straff emot sig – och man verkar ha skrapat ihop ett gäng som kan ta sig fram till Superettan innan andra större klubbar kan gå in och sno åt sig talangerna i laget. För det är ingen tvekan om att Lund faktiskt langar fram en del talanger, även om inte alla kommer från LBK.

***

Roberto Di Matteo har onekligen ryckt upp Chelsea, eller om det är så att han låtit spelarna rycka upp sig själva. FA-cupfinal är ordnat, kampen om Champions League börjar i veckan och man är inte borta från CL till nästa säsong. Ändå tror jag att Roman måste bygga om laget, och vem som ska leda det återstår att se.

Publicerad 2012-04-16 kl 14:06

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons