Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Rond ett till Bayern, men Real är med i slagväxlingen

“Anfall är bästa försvar” är en av de äldsta klyschorna i sportens värld. Om man vill illustrera den så är det bara att klicka fram 90 minuter Bayern München-Real Madrid från Allianz Arena 17 april 2012. Var lite som en desperat skolgårdsfotboll där de inblandade bara vräkte framåt när de hade bollen.

ANNONS

En ruggigt häftig match att se, särskilt sett till att det var den första semifinalen av två och historiskt sett brukar de vara försiktiga tillställningar där man mest känner på varandra. Här var det två av fotbollens tungviktare som struntade i att hålla upp guarden och bara slog framåt för att komma till avgöranden.

Så fort man hade bollen under kontroll så handlade det om att slå om och försöka utmana på kanten. Tempot var högt och det gick framåt, framåt, framåt för bägge lagen. Bayern tog ledningen efter en hörna där Ribéry skickade in bollen som kommit ut, och det var ett ledningsmål som kunde ha blivit avblåst eftersom en kollega stod i misstänkt offsideläge.

Howard Webb o Co gick på mål i det läget, och på något sätt bjöd han tillbaka när Marcelo slapp ett rött kort efter sin brutala satsning på Thomas Müller. Ja, ja, det här ju till att diskutera domare i dessa tider, men den sparken som Marcelo delade ut var värd ett rött kort, han är inte ute efter bollen. Tyvärr har Webb tendensen att släppa sånt här.

ANNONS

Real kom tillbaka i matchen och det var en annars rätt anonym Ronaldo som hittade in till Özil till 1-1 där portugisen bjöd på en vaken och oerhört snygg inspelning. Annars hade Ronaldo det tufft och svårt mot Lahm/Robben och man såg inte till Real-stjärnan tillräckligt sett till vad han kan och vad man förväntar sig.

När spelet böljade fram och tillbaka så skapade man lägen åt bägge håll och på något sätt typiskt att Mario Gomez skyttekungstryckte in Lahms låga inlägg till 2-1 i den 89:e minuten och gav Bayern en betydligt chans inför returen. Typiskt för dagens fotboll att en tysk kvitterar mot ett tyskt lag och att en spanjor (jo, Gomez har spanskt medborgarskap också) sänker Real.

Hur det går i returen? Ja, det är klart att Real Madrid är storfavorit att ta sig vidare för hemma i Madrid är man något helt annat, men det är en tung vecka som väntar med Barcelona i el clasico och därefter väntar som sagt Bayern München. Två matcher som avgör säsongen för José Mourinho och frågan är om han vågar ösa på framåt på lördag också?

ANNONS

Efter Bayern-segern så knapprade man in en hel del av Reals försprång, och kontringarna är lika farliga på Santiago Bernabeu. Så drömmen om en Champions League-final på hemmaplan lever för Jupp Heynkes, Ribéry, Robben och Gomez.

***

Chelsea är inte helt borta mot Barcelona. Finns ett driv i London-klubben som visats sig efter att man sparkade André Villas-Boas och där många av de äldre spelarna inser att de är på sista varvet, och att det här kan vara sista möjligheten att vinna Champions League. Lägg till att Barça inte varit fullt så imponerande hela den här säsongen.

Och sedan har vi den extra laddningen efter 2009 då Barcelona skickade ut Chelsea med ett sent mål och där den norske domaren Tom Henning Övrebö nobbade flera solklara straffar, och det spårade ur efter slutsignalen och både Drogba och Bosingwa tappade det inför tv-kamerorna och sedan blev avstängda.

ANNONS

Ovanpå det har Barcelona ett el clasico att peta in i helgen, och det i ett läge när toppstriden i La Liga plötsligt blivit jämnare och där Guardiola o Co har en möjlighet att kliva nära, nära Real.

***

Fest på Palace i Norrköping i kväll? Tidigare Peking-liraren Brian McDermott har tagit upp Reading i Premier League. Även Southampton är på väg upp efter kvällens ryck från West Ham. Leeds? Shhh.

***

Vad händer, Brynäs? Inte f*n kan ni tappa det?

***

Pep Guardiola avfärdar snacket om att han ska ta över Chelsea som rena fantasier. Onekligen benägen att tro honom. Varför skulle han gå till en klubb som på senare år på många sätt representerar Barcelonas motsats. Nej, det händer inte.

***

Zlatan Ibrahimovic kvar i Milan eller inte? Uppgifterna dör inte trots att Mino Raiola och Zlatan själv nekar. Förstår inte om han lämnar klubben nu men med Zlatan finns inga garantier. Är det Allegri-tjafset som stör?

ANNONS

***

Är inte säker på att Kenny Dalglish är rätt man för Rasmus Elm apropå uppgifter i engelsk press om att Liverpool följer svensken. Överhuvudtaget undrar jag om Premier League är passande för mittfältaren? Borde inte Italien eller Spanien vara bättre för honom, eller möjligen Frankrike? Inte heller Tyskland tror jag på.

Publicerad 2012-04-17 kl 23:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto