Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Glöm EM, Gerndt

I en intervju med TT säger förbundskapten Erik Hamrén att han inte stänger några EM-dörrar för Alexander Gerndt som ju i dagsläget inte är tillgänglig för spel i landslaget efter att i tingsrätten ha blivit dömd för misshandel av sin tidigare hustru. Bakgrunden till det är naturligtvis den rättsliga process som pågår.

Alexander Gerndts nya advokat Johan Eriksson driver anfallsstjärnans överklagan av domen för misshandel och den 3 maj ska den upp i hovrätten. Precis som fotbollskanalen.se skrivit tidigare anser advokat Eriksson att han tagit fram nya bevis som friar anfallaren och han har även presenterat dem för tidigare SvFF-basen Lars-Åke Lagrell och generalsekreteraren Mikael Santoft.

Fast sett i perspektivet att Erik Hamrén ska presentera EM-truppen den 14 maj och att det vanligtvis tar två veckor innan en domstol presenterar en dom så borde det vara kört även om anfallaren skulle bli friad efter förhandlingen i hovrätten 17 maj, för det är knappast så att han håller en plats i väntan på dom.

Sedan kan Alexander Gerndt glömma EM även om han blir frikänd, för han har knappast gjort en säsong som är något att skryta med. Totalt fem mål efter flytten till Utrecht där skador och turbulensen kring rättsprocessen gjort att han bara startat 16 matcher och fått göra fyra inhopp, varav det senaste i söndags då han också gjorde mål.

Kan inte se vem Gerndt skulle slå ut om han nu blir friad. Om nu Hamrén tar med sig fem forwards, vilket det lutar åt, så är Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Ola Toivonen, Tobias Hysén och John Guidetti före. Lägg till att Markus Rosenberg har gjort nio mål för Werder Bremen och att Marcus Berg spelar igen.

Sedan är det kanske inte konstigt att Erik Hamrén säger att han inte stänger dörren. Det betyder egentligen ingenting, för att den är inte öppen i dagsläget och när det väl är dags för truppen så det inte svårt att motivera att förbundskaptenen tagit ut de 23 spelare som har störst chans att nå ett resultat i Polen och att han då ratat en eventuellt friad Gerndt av sportsliga skäl.

Alexander Gerndt får se längre fram om han blir friad i hovrätten, vilket hans advokat verkar övertygad om. Det kommer ett VM-kval och det är ingen tvekan om att spelaren Gerndt har tidigare gjort intryck på förbundskapten Hamrén så om han blir friad i maj får han ta sikte på att göra en starkare säsong i Utrecht och sedan försöka ta plats till höstens landskamper.

Om han inte blir friad är det upp till nye förbundsbasen Karl-Erik Nilsson och SvFF:s styrelse att ta ställning till om Gerndt kan spela i landslaget igen, och i så fall när. Låt oss hoppas att de åtminstone är förberedda på domen till skillnad från senast när ledarna Lagrell och Santoft sa att han kunde spela och sedan ändrade sig till nästa dag.

Publicerad 2012-04-18 kl 20:47

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons