Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Obegripligt att Chelsea vann - och imponerande

Didier Drogba fick en rejäl målchans och drog dit bollen till 1-0. Förspelet till målet var avgörande för läget, där allt började Lionel Messi tappade bollen och Frank Lampard slog en briljant boll ut på vänsterkanten till Ramires som tog emot snyggt och hittade in till den framstormande ivorianen som med lite tur fick den och förlöste Stamford Bridge.

ANNONS

Sporten%20med%20CL-m%C3%A5l

Måste trots allt beundra hur Chelsea försvarade sig mot övermakten i den första matchen av Champions Leagues andra semifinal och det var lite General Custer över det hela när man samlade manskapet runt Petr Cech straffområde och tappert höll ut. Man såg till att rensa på mållinjen, fick hjälp av ribban och såg hur Barcelonas stjärnor sköt snett, vingt och över.

För sett till statistiken så är det obegripligt att det slutade 1-0. FC Barcelona hade 24-4 i avslut, 79-21 i bollinnehav, 93-74 när det gäller passningsprocent och 8-1 i hörnor och det var i långa stunder en lång belägring av Chelseas mål och även om man inte nådde upp till Roberto Di Matteos önskan om en perfekt match – för man släppte trots allt till en hel del chanser – så har man trots allt större möjligheter inför returen.

ANNONS

På många sätt var det Chelsea gamla veteraner som Cech, John Terry, Ashley Cole, Lampard och Drogba som ledde linjerna och därmed ser till att deras och Romans dröm om Champions League lever. Alla anar de nog att det är sista chansen för en hel del av dem, och att det gäller att underordna sig uppgiften – och det är trots allt lite häftigt att se.

För Pep Guardiola såg det ut att vara en frustrerande afton från sidlinjen och inom en vecka så väntar först Real Madrid i ett el clasico innan det är resturen mot Chelsea, och precis som för den spanska rivalen Real så är det en vecka som avgör oerhört mycket när det gäller hur man ska bedöma säsongen som helhet.

Egentligen svårt att klaga på Barcelonas spel, men visst brast det i avsluten ett antal gånger och man träffade inte ens mål i skarpa lägen, men spelar man så här på Camp Nou så är det tveksamt om General Custer o Co kan stå ut ytterligare 90 minuter. Där är planen större och det kommer att gå ännu fortare, så det blir nästintill omöjligt.

ANNONS

Ändå går det att ana att Barcelona vacklar, och det har synts tecken under året. Fast när det drar ihop sig till slutstriderna brukar den här typen av lag alltid kunna lyfta sig än mer, och det är onekligen två 90-minutersmatcher framöver som ska bli oerhört spännande att följa. Rullar segermaskinen på, eller blir det ett hack i maskineriet?

Förutom målet så låg Didier Drogba och vred sig mycket som vanligt, men egentligen är inte han värre än en del av motspelarna i semifinalen. Däremot ser det lite extra löjligt ut när den store och muskulöse anfallaren håller på och åmar sig efter en smäll som inte ser ut att behöva störa honom särskilt mycket. Ja, ja, det är internationellt.

***

I dag är det premiär för Ekwall vs Lundh on Tourfotbollskanalen.se. Roy Hodgson är gäst. Du kan även vinna en resa till EM i sommar och även en cool mobil. Håll utkik på sajten.

ANNONS

***

Vad hände i Philadelphia i natt?

***

Trots allt fascinerande att Kentaros skatteskulder på 47 miljoner kronor hamnar hos fogden, även om det nu är betalt enligt vd:n Philip Huber. För man undrar varför 47 millar inte blir betalt tidigare än att de hamnar hos fogden, men Kentaro-delägaren var inte direkt på gott humör när fotbollskanalen.se ringde…utan det handlade om allt annat är proffsigt uppträdande. Särskilt underligt om nu allt är under kontroll.

Publicerad 2012-04-19 kl 08:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto