Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hur kunde United tappa det - på Old Trafford?

Med nio minuter kvar av Manchester United-Everton ledde United med 4-2 och Parice Evra nickade i stolpen. Ändå slutade det 4-4 efter att först Jelavic gjort 4-3, han reagerade snabbast efter att bollen landade i straffområdet sedan Fellaini duellerat med både Ferdinand och Evans, och sedan skickade Pienaar in 4-4.

Även om Ferdinand hade ett tungt skott på slutet som Howard tippade över så slutade det 4-4 och det var naturligtvis något som öppnar för Manchester City, och gör derbyt på Valborgsmässoafton (måndag om en vecka) till en sanslös match på förhand. Där och då kan ligastriden öppna upp sig igen.

Slående att Manchester United inte kunde hålla ut till  seger sett till att man både hade 3-1 och 4-2 och rätt lite återstod av matchen. De Gea har varit svajig under säsongen men kan inte direkt klandras här, men Rafael är ett för svagt kort i backlinjen och han var inblandad i flera av baklängesmålen. Totalt sett släpper man in för många lätta mål.

Sedan var det ju en njutning att följa ytterligare en galet underhållande match där framför allt de sista 45 minuterna var non-stop-action där man skapade chans på chans och det faktiskt kunde blivit ännu flera mål. Nej, det är klart att inte tränarna gillade det defensiva jobbet men det kan vi strunta i.

Dessutom lever striden om Premier League-trofén och förutom derbyt kan man se fram emot Newcastle-Manchester City i omgången efter, och det ser ut att vara kamp ända fram till 13 maj.

***

Wanderson

***

Scenerna från Genoa är ju sorgliga. Glad att det slutade med att spelarna inte helt lämnade över sina tröjor till ultras, och att Guiseppe Sculli stod upp mot dem. Hans farfar var maffialedare och han har själv varit avstängd för uppgjorda matcher och tog ingen skit.

[dailymotionplay id=”xqao03″ size=”medium”]

***

Är fortfarande konfunderad över att Kentaro AB låter skatteskulder på 47 miljoner kronor hamna hos Kronofogden, och sedan påstår att man betalat dem när man bara fått anstånd. Undrar om det finns en tanke på att sätta bolaget i konkurs? Trots allt är Kentaros affär i Sverige på väg att dö.

Schweiziska Kentaro har varit mellanhand när Lars-Åke Lagrells handplockade rättighetsagent Rune Hauge och hans företag Profile Partners haft svårt att få ut rätt pris av tv-kanalerna. Kentaro kom in först julen 2005 och det funkade väl okej 2006-10 även om det gnisslade en del när Canal Plus och Tv4 bråkade en del (innan TV4 köpte Canal Plus), men egentligen ville inte förbundet förlänga med Kentaro, ändå blev det så.

Fast frågan är hur länge Kentaro är kvar i Sverige? Affärerna är på upphällningen. Framöver vill Uefa sälja alla tävlingslandskamper i ett paket och då har Kentaro ingen roll att fylla längre. Det har ju varit lite av bolagets affärsidé, att även ha många mindre förbund och sedan hoppas på att man lottas mot stora länder där det finns tv-pengar. Allsvenskan för damer, Svenska Cupen är inte heller något för Kentaro.

Då återstår Allsvenskan och Superettan och jag är tveksam till om SEF med Lars-Christer Olsson som ny ordförande kommer att ingå avtal med Kentaro om att de ska sälja. Känns som om Olsson kan den branschen hyfsat utan att behöva anlita schweizarna, som enligt mina uppgifter ska vara bortskrivna och inte har någon option på en fortsättning i det senaste avtalet.

Jag kan ha fel, men något konstigt är det med att Kentaro har stora skatteskulder som hamnar hos fogden. Den senaste skulden motsvarar runt 20 procent av bolagets årsomsättning. Närmaste tiden lär utvisa om Kentaro AB ska finnas kvar eller om det ska sjunka undan i en konkurs.

***

Milans kollaps den senaste månaden ser ut att kosta lo Scudetto, och även om Zlatan ordnade 1-1 på slutet mot Bologna måste det svida att han blev av med ett helt korrekt mål och att det bara blev en pinne på hemmaplan:

***

Real Madrid slog inte bara BarcelonaCamp Nou utan tog även hem ligatiteln. Kanske inte den underhållande fotbollen som det sägs att Reals fans vill se, men de var säkert nöjda ändå när Cristiano Ronaldo rann igenom och skickade in segermålet – hans 42:a mål för säsongen – tätt efter att Barcelona kvitterat.

Även om Barcelona hade bollen så skapade man mindre än mot Chelsea senast och överhuvudtaget såg det tamt ut från Lionel Messi, Xavi och Iniesta. Att Tello fick spela vidare så länge det fattar inte jag, men Pep Guardiola kan sina grejer. Tänk att det är tre år sedan Barcelona senast förlorade två matcher rad…

Publicerad 2012-04-22 kl 17:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons