Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Att Torres avgjorde visar EXAKT hur galen matchen var

Tänk att när Fernando Torres på övertid försökte dribbla sig upp som vänsterback och tappade bollen hann jag fundera på att spanjoren skulle bli syndabock när FC Barcelona skulle göra det där målet vi alla bara väntade på. För det var ju spel mot ett mål och man hade haft straff i ribban och skott i stolpen, och det var väl bara en tidsfråga…

Men, men, istället rensade någon undan bollen från Chelseas straffområde och ett Barcelona som flyttat upp i jakt på det där målet, som hade betytt en plats i München, hade inte koll på Fernando Torres som var där vid mittlinjen och tog med sig bollen helt fri mot Victor Valdés och spanjoren visade att han fortfarande kan, och fixade 2-2 i matchen och därmed totalt 3-2 till Chelsea.

Spanjoren har ju varit i det närmaste stående skämt efter halv-miljards-flytten från Liverpool i januari 2011 och minst sagt haft svårt att göra rätt för investeringen, men målet på Camp Nou var en rejäl avbetalning i och med att klubben når sin andra Champions League-final efter att ha skickat ut den regerande mästarklubben.

En sanslös prestation av Chelsea att överleva mot Barcelona, och det är än mäktigare att man inte bara låg under med 2-0 och dessutom spelade med tio man efter att John Terry blivit utvisad och hans kollega Gary Cahill blev skadad. Det var handbollsförsvar som gällde och ett otroligt krigande och markerande som genomsyrade aftonen och med en Petr Cech i toppstöt.

Ja, det var idel hjältar i Chelsea som fick Lionel Messi o Co att haverera, och dessutom fick man den önskade revanschen efter 2009 då man åkte ut efter ett sent mål av Iniésta. Men det kostade på, fyra spelare är avstängda i finalen som väntar och man lär sakna flera av dem och då inte minst Meireles, Ivanovic och Ramires som var oerhört kall och visade Messi-klass när han chippade in 2-1 och satte Chelsea i finalen.

De som klagar på fotbollen Chelsea spelar är snett på det. Upp till Barcelona att fixa det och jag är övertygad om att alla med blå hjärtan är nöjda med underhållningen i de två senaste matcherna. Sedan måste man ju spela efter sina resurser och då särskilt när man möter världens bästa spelare i ett av världens bästa lag. Det är knappast Chelseas uppdrag att bjuda dem på en plats i finalen.

Inte heller förstår jag alla som redan reser dödsrunor över Pep Guardiola och Barcelona. Herregud, det är trots allt så att man vunnit oerhört många titlar under hans säsonger och kan ta en cuptitel och man får väga in att Real Madrid gjort en otrolig säsong. Det enda som skulle betyda att man kan resa runan är om Guardiola avgår från tränarposten, men det har inte hänt än.

Sedan är det naturligtvis så att Barcelona haft svårt i de här sista stormatcherna och varit ovanligt stillastående och haft svårt att skapa chanser, men inte ens världens bästa lag vinner allt. Ser man enbart till Champions League så hade man en rad möjligheter att avgöra matcherna mot Chelsea och trots allt handlade det om individuella missar där Messi tryckte en straff i ribban och det var en rad andra stjärnor som brände lägen.

Jag fattar givetvis att FC Barcelona får en hel annan ribba efter vad man presterat under Pep Guardiola men det är inte så direkt att det är alla tiders fiasko för att man bara blir tvåa i ligan, åker i semifinalen i Champions League och bara har en cuptitel kvar att spela om. Särskilt inte när man hade möjligheter att vinna mot Chelsea med 5-3 eller 6-3. Ja, ja, vi får väl se om Guardiola väljer att stanna – eller om han drar.

Lionel Messi har en del fundera på efter två semifinaler och ett el clasico där han haft svårt att nå de vanliga höjderna, men sedan slår det en vad små marginaler det är. Tänk, straffen i ribban och skottet i stolpen och ett friläge. Ja, det kunde onekligen bli annat. Blir intressant att de hur han hanterar den motgången, men det betyder inte att han med automatik rasar i rankning eller anseende.

John Terry är redan dömd i flestas ögon från start, och han har många gånger visat att det är inte studieskulderna som kommer att knäcka honom. I ödesmatchen drog sig Chelseas kapten på ett rött kort när han knäade Sanchez i lår/rygg utan att bollen var i närheten och därmed satte han laget i brygga vilket han borde vara rutinerad nog för att undvika.

Utvisningen verkar de flesta ense om, men jag upplevde inte att han träffade så farligt och i England dömer man efter effekt och inte efter avsikt, men det är en obegåvad risk att ta och särskilt när man spelar i Europa. Det är inte ett domslut jag kommer protestera mot genom att kedja mig framför Riksdagen.

***

Fotbollskanalen och TV4-Sporten avslöjar att Svenska fotbollsförbundet blåser småklubbarna i sitt samarbete med Svenska Spel.

Här är min krönika i ämnet om att SvFF har 35 miljoner skäl att spela boll med Svenska Spel snarare än med alla sina medlemmar.

***

Glöm inte Ekwall vs Lundh där du i avsnittet med Roy Hodgson kan vinna mobil och en resa till en Sverige-match i sommarens EM.

***

Får höra att många inom SvFF och SEF är rejält oroliga över att Kentaro har skatteskulder på 47 millar hos kronofogden, så Mikael Santofts nertoning av det hela är inte sanningen. Ingen förstår vad som är grunden till att bolaget dragit på sig sådana skulder och är tvunget att begära anstånd. Trots allt en skuld som motsvarar 20-25 procent av bolagets omsättning.

***

Vore otroligt om Chelsea vann Champions League och då snodde platsen till just Champions League från Newcastle som ser ut att bli fyra i Premier League.

***

Debatten om vilket av alla snygga allsvenska mål som är snyggast rasar. Här rankar jag mina tre snyggaste i ordning:

Nummer 1 – det är det raka och kraftfulla skottet som avgör.

Nummer 2 – helheten är otrolig, precis som prestationen och det väger in.

Nummer 3 – sjukt att ens skjuta och det är ett grymt mål.

***

Undrar vad Zlatan Ibrahimovic tänkte på framför tv:n i Milano?

Publicerad 2012-04-24 kl 23:11

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons