Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Orkar Hodgson den uppförsbacken?

Sågarna i den engelska pressen kom fram direkt på söndagskvällen när Football Association gick ut med ett pressmeddelande om att man bett West Bromwich Albion om tillåtelse att prata med Roy Hodgson om att ta över Englands landslag. Även om Hodgson funnits med i snacket har alla varit övertygade om att Harry Redknapp skulle få jobbet.

Nu har WBA gett klartecken till Hodgson och FA att börja förhandla, men i vintras sade Hodgson att han ville känna stödet från fans och medier om han tog jobbet. Så är verkligen inte fallet, för majoriteten av de engelska journalisterna är negativa och pekar på att han är medioker och bara lyckats med mindre klubbar och så drar man upp dåliga värvningar i Liverpool.

Att Harry Redknapp knappt heller vunnit något i England är inget man drar upp, men det är tydligt att han var den man ville ha. Måna krönikörer och skribenter är inne på att spelarna absolut inte ska bestämma, men alla vet att spelarna vill ha Redknapp och det borde vägas in. Ja, invändningarna mot Hodgson är många.

Hodgson är ett smart val eftersom han är en engelsman som har en hel del influenser från Europa och sett till att FA verkligen ville ha en engelsman så är det rätt. Hans fotboll kanske inte är den sexigaste men han får ofta ut resultat och har ju även varit förbundskapten tidigare och har en oslagbar erfarenhet.

Dessutom tror jag att han kan nå resultat på kort sikt åtminstone, och det är alldeles för lätt att underskatta Hodgson. Sett till att förväntningarna inte är så stora så kan han ta ett rejält kliv i EM i sommar redan. Sedan återstår det att se om han verkligen vill ta jobbet när han har medierna mot sig från start. Inte så att han inte tror på sitt, men det är trots allt ett tufft jobb med en rejäl extra uppförsbacke?

Naturligtvis är det något han kommer att väga in, men jag kan inte se att han skulle nobba ett jobb han måste ha drömt under hela sin tränarkarriär, och han är tillräckligt gammal och erfaren för att veta vad han gjort och att han kan skita i de som sitter och sågar. De kan svänga snabbt om han når resultat.

Ur svensk synvinkel hade Harry Redknapp varit ett bättre val än Hodgson som kan svensk fotboll innan och utan. Dessutom kommer han inte gå på den klassiska underskattningen som inte sällan fällt engelsmännen. Så om jag varit Erik Hamrén hade jag inte jublat.

Inte länge sedan Englands blivande förbundskapten var gäst i Ekwall vs Lundh, där sa han att Redknapp skulle få jobbet:

***

Går aldrig att säga aldrig. Det är uppenbart. Att Carlos Tevez nu snackar om att stanna i Manchester City visar det…även om man får ta det med en skopa salt eller två. Han säljer in sig till fansen. Vilket derby det blir i kväll.

***

Nicklas Bärkroth är naturligtvis Nicklas Bärkroth. Jag skrev fel på twitter och drog till med Robert. Ledsen för det. Det är Nicklas farsa som var back i Frölunda, Barnsley och Örgryte när jag jobbade på G-P och först bara gick under efternamnet Bengtsson men sedan hette Bengtsson-Bärkroth.

Oavsett, vilken parodi till match som Nicklas spelade i Portugal. Åtta man och inga avbytare. Tänk att det kan gå till så? Otroligt.

***

Ändå coolt om Roy Hodgson tog jobbet. Tänk att av Englands fyra senaste förbundskaptener har två formats i allsvenskan.

***

Karl-Erik Nilsson och Svenska fotbollsförbundet har på svenskfotboll.se ifrågasatt uppgifterna i TV4-Sportens och fotbollskanalens granskning av 35-miljonersavtalet mellan förbundet och Svenska Spel. I brevet som Nilsson och Svenska Spels vd Lennar Käll undertecknat nämner man överhuvudtaget inte BK Olympic.

Man skippar alltså att ta upp föreningen som har lagt fram skriftligt bevis som visar att förbundet inte har varit sanningsenligt sett till det avtal som som TV4-sporten och fotbollskanalen.se tagit fram. BK Olympic har redan skrivit brev till förbundet och kan komma att kräva ersättning för uteblivna intäkter.

Inte konstigt att SvFF hoppar BK Olympic då, istället tar man upp att man nyligen – nyheten kom ut på svenskfotboll.se dagen efter första avslöjandet i TV4-Sporten – är överens om att divsion 1-klubbarna får 2,5 miljoner kronor att dela på. Det enklaste för SvFF vore att bara damma fram avtalet, men det är ju känsligt även ur konkurrenslagstiftning.

***

Fotbollsmåndag på Valborg – TV4 23:05 – missa inte det.

Publicerad 2012-04-30 kl 10:41

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons