Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilken sjukt galen kväll framför tv:n och datorn

Lundhs blogg

Det är tur att det går tid mellan kvällar som i går. Herregud, det hände saker hela tiden framför dator och tv och överallt i fotbollsEuropa small det på olika sätt. Inte förvånad att chartbeat som följer vår besökare slog i taket…och värst var Delio Rossi som spårade ut helt och fick sparken efter att ha spöat på utbytte Adem Ljajic.

Typiskt nog startade jag med att kolla in Helsingborg-AIK – enda mållösa matchen i allsvenskan – men bägge lagen hade möjligheter att avgöra och det finns en del spelare som borde hanterat sina lägen bättre, men det är väl typiskt för klubbarna 2012, att de saknar spets framåt.

Elfsborg må kallas tråkigt men det kan inte vara så trist för fansen att se en klubb bara vinna och vinna, och där Stefan Ishizaki skjuter på allt som rör sig. Blåvitt har vaknat och kul för “Killer Stiller” och löftet Joel Allansson. René Makondele och Waris, ja Häcken har onekligen potenta offensiva krafter.

Annons

Stort att Feyenoord vann igen och har chansen till Champions League och att John Guidetti blev avtackad på De Kuip. Vilket avtryck han gjort, även om slutet blev trist med sjukdom. Klubben vill förlänga lånet med honom men Manchester City tar hem honom och kommer kanske att låna ut honom på än högre nivå om man inte bedömer att han håller i laget. Viktigast är att han får regelbunden speltid.

[youtubeplay id=”sn7f3OTLGZk” size=”large”]

Milan spelade av matchen mot Atalanta och hade 1-0 och Zlatan brände ett sjukt läge, men det hela tände till efter att Juventus målvakt Buffon bjudit in Lecce med en tabbe. Ligastriden lever inför de sista två omgångarna och Milano-derbyt fick extra hetta av att Milan är med i matchen igen. Milan har Inter och Novara och Juventus har Cagliari borta och Atalanta hemma.

Annons

Real Madrid bärgade till slut titeln som väntat. José Mourinho o Co ordnade vad alla Real-fans drömt om några år och det var häftiga scener för oss neutrala. Nu har Mourinho vunnit ligan i fyra länder och han är ensam om att ha fixat de tre stora: La Liga, serie A och Premier League

Barcelonas Lionel Messi snodde en del åska genom att dra in en hat trick och därmed bli främsta målskytten i Europas historia under en säsong. 68 mål? Det ska inte vara möjligt.

Som om det inte var nog så slog Europas främsta januarivärvning, Papiss Cissé, till med två sjuka mål borta mot Chelsea och Newcastle är med i matchen om att bli fyra i Premier League:

Att Newcastle är med där spetsar till Manchester Citys besök i helgen och allt talat för att ligaavgörandet i både England och Italien dröjer till 13 maj då sista omgången spelas. Vilket ju är underbart för oss neutrala.

Annons

***

Imponerad av förbundets och landslagsledningens möte på Råsunda med en rejäl genomgång av deras upplägg inför och under EM i fotboll i Ukarina. Bara att inse att det kommer vara tajt och svårjobbat under EM och tiden med Zlatan o Co blir än mer begränsad, även om man knappast kunde tro att det var möjligt.

Zlatan är den enda podiumspelaren i landslaget och det blir exakt noll tillfällen att sitta ner med honom. Annat med de andra spelarna där det i varje fall på Gotland kommer att erbjudas sådant. Dit kommer även familjerna och under gårdagen vädjade Richt och Hultman om att vara försiktiga med just familjerna…kan annars bidra till en hyfsat inflammerad start.

***

Nytt Ekwall vs Lundh on Tour med landslagsbacken Jonas Olsson.

Här hittar du avsnitt två med Sebastian Larsson.

Här hittar avsnitt ett med Englands nya förbundskapten Roy Hodgson.

Annons

***

Markus Rosenberg har dragit in tio mål i Bundesliga och är numera gratis efter att han tar avsked från Werder Bremen på lördag. Räkna med att han har en del att välja på och jag fattar om Olympiakos lockar sett till livet runt fotbollen och att man hela tiden spelar ute i Europa och är med och slåss om titlar.

Här läser du en intervju med Rosenberg och där han hoppas på spel i Malmö FF när han spelat klart i Europa, om tre år.

***

Är så mycket “old school” att jag cyklade upp till Skatteverket bakom SkrapanSödermalm för att lämna min deklaration någon timme före midnatt. En fin gammal tradition. Fast karnevalsstämningen från förr var långt borta. Korvgubben kan inte ha tjänat mycket och det var bara ett fåtal där.

***

I dag byter jag till SVT.

***

Liverpool backade över en halv miljard kronor och det kostade närmare 100 miljoner att köpa ut Roy Hodgson. En hyfsad slant, och tyvärr så täcker inte Ligacupen och FA-cupen upp de bristerna i kassan. Bara Champions League som kan ge den typen av stålar, och inte ens det är en garanti, och Liverpool är en bit därifrån.

Annons

***

Kristianstad i division 1? Är inte Mikael Nilsson hetare? Minst sagt förvånande även om det inte varit någon stark säsong i Bröndby, men vilka spelare har lyft i den klubben de senaste åren?

***

Jag och Ekwall gästade VinylMix Megapol i går och här kan du både lyssna på det galna gästspelet och och läsa intervju. I Rockklassiker i morse spårade det ut helt vilket går att läsa här. Vi körde även Mix Megapol i Malmö och Göteborg. Allt för att snacka om Ekwall vs Lundh on Tour men det blev som sagt en hel del annat. Det var värt en bagarväckning och fakirtaxi.

***

En del undrar om kvalet till Premier League. TV4-Sport visar Blackpool-Birmingham fredag och West Ham Cardiff måndag.

Publicerad 2012-05-03 12:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto