Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatans utspel ett klassiskt vårtecken

Lundhs blogg

Sviten av åtta vunna ligatitlar i rad för Zlatan Ibrahimovic tog slut när Inter slog Milan i ett makalöst derby söndag kväll och Juventus samtidigt besegrade Cagliari. Turin-klubben tog hem titeln. Är förvånad över att Milan släppte greppet efter att man hade skölden, men skadan på Thiago Silva och spelet i Champions League blev laget övermäktigt.

Zlatan Ibrahimovic snackade med Expressen och Aftonbladet efter förlusten och det blev ett klassiskt utspel. Där han ifrågasätter klubben och menar att man gett bort ligatiteln och att han undrar vad som kommer att ske i Milan, och hur man kommer att agera. För det är inget snack om att Zlatan är nöjd med sig själv, men inte med Milan:

“Jag måste erkänna att jag gjort ett skitbra jobb men jag vinner ingenting. Jag vet inte vad som är bäst, att göra ett skitbra jobb och inte vinna någonting eller att göra en katastrofsäsong och vinna. Jag är inte van vid det, det är första gången jag inte vinner något.”

Annons

Vi har både sett och hört det ett antal gånger under Zlatans karriär, att när han är missnöjd med tillvaron på något sätt så kommer utspelet om hur det blir i framtiden. Ja, naturligtvis respekterar han att han har kontrakt till 2014, men det räcker att ha läst Zlatans bok för att veta att det inte är hela sanningen.

Om det bara handlar om att sätta press på Milan som knappast byggt på det sätt som Zlatan sagt att han blivit utlovad, eller om det handlar om att kratta för en flytt till Real Madrid lär sommaren visa. Men det är klart att det inte går att med säkerhet utesluta att han flyttar från Milano och serie A, på samma sätt går det inte att säga att han inte stannar.

Zlatan vill naturligtvis se att det händer något i in-kolumnen i Milan, för det är säkert så att det kommer att vara många spelare som försvinner, och ska man både kunna utmana Juventus och i Champions League är det bara så att man måste förstärka, och det rejält. Den Carlos Tevez som aldrig kom i vintras behövs, och sedan måste även van Bommel ersättas och även försvaret behöver få mer kvalitet.

Annons

På ett sätt hade jag gärna sett Zlatan i Real Madrid och under José Mourinho ännu en gång, för att se honom jaga den där jävla Champions.

***

Fotbollsmåndag i kväll, 23:00 i TV4 och du kan även se programmet helt gratis i din Iphone om du har fotbollskanalens app.

***

Imponerad av kylan när Zlatan drog in straffen bakom Julio Cesar. Vilka mål det var i derbyt och de går att njuta av igen:

***

Blev en avstickare för Ekwall vs Lundh on Tour under måndagen. Alltid kul och mycket för att det finns tid att snacka och allt inte behöver tryckas in under kort tid.

***

Att snacka om att inte räkna Gunnar Nordahls målrekord låter lite fel.

 

Publicerad 2012-05-07 16:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto