Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hamrén borde ta ut 26-27 man i en första trupp

EM-trupperna börjar dimpa ner både här och där. Tyskarna, holländarna, ukrainarna, irländarna har alla varit i gång och tagit ut olika stora trupper inför sommarens mästerskap i Polen och Ukraina. Det datum som verkligen gäller är sedan 29 maj, 12:00, och då måste Uefa ha listan på de slutgiltiga 23 spelarna som ska med till EM.

Gillar att man tar med extra spelare för att verkligen se att man får med de bästa till EM, och kan bedöma form, skador och annat efter en lång och hård säsong. Visst, det är säkert tungt att komma med bland de 26 i Tysklands trupp och sedan få kliva av när det roliga börjar, men den svenska modellen med reserver är inte roligare – då man är nära men ändå inte.

ANNONS

Inför EM 2008 fick Kennedy Bakircioglü följa med på lägret i Stenungsund och han tränade med laget eftersom det var osäkert med Tobias Linderoth, men han vara bara reserv. Är det inte bättre att ha en öppen plats för de som blir uttagna och se till att man verkligen får den optimala EM-truppen.

På måndag presenterar förbundskapten Erik Hamrén den svenska EM-truppen. I en artikel om att John Guidetti blir bättre, så säger Marcus Allbäck att man kommer att ta ut 23 spelare på måndag. Undrar om inte det är ett feltänk sett till så många osäkerheter det är kring den svenska EM-truppen?

Andreas Isaksson har inte spelat sedan i mitten av mars.

Mikael Lustig har spelat sporadiskt för Celtic under våren. Behrang Safari, Andreas Granqvist och Mikael Antonsson har alla varit skadade och missat många matcher. Oscar Wendt har inte heller spelat mycket. Martin Olsson har problem med ljumskarna.

Emir Bajrami har varit mycket petad. Christian Wilhelmssons status är osäker efter ett halvår i Qatar och ett halvår i Saudi. Sebastian Larsson är nyopererad för ljumskbråck.

ANNONS

I frontlinjen har Johan Elmander missat matcher och John Guidetti är drabbad av något oklart som gör att han inte spelat på ett bra tag och Tobias Hysén har bara nätat en gång i vår.

Om det är ersättare som Markus Rosenberg, Alexander Gerndt, Albin Ekdal, Emil Salomonsson, Viktor Elm, Alexander Kacaniklic eller någon annan som ska testas så borde de ingå i en trupp på 26 spelare som kunde dra till Gotland och där kunde man se om Guidetti, Bajrami och Lustig är på gång eller inte.

Inte roligt med all osäkerhet i den svenska truppen, men det finns en hel del att spekulera om inför EM-premiären mot Ukraina den 11 juni. Just nu bettar jag på denna startelva:

Isaksson

Lustig, Mellberg, Granqvist, M Olsson

Svensson, Källström

Elm, Ibrahimovic, Larsson

Elmander

HÄR kan du rösta fram de spelare du vill ha i EM-truppen.

***

I dag var jag och träffade ett gäng gymnasister på Viktor Rydbergs gymnasium för att snacka fotboll och EM. Alltid roligt att känna av engagemanget, kunskapen och åsikterna. En del har hört av sig och undrat om jag inte kan komma till just deras skola. Visst, i mån av tid gör jag gärna det. Mejla mig på olof.lundh@tv4.se så ser vi vad vi kan få till, även om det nog får dröja till i höst.

ANNONS

***

Henrik Larsson har bytt sida. Till oss gamar.  Tror stenhårt på honom som expert sett till att när han verkligen vill delta då gör han det seriöst och vasst. Ta bara sommarprogrammet som var riktigt starkt, och det var ju för att han ville det. Det är likadant med EM, han hade inte tackat ja om han inte ville göra ett bra jobb:

Blir dock inget jobb ihop med Larsson under EM då jag är i Kiev och följer Sverige och han jobbar i studion med Anna Brolin, Caroline Seger och Bojan Djordjic.

***

Atletico Madrid-Athletic Bilbao i kvällens final i Europa League. Bör bli underhållande. Vore häftigt om Bielsa kunde föra sitt projekt till en stor titel redan första säsongen och sedan fick behålla Llorente, Munian och Javi Martinez för att fortsätta att utmana.

***

Inget snack om att Dif– och AIK-fansen van derbyt. Här är min krönika efter AIK:s sista hemmaderby på Råsunda.

***

Klart att Simon Thern både kan och ska fira efter ett eventuellt mål på HIF. Han tillhörde klubben i två år men spelade bara ett år för den, och var knappast ordinarie.

ANNONS
Publicerad 2012-05-09 kl 18:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto