Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tungt slag för Hamrén - dråpslag för Elmander

Kolla in 1,15 i klippet så får ni se där Sveriges EM-chanser får en rejäl spark. Det är i samband med den turkiska ligafinalen som Fenerbahces nummer 62 Selcuk Sahin sänker Johan Elmander i en kontring, och det går inte att spela vidare. Nu vet vi, det var en spricka i foten.

[youtubeplay id=”6tF2JM79Lqg” size=”medium”]

Som om det inte varit nog med skador i det svenska landslaget under våren? Daniel Majstorovic är redan borta, Andreas Isaksson, Seb Larsson, Mikael Lustig, Martin Olsson, Andreas Granqvist, Behrang Safari och John Guidetti har alla haft problem och missat matcher och formen är osäker.

ANNONS

Och så kommer skadan Johan Elmander. Galatasarays anfallare blev nersparkad i en kontring och det blev en spricka i foten, enligt Galatasarays läkare som Sportbladet intervjuat. Även om den skulle läka snabbare än sex till åtta veckor som är det normala så är det ju så att ingen anfallare i toppform som kommer till EM.

Sverige inleder EM den 11 juni, precis fyra veckor från i dag och det är lite för lång tid för Elmander, särskilt sett till att han lever till stor del för att han lever på sin fysik och sin löpkapacitet och att det handlar om att det är egenskaper som ger honom en fördel.

Oerhört bittert för Elmander som verkligen skulle få spela som anfallare i ett mästerskap efter att ha varit statist under VM 2006 och nästan bara fått spela på kanten under EM 2008.

Vem kallar Erik Hamrén in nu? Ja, sett till att Markus Rosenberg inte ens hörde av förbundskaptenen i samband med matchen mot Kroatien eller då man träninsgmatchade i november så kan han inte vara särskilt het trots tio ligamål. Eller tänker förbundskaptenen om? Kanske Alexander Gerndt? Marcus Berg?

ANNONS

John Guidetti är väl med redan precis som Tobias Hysén. Ola Toivonen är ju också med naturligtvis. Då undrar man om Hamrén överger tanken att åka med fem anfallare? I så fall kan det öppna för en joker. Eller så tar han med Elmander på chans och hoppas på det bästa?

Vad jag gjort? Hade plockat med både Berg och Rosenberg i bruttotrupp utöver trion ovan och hoppat över Gerndt för att slippa alla negativa rubriker och turbulens som skulle följa med att ta med honom. Tror att både Berg och Rosenberg kan passa som nior i det svenska systemet.

För fortfarande vidhåller jag att förbundskaptenen borde ta ut en större trupp till lägret på Gotland och sedan minska ned den till 29 maj då Uefa måste ha den slutgiltiga truppen på 23 spelare. Ni ser u

Publicerad 2012-05-13 kl 12:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto