Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Varför vill Blatter ta bort straffar?

Lundhs blogg

Ashley Young kan mer än att trilla lätt, Brede Hangeland blev rejält bortgjord. Annars gjorde England mest en okej match men det handlar om att vinna och bygga på självförtroendet.

***

Sepp Blatter vill ta bort straffar. Varför? Ja, jag fattar att Sheffield Uniteds fans är beredda att kasta sig framför pendeln, men det är ju ett otroligt drama och det är inte så att alla i de förlorande laget har lättare att ta förlusten bara för att den sker på annat sätt. Om ni inte sett det sjuka dramat mellan Huddersfield och Sheffield U så gör det:

Blatters bollkänsla måste vara noll, men det är väl känt. I EM vill jag se Sveriges spelare som Huddersfield snarare än Sheffields, men det är svårt att beställa.

***

Helt rätt att landslaget fattat att de ska skriva autografer efter lägret på Gotland. Inför VM 2006 gjorde man bort sig när man nekade barnen som följt träningarna och bara gav förtryckta kort.

Annons

Sedan säger det väl en del om samhället när speakern redan före träningen ber alla vuxna på Gutavallen respektera att autografskrivandet mest är för barnen och att det är en per man som gäller.

***

Gillar inte vad jag ser av Sveriges förstemålvakt. Det gör ont att se det:

***

Efter att Aftonbladet skrev om mitt bältesspänne med ett tjurkranium häromdagen så bytte jag bältesspänne till lördagens träning. Ändå skriver Bladet att jag hade det även i går. Den typen av lögnaktig journalistik klarar vi oss utan.

Det är som när den engelska krönikören Martin Samuel tog min citat om Englands landslag 1999 och placerade de i Mats Olssons mun för att Expressens krönikör hade en t-shirt med Gene Krupa på sig. Blev en bättre story, även om det inte var sant.

Men det tyngsta där var att den engelska tidningen även tog in en faktaruta om “the Chicago Flash” som trumlegendaren Krupa kallades.

Annons

***

En frysbox med glass inrullad i presscentrat på Gutavallen. De går på knock sista dagen.

***

Blir glad när jag ser DN:s Lars Grimlund. En underskattad lirare som inte sällan blixtrar till med bra frågor och bra knäck. Fortfarande tror jag att hans intervju med materialaren Roger Jacobsson är bland de bästa som gjorts om landslaget i modern tid. Ovanpå det är “Grimman” äldre än mig, och det är ju skönt i en tid när “Alla” inte bara är yngre utan mycket yngre.

***

Wow, nu spelar de EM-låten i Visby. Nej, den är inte mycket bättre men lite.

[youtubeplay id=”bbhGBjpT7kc” size=”medium”]

***

Gillar att Loreen klarade balansakten att tycka något och samtidigt vinna. Det går att kombinera. Kan inte “Euphoria” bli vår EM-låt?

***

Publicerad 2012-05-27 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto