Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppenbart att ledningen lyssnar på Zlatan

Lundhs blogg

Efter en fin första vecka med EM-truppen och med rätt bra tillgång på spelare i mixed zone och i sittningar på Beach Club i Visby har landslagets ledning dragit åt. Rejält. Efter söndagens presskonferens där lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic gnällde över att det var för mycket media för hela laget så fattar man att spelarna lagt sin tyngd bakom restriktionerna.

Ja, ja, det är bara så att utvecklingen går dithän. Under lördagen var det fem spelare och Erik Hamrén, under söndagen var det en spelare från podiet och några ledare på eftermiddagen och under måndagen blir det sex spelare och Hamrén. Kan bara konstatera att det aldrig varit mindre inför ett mästerskap tidigare.

Vanligtvis tycker en del läsare att vi gnäller, och det är ju så för man naturligtvis vill ha mer att välja på. Ju färre spelare, ju svårare blir jobbet och det leder dessutom inte sällan till att en del medier jagar på annat sätt. Därför är det givetvis så att man vill ha mer, men det är ju inget att göra åt det – och om nu spelarna får slippa så kanske de presterar bättre?

Annons

Sedan är det naturligtvis rätt att ledningen ska lyssna på lagkapten Ibrahimovic, men man behöver ju inte följa alla önskningar. Fast det är uppenbart hur rädd ledningen är för att stöta sig med den stora stjärnan, och det är väl förståeligt. Han är viktigt inte bara för landslaget utan även för förbundet, och har man väl gett sig i väg i den riktningen är det svårt att ändra spår.

Förutom gnället på media så var Zlatan Ibrahimovic bra på presskonferensen. Gillar att han kunde bjuda på att hans Milan-snack gav både samtal och utskällning, men att han tog det. Sedan är det kul att känna hur mycket han verkligen brinner för landslaget och att en medalj hade varit det största någonsin.

Däremot undrar jag om chocken över spelskandalen i Italien. Han har ju bott i det landet sedan 2004 med avbrott för ett år i Spanien, och är det något man snackar vitt och brett om där så är det just den här typen av händelser, spekulationer och det finns ju mängder av konstiga resultat och matcher. Så att det skulle vara en chock är nog en överdrift.

Annons

***

Martin Olsson får nog boxarnäsa…många smällar nu.

***

Håll koll på våra unika EM-guider HÄR.

***

Undrar vem Erik Hamrén ställer över på mittfältet? För de fem som i dagsläget är längst fram är Kim Källström, Rasmus Elm, Ola Toivonen, Sebastian Larsson och Anders Svensson. Lägg till Zlatan Ibrahimovic som släpande och det är bara att inse att någon blir över. Kanske är det Svensson som åker mot Ukraina, men kommer in mot England då Toivonen åker?

Och då har vi inte ens vägt in inhopparna Christian Wilhelmsson och Emir Bajrami som varit vassa på träningarna och som gjorde starka insatser mot Island. Precis som Pontus Wernbloom. Ja, urvalet på mittfältet är stort och det gör Hamréns jobb svårare, men det måste samtidigt vara bra för honom.

***

Solen glimtade fram. Alltid något.

***

Andreas Granqvist var med och slog inlägg från höger med Sebastian Larsson, Mikael Antonsson och Christian Wilhelmsson, men INTE Mikael Lustig

Annons
Publicerad 2012-06-03 14:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto