Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sverige har ju inga heta eller hela anfallare förutom Zlatan

Lundhs blogg

Markus Rosenbergs blödning på ledkapseln skulle vara läkt efter någon dags vila, men nu tränar landslaget för tredje dagen efter återsamlingen och anfallaren är inte med. Han är dessutom inte aktuell för spel mot Serbien, och jag gillar det inte alls. För tyvärr är Tobias Hysén ur slag och Johan Elmander är förvisso hoppfull, men det är snart en månad sedan han lirade.

För att flytta fram Zlatan Ibrahimovic igen är ingen optimal lösning. Det kan tjafsas hur mycket som helst om nior och tior, och om vem som förstår fotboll och vem som inte fattar den, men det är ingen tvekan för min del efter de här senaste landskamperna. Zlatan ska vara den släpande anfallaren i landslaget, för då får han och landslaget ut mest.

Det man såg av Rosenberg mot Island var lovande och i brist på Elmander så hade han varit det bästa alternativet, men nu blir det antingen Hysén eller Zlatan på topp mot serberna. Eller löser han problematiken med att skicka upp Ola Toivonen? Vi får veta vid lunch under tisdagen då förbundskaptenen släpper laget, men jag gillar inte läget.

Annons

***

Vill du tävla mot mig, Ekwall och en del andra TV4- och fotbollsprofiler i vem som tar ut bästa elvan i EM? Bara att klicka er in HÄR. Ni kan vinna en resa till Premier League. Jag har tagit ut mitt lag men kommer att laborera runt det innan EM drar i gång på fredag.

***

Zlatans presskonferens från i söndags var bra – se den:

Så här ser spelet ut på EM-truppens träning:

Och här var vi en del som drog för andan när Olof Mellberg ångar på Zlatan:

***

Gillar att Giovanni Trapattoni inte bara släpper sin startelva en vecka inför Irlands EM-premiär, utan han även påpekar att folk har glömt underhållningen någon vecka efter matchen men att resultatet står kvar. Resultaten styr.

***

Sugna på camping  Kiev?

***

Utsatt för en grov PR-kupp av Disney som skickade mejl om att jag blivit ankifierat i senaste numret av Kalle Anka där även delar av EM-truppen är med:

Annons

Tyckte det var stort att vara med i Kalle Anka och eftersom sonen har den så bläddrade jag igenom den i går och fann inte ett spår.

Visar sig dock att jag och en del andra journalister bara är ankifierade i någon slags PR-kupp. För jävligt, men det är väl som Kim Källström säger: “Disney har nog fler advokater än vad jag har”.

Här är jag ankifierad med mitt Kalle Anka-namn och är det inte lite Alexander Lukas över det: 

***

Martin Olsson var lite knäckt efter att först “Chippen” sänkte hans näsa i lördags och sedan Samuel Holmén i söndags. Lite krokig var den allt, men en boxarnäsa kan locka.

***

Jag har lite lättare att köpa PR-draget där jag är med i karikatyr-form i barnboken om “Lilla Landslaget” där jag och Jesper Hussfelt pressar tränaren Erik Hamrén.

***

Annons

Gillar att EM-truppen omfamnade tidigare strokedrabbade Göran Göransson.

Publicerad 2012-06-04 12:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto