Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är Elmander verkligen på topp igen?

Lundhs blogg

Vid lunch släpper Erik Hamrén startelvan, men indikationerna är att Johan Elmander startar i EM-premiären mot Ukraina. Anfallarens envetna kamp och rehab för att komma tillbaka ska ha betalat sig, och sedan har inte förbundskaptenen så många alternativ och han är ju fruktansvärt förtjust i den löpvillige anfallaren.

Kanske ingen skräll, men det är en chansning sett till att han inte spelat på en månad, och bara tränat två, tre pass med laget. Samtidigt kan han spelsystemet och hans styrka är fysiken och den är intakt. Därför är det väl inte så underligt att Hamrén låter honom köra på från start för att tvinga hemmanationen till mer djup.

Beslutet att starta med Johan Elmander kostar en plats för Anders Svensson. Allt annat skulle förvåna oerhört. I princip blir det Serbien-gänget men där Elmander kommer in, Ola Toivonen får ta vänsterkanten och där Rasmus Elm kliver ner centralt. Detta är det offensivt balanserade mittfältet som gäller när man tror att det är bästa vägen mot tre poäng.

Annons

För Svensson är EM inte kört, snarare är det så att han lär finnas i tanken när Sverige möter England och Frankrike. Naturligtvis beroende på vilket resultat Sverige är ute efter, men det är ju så att 2002 års “John Guidetti” – då rasade folk för att Magnus Svensson petat Anders Svensson i premiären mot England – är i dag mer av en defensiv spelartyp. Fast det är klart, om det är en strålande insats av gänget mot Ukraina kanske Hamrén inte byter.

I backlinjen är det uppenbart att Jonas Olsson fått sina chanser mot Kroatien och Island men inte övertygat Hamrén. Konstigt att det inte räckt, men vad jag förstått är det Mikael Lustig som får starta och då blir Olof Mellberg och Andreas Granqvist som mittbackar och till vänster är Martin Olsson den givna spelaren.

Tror alltså att detta är elvan Hamrén släpper efter lunch: Isaksson – Lustig, Mellberg, Granqvist, M Olsson – Elm, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Toivonen – Elmander.

Annons

***

När det nu väller in fans, och då mest män, till Kiev så får man se sexhandeln rätt öppet. Det är för djävligt och vidrigt att se.

***

Fukten i Kiev i dag var oslagbar. Som att leva och verka i en ångbastu, och utan att avslöja för mycket så är det bara att konstatera att en del slarvar med deodoranten…

***

Lider med Irland, som alltid har missflyt. Givetvis var Kroatien bättre, och rätt mycket bättre men de fick också en del hjälp med både domslut och stolpar. Jämför man dagens kroater med det oinspirerade gäng som Sverige slog i Zagreb i februari så var det en enorm skillnad. Men varför hade Slaven Bilic mössa?

***

Som vanligt när TV4 kör den sena matchen i EM är det Late Night EM och då sitter jag och EkwallClub Babian i Kiev när vi rundar av kvällen. Nu hade vi sällskap av en del svenska fans från Ulricehamn, Stockholm och Stocksund, och här ser ni inslaget från den rökigt mytomspunna klubben som är en mix av Milano på 70-talet och Södermalm på 80-talet.

Annons
Publicerad 2012-06-11 01:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto