Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bomben Rosenberg - Guidetti hade alltså startat i EM

Om inte John Guidetti ätit dåligt lagad kyckling hade han antagligen startat EM-premiären mot Ukraina. Sådant blev ödet när Johan Elmander inte kände sig hundra för match. Bomben i den svenska startelvan är Markus Rosenberg. Sett till att han fick en smäll efter en halvtimme mot Island och därefter inte kunde spela mot Serbien gjorde att han inte kändes högaktuell.

Men det är så att Sverige måste hota i djupled och då Johan Elmander ihop med Erik Hamrén bedömde att han inte kunde spela så blev det Rosenberg. Vilken vändning för Rosenberg som inte ens var aktuell att bli uttagen som reserv mot Kroatien i februari och som blev uppringd av Marcus Allbäck bara en dryg vecka före uttagningen av EM-truppen.

ANNONS

Jag ska säga att jag gillade vad jag såg av “Rosi” mot Island men han fick inte så många bollar innan han fick smällen, och det finns alla möjligheter att han gör en stark match. Självförtroendet är på topp efter en stark säsong i Bundesliga och där han gjort tio mål i ligan och ett i cupen och spelat många matcher.

Trodde inte att Hamrén skulle köra på Rosenberg sett till så lite förtroende han visat honom, och med Tobias Hysén ur slag så fanns inga andra alternativ än Ola Toivonen och han varken trivs på topp eller funkar särskilt bra då både han och Zlatan söker sig efter samma typ av bollar. Sverige måste ha någon som löper på Zlatans passningar – och pressar de ukrainska backarna.

Ett spännande val, och det är helt klart så att Erik Hamrén går offensivt mot Ukraina för att fixa segern. Det kostar Anders Svensson en plats i laget, då Rasmus Elm är före honom och förbundskaptenen vill absolut ha Ola Toivonen på planen. Både Kim Källström och Sebastian Larsson är givna och med Zlatan Ibrahimovic nerdragen så blir Svensson över.

ANNONS

Tufft för Svensson men han kan få fler chanser i EM då Sverige ska spela matcher där man kanske inte kommer att gå “all in” för att vinna matchen med ett offensivt balanserat lag. Det är gambling av Hamrén och om det går hem sitter han starkt inför de sista matcherna, men om offensiven lämnar blottor och Ukraina sårar Sverige…ja, då kanske han ångrar sig att han inte säkrade.

Sveriges startelva: 1 Andreas Isaksson – 2 Mikael Lustig, 3 Olof Mellberg, 4 Andreas Granqvist, 5 Martin Olsson – 6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström – 7 Sebastian Larsson, 10 Zlatan Ibrahimovic [K], 20 Ola Toivonen – 22 Markus Rosenberg.

Bänken: 2 Johan Wiland, 23 Pär Hansson – 13 Jonas Olsson, 15 Mikael Antonsson, 17 Behrang Safari, 8 Anders Svensson, 11 Johan Elmander, 14 Tobias Hysén, 16 Pontus Wernbloom, 18 Samuel Holmén, 19 Emir Bajrami, 21 Christian Wilhelmsson.

Backlinjen är den förväntade, för det var tydligt att Hamrén inte kände förtroende för Jonas Olsson inför matchen mot Serbien och när Mikael Lustig svarade så starkt så kunde förbundskaptenen flytta in Andreas Granqvist centralt istället. Blir en backlinje med tre mästerskapsdebutanter, och de får det svettigt.

ANNONS

Mest orolig är jag för Lustig som antagligen spelade på adrenalinet mot Serbien och överträffade sig själv, men det kanske funkar under ett EM också? Martin Olsson får det tufft sett till att Toivonen inte är hundra i försvarsspelet som ytter och det är där det kommer att hända från det ukrainska laget.

***

Sverige tog en viktig seger i morse, jag och Ekwall vek inte ner oss mot ukrainsk vakt – stå upp mot ukrainarna i kväll:

Det är bara så att i Ukraina är man van vid andra tag och att vakter bestämmer och nej är det vanligaste beskedet, och det kanske inte är den bästa grunden för att arrangera ett EM i fotboll, men vi får alla kämpa vidare.

***

Hettan i Kiev under dagtid är mäktig. Vågar inte tänka på att ölen bara kostar ett par spänn, det kan bli rena bandyfinalen av det hela.

***

Intervjuad i senaste Nöjesguiden där jag reder ut min musiksmak, min trendighet, mitt parfymval, vilken samhällsfråga som upprör mig och väljer mellan Zlatan och John Guidetti.

Publicerad 2012-06-11 kl 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto