Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bomben på träningen var inte en "bombad röv"

När Martin Olsson drog en lans för landslagets lekar på träningen, där Johan Wiland fick dra ner brallorna och de andra fick skjuta prick, så sa Blackburn-backen att ända sedan han var tolv år har han “bombat i röven”. Ja, det gick att se på pressmannen Hans Hultman att det var utanför det inrepeterade svaret.

Jag har svårt att se upprördheten kring det hela. Omoget? Ja, men vem är alltid mogen? Mobbning? Nej, det är vuxna karlar som klarar av att hantera det. Negativt som förebilder? Jo, det är klart att det finns en problematik där, men då tycker jag att spelarna och landslaget har allvarligare saker att jobba med än om de skjuter bollar på varandra.

ANNONS

Naturligtvis är det inte optimalt, men om vi talar mobbning så är det väl värre att alla (inklusive jag) riktat kritik mot Mikael Lustig för att han släppte stolpen, och där det vuxit till en vuxenmobbning av ytterbacken.

Det är patetiskt och parodiskt att se hur politikerna kastar sig på dagens grej…som är lite lagom att spela upprörd över. Jag har aldrig blivit så kontaktad av politiker från alla partier och alla nivåer som efter Saudiarabien 2006 och Roland Anderssons uttalande om att kvinnor kan se matchen på tv när de inte blev insläppta.

Då var det många som ville haka på och panga bollen mitt i röv…nej, mitt i mål ska det naturligtvis vara. Om de nu kan kan släppa skuldkrisen i Europa, krisen i Syrien, de bedrövliga svenska skolorna och de riskkapitalägda vårdbolagens våldförande på våra skattekistor för att ägna sig åt Johan Wilands skinkor så inser jag att allt annat är löst. Då kan jag äntligen pusta ut.

Svenska fotbollsförbundet och de ledande i svenska fotboll bor just nu på ett hotell i Kiev som har en klubb i källaren som knappast uppfyller kraven på jämställdhet och hur man inom SvFF vill att man ska se på kvinnor, jämställdhet och så vidare, men det är några andra skinkor som är hetare. Däremot är det ingen skugga på Expressen som bara gör sitt jobb och skildrar verkligheten.

ANNONS

***

Är det Emir Bajrami som ska utmana England på fredag? När Sverige formerade manskapet för en försvarsövning där Englands-spionen Reine Almqvist i högsta grad var delaktig, så spelade Twente-yttern till vänster på mittfältet. Vore onekligen en rejäl bomb sett till att han under genrepen och premiären bara fick hoppa in mot Island.

Fast han har varit väldigt bra på de träningar vi fått se, och var ju vass även mot Island. Ändå vore det lite udda om han bara klev förbi Christian Wilhelmsson som var bra mot Ukraina. Att Ola Toivonen inte spelar på kanten gick att se på PSV-anfallarens hela uppsyn som inte andades någon större gladje, tyvärr.

Även Rasmus Elms plats i elvan verkar vara i fara, för han fick mest hålla till i B-laget som anföll mot A-gänget som nötte på försvar. Det var åtta spelare som jobbade ihop från start och då såg laget ut som följer: Lustig, Mellberg, Granqvist, M Olsson – Svensson, Källström – Larsson, Bajrami.

Varken Zlatan Ibrahimovic som bara värmde eller Johan Elmander var med då det enbart handlade om att nöta in försvarsspelet och då och då bröt man träningen och både Hamrén och Almqvist var med och snackade. Sedan snackade Reine extra med Andreas Granqvist och Martin Olsson.

ANNONS

Sett i det perspektivet så kommer Anders Svensson in på mittfältet och det blir inga förändringar alls i backlinjen. Och faktum är att under hela övningen ändrade Hamrén en del på mittfältet och andra spelare fick komma in, men i backlinjen fick aldrig Jonas Olsson, Behrang Safari och Mikael Antonsson möjligheten att slipa på försvarsspelet.

***

Lårkakan som fick Zlatan Ibrahimovic att kliva av träningen efter uppvärmningen ska inte vara ett hot. På min fråga om kan spela mot England svarade på vägen till bussen: “Ja, ja, inga problem.”

***

Vilken skön fest det blev på Dynamo-stadion och även om Erik Hamrén lät måttligt lockad dagen efter förlusten så är jag säker på att han är nöjd nu. Att några tusen svenska fans slöt upp och i princip enbart hyllade den svenska EM-truppen kan bara ha gett spelarna positiv energi, och det var kul att framför allt Christian “Chippen” Wilhelmsson såg till att spelarna bjöd tillbaka.

Dessutom talade Hamrén till fansen efter träningen och tackade dem för allt stöd i kvalspelet och även i samband med EM-premiären mot Ukraina och förbundskaptenen var tydlig med att förlusten inte hade något med deras makalösa stöd att göra. En del spelare och Hamrén gick runt och skakade hand och skrev en del autografer.

ANNONS

Vilken oerhörd bra PR och välskött av landslaget att ta hand om de som satsat både tid och pengar för att åka långt och stötta landslaget. De bor dessutom mer eller mindre bra och då måste de får något tillbaka. Vilket de fick under träningen och det gjorde mig på gott humör att se samspelet och lite som Camp Sweden skrev: “Vi vinner och förlorar tillsammans.”

***

Stort att förre Uefa-presidenten Lennart Johansson har Fotbollskanalens hederspris runt halsen. Alltid. “Jag är mycket stolt över det”, sa han på den svenska träningen.

***

 

Publicerad 2012-06-13 kl 15:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto