Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Maradonas rövbomber var kul - Wilands var skandal

Rövbombandet hänger i och skandalstämpeln sitter där i Expressen och många politiker och andra hakar på. Jag minns ju att svenska medier skildrade Diego Maradonas rövbombande som show under VM i Sydafrika. Jo, även Expressen hade en humoristisk touch över det hela, och ingen ringde Friends, ingen skrev att VM var slut, ingen drog paralleller med juntan eller Flugornas Herre och ingen skrev om att det hela satte en stämpel av vulgaritet på landet Argentina.

[youtubeplay id=”IiGobJ7gZfA” size=”large”]

Inte heller var folk oroliga för att deras barn skulle se Lionel Messi – som är betydligt större förebild bland dagens 12-åringar än svenska landslaget, tro mig, jag har en 12-åring – bli rövbombad av Diego Maradona och lagpolarna.

Det är naturligtvis skillnad på svenska landslaget och det argentinska, men det är för mig svårt att ta de journalister och publicister som hetsar upp sig alldeles väldigt i sin skildring av “mobbningen” på den svenska träningen.

För tidningarna skriver ena dagen och skildrar rövbombande som humor och hyllar Maradona som rolig, fräck osv så vidare – en del av de som nu går hårt åt Wiland o Co och ni kan bara googla fram det från VM – för att nu, några år senare växla spår för att det passar och då elda på alla i en helt annat riktning.

Och jag är inte säker på att seger eller en poäng mot Ukraina hade inneburit samma våldsamma effekt, och nu släpper jag Wiland och rövbombande för ett bra tag hoppas jag.

***

Förstår inte riktigt att Jonas Olsson inte är aktuell.

***

Min krönika om hur det är för Erik Hamrén att ladda inför sitt livs viktigaste match och där det väntar frågor om landslagets rövbombande.

***

Fick VIP-kort 146 till Club Babian.

***

Snart presskonferenser med Erik Hamrén och Sebastian Larsson följt av Roy Hodgson och Steven Gerrard. Se dem på fotbollskanalen.se med start 16:15 svensk tid.

Publicerad 2012-06-14 kl 15:26

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons