Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nu kan Reinfeldt, Nilsson o Co rycka in i debatten med dragna vapen

Det är otroligt, men Uefa upphör ALDRIG att förvåna. Danskarnas Nicklas Bendtner får 920 000 kronor i böter och en matchs avstängning för att man kunde se spelbolaget Paddy Power på hans kalsonger efter att han gjorde mål mot Portugal. Att jämföra med att Kroatien fick böta runt 240 000 kronor för att lagets fans skrikit rasistiska ramsor till Mario Balotelli.

En klar signal om vad som är viktigast. Under Europa League fick Manchester City böta över 300 000 kronor för att man blev försenad till sin avspark med en minut, men Portos fans som skrek rasistiska ramsor till Balotelli i mötet mellan klubbarna fick 180 000 kronor i böter. Uefa tar verkligen ställning i det här med rasism…NOT!

ANNONS

Wayne Rooney sparkade ner en motståndare och fick straffet två matchers avstängning, men inga böter. För Bendtner blir det alltså en match, enligt Uefa. Ja, ni fattar hur hemskt det är med ett spelbolag för Uefa.

Det är nu jag hade velat se Annie Lööf, Fredrik Reinfeldt och SvFF-basen Karl-Erik Nilsson, och alla andra som hoppade på Wilands skinkor i förra veckan, gå ut och fördöma Uefa som uppenbarligen skiter i rasism jämfört med olaglig spelreklam…ja, det är klart att Nilsson inte vadar in i den debatten för han är ju tjudrad till Svenska Spel och de gillar väl inte heller Paddy Power.

Så jag förväntar mig inte att någon tar tag i det heller, för nu är ljuset någon annanstans och då flyttar man sina uttalanden dit, om det nu är enkla mål. Annars håller man sig undan. Glädjer mig att det danska förbundet DBU står upp för Bendtner, och det undrar jag om SvFF gjort.

***

Sverige drar direkt hem efter matchen mot Frankrike. Förståeligt att de inte vill stanna en endaste timme extra i Kiev efter det här. Om det är Zlatans flygplan som är standby eller om det är SvFF:s vet jag inte.

ANNONS

***

Några svenska fans tog med sig babianen på en runda i natt. I morse var han borta på och på Club Babian var de minst sagt ledsna över att deras symbol var borta. Vi fick gå ut och vädja på twitter och nu är babianen hemma igen. Något luggsliten, men det gnistrar om ögonen efter en rejäl holmgång.

*****

Sverige tränade vid 11:00 för att det är för varmt i Kiev. Så här i efterhand framstår det som lite udda att träna mitt på dagen när det är som varmast. Särskilt sett till att matcherna går 21:45 lokal tid, men det får vi väl läsa mer om i utvärderingen.

Fast om man är noga med allt från kaffemaskiner till gardiner så undrar man hur de funderade på träningstiderna. För det kan inte vara optimalt att köra mitt på dagen, utan det dränerar spelarna på ett sätt som kanske inte bygger dem.

Publicerad 2012-06-18 kl 15:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto