Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

One-nil to to the Ingerland

Roy Hodgsons England är inte så sexigt, men de vann gruppen och är i kvartsfinal mot Italien på söndag. Borde räcka långt för en svältfödd nation. Särskilt nu när Wayne Rooney gör mål igen. Av det jag såg av mötet med Ukraina så var inte Hodgsons gäng dominanter, men de vinner med 1-0.

Visst, Ukraina hade en boll som nog nästan var inne. Och det är inte klokt att fotbollen inte skaffat den tekniken åtminstone. För där hade England flyt när John Terry räddade något som antagligen var en kvittering. Fast bra lag knegar sig till marginaler.

En tajt defensiv och där man gör sitt yttersta för att inte släppa till så mycket och sedan vill man utnyttja en del kontringar och fasta situationer. Och det mesta snurrar kring Hodgsons kapten Steven Gerrard. Ja, tänk att England vann gruppen före Frankrike, och det utan att riktigt imponera och man har snarare hånats.

Lite som när George Grahams Arsenal vann mycket utan att skönspela och fansen sjöng: “One-nil to the Arsenal, one-nil to the Arsenal.” För det är alltid förbannat mycket roligare att vinna och ladda för en kvartsfinal än att vara på väg hem som ju åtta av de 16 lagen i EM är.

Stort att Roy Hodgson efter segern även hyllar både Polen och Ukraina som arrangörsländer, och säger att de skrämmande historierna han hört på förhand inte alls stämt. Men så bor ju England i Krakow i Polen och pendlar till matcherna i Ukraina, och slipper en del bök. Minst sagt.

Om Hodgsons England kan rubba Italien? Känns som ett jämnt möte från starten och det jag såg av Italien mot Irland var inte jätteimponerande, men precis som engelsmännen i EM så tar Prandellis mannar sina poäng. Så det blir en kanske rätt jämn match utan mycket chanser men med mycket nerv. Kul.

Fransmännen störtdök mot Sverige. Sällan man ser så mycket talang som finns i det franska laget uträtta så lite. Nasri, Benzema, Ribéry och så vidare. Ja, det blev inte mycket skapat och det håller inte mot Spanien. Sedan är det inte så att Lloris o Co är jättevassa bakåt heller, och det kommer spanjorerna att straffa.

Trodde ju som sagt att Laurent Blancs gäng hade en chans på EM-titeln men nu tror jag på förlust på lördag – och förbundskaptenen bygger ju med sikte på VM 2014 och hemma-EM 2016, om han nu får vara kvar på jobbet efter det här. Fast det är ju som Blanc påpekar: Vi är kvar och laddar för kvartsfinal och Sverige åker hem.”

***

Oleg Blochin hotade en ukrainsk journalist med stryk och att de skulle göra upp som män, efter att arrangörslandet åkt ut. Erik Hamrén har en bit kvar.

***

Uppenbart att många vill att Olof Mellberg kör vidare i landslaget.

***

Grekland-Tyskland och Tjeckien-Portugal kan väl bara sluta med att Tyskland och Portugal går till semifinal. Eller är det inte slut med skrällar i EM.

***

Onsdag betyder en vilodag i EM. Konstigt.

***

Glädjer mig åt att de svenska fansen fick en magisk kväll, trots allt. Även om Sverige är ute ur EM så fick de se magiska mål och en seger.

Publicerad 2012-06-19 kl 23:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons