Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ronaldo vs Messi är tröttsamt

En EM-titel med Portugal ska få Cristiano Ronaldo att ta sig förbi Lionel Messi i kampen om vem som är bäst i världen, menar en del. Andra säger att portugisen inte går att jämföra med argentinaren; bland dem Barcelonas president Sandro Rosell som häromdagen sa att Ronaldo inte platsar i Barcelona. Under EM har Ronaldo hånats av motståndarfansen med just Messi-jämförsele.

Före EM sa Real Madrid-stjärnan att han är bäst:

[youtubeplay id=”1F15zhAkHgo” size=”large”]

Jag är med Johan Cruyff hela vägen här. Den holländske legendaren sa i dag att Ronaldo måste växa upp om han bryr sig om fansen skriker något om Messi eller om hans mamma. Ronaldo måste väl känna tillräcklig trygghet i vad han presterar, och det är en rätt tröttsam debatt om vem som bäst eller inte.

Det går inte riktigt att jämföra dem, och tyvärr är inte heller Ballon d’Or något exakt mått på vem som är bäst. Priset har tyvärr ballat ur efter att Fifa kom in och det inte bara är journalister från världen över, utan nu även mycket taktisk röstning där man lägger röster på sina klubbkamrater och kanske helt skippar konkurrenter.

Bägge är helt förbannat bra och det är omöjligt att bedöma att en är bättre än den andre, och de målfabrikationerna de fått fart på trodde jag aldrig att man skulle få uppleva. Trodde målmassorna som de stått för hände på Gunnar Nordahls tid och sedan aldrig mer, men de har bägge bevisat motsatsen.

Okej, om Ronaldo tar Portugal till EM-titeln så kanske han tråcklar sig för och vinner den internationella Guldbollen, Ballon d’Or, men det är en bit och helst av allt skulle man behöva såga itu den, för de herrarna är ett snäpp ovanför de andra i världstoppen.

I kväll tar Ronaldo och Portugal sig an Tjeckien i en kvartsfinal. Bägge två har överraskat och tagit sig till kvartsfinal och sett till att Ronaldo hittade rätt till slut mot Holland är det svårt att tro på annat än portugisisk seger. En del minns kanske skrällen i England 1996 då Karel Poborsky lobbade snyggt, ett mål som fick honom till Manchester United, och det gav till slut EM-silver:

[youtubeplay id=”imf2o6hA9fQ” size=”large”]

Även i EM 2008 mötte lagen varandra och då vann portugiserna med 3-1 efter att Ronaldo fått hjälp av Quaresma och Deco i målgörandet. Trots att tjeckerna verkligen imponerat så bör det ta slut i kväll, särskilt om inte Tomás Rosicky kan startaoch då kan det vara läge att rigga för en mäktig semifinal mellan Portugal och Spanien i nästa vecka. Hade varit något att hetsa i gång på.

***

Satt bredvid Davor Suker på planet i dag. Kan lugnt säga att jag inte känt igen målkungen från VM 1998 om han inte delat ut Carlsbergs pris till matchens lirare när Zlatan fick det efter Sverige-Frankrike. Anfallaren kan inte träna så mycket nu för tiden, men han var nöjd med EM-turneringen hittills.

***

Tänk att fransmännen aldrig lär sig. Återigen skakas truppen av bråk. Kan väl aldrig hota spanjorerna efter det.

***

Ihop med David B Larsson har jag sammanfattat gruppspelet – och I DENNA LISTA HITTAR DU ALLT.

Redaktionen på fotbollskanalen.se har även tagit ut sina drömelvor.

***

Var ute och käkade i Kiev på EM:s första vilodag och det var som om någon neutronbombat staden. Inte många människor ute, ingen som sjöng: “Bara svenskar i Kiev” och dessutom var en hel del maträtter och den mesta ölen slut på stället som vi hamnade på. Undrar om de hinner få in öl till söndag? Då väntar man sig 10 000 engelsmän för kvartsfinalen mot Italien.

***

Straffar kan vara på gång i och med kvartsfinalerna. Visst är det en påfrestande grej för de inblandade, men jag kan inte komma på ett bättre sätt att avgöra matcherna. Ur svensk synvinkel får jag Joe Hart i tankarna efter semifinalen i U21-EM då han psykade svenskarna och såg till att England nådde finalen, som han dock inte fick spela efter ett gult kort. Tror att England har ett triumfkort där.

***

Newcastle låter inte så dumt för John Guidetti. En klubb han säkert får speltid i. Där fansen uppskattar en kämpe som den unge svensken, inte helt olikt Rotterdam, även om motståndet är på en annan nivå.

***

 

Publicerad 2012-06-21 kl 18:45

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons