Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

England eller Italien - ett lag har klart flest vinnare

Italien-England är en sjukt het match. Kanske till och med hetare än Sveriges matcher i EM? Framför allt eftersom de knappt mötts i olika tävlingssammanhang. I mästerskap är det bara två matcher, bägge i Italien, EM 1980 då Italien vann i gruppspelet och under VM 1990 då italienarna vann igen, denna gång en bronsmatch.

Senaste tävlingsmatcherna var 1997 då man spelade först på Wembley och Gianfranco Zola avgjorde med enda målet och sedan i Rom där det blev 0-0 vilket räckte för att England skulle nå VM, precis som Italien gjorde. Samma år tog England den senaste segern, i för-VM i Frankrike och då man vann med 2-1. Faktum är att lagen inte spelat mot varandra sedan 2002 och bara Buffon är kvar från det mötet.

ANNONS

I försnacket inför England-Italien heter det att det italienska laget har fler vinnare, och det är klart att ser man till att fyra man var med i VM-truppen som tog hem guldet i Tyskland 2006 så är det svårt för Roy Hodgsons England att mäta sig. För han kan inte ta ut någon från VM-vinnarna från 1966 direkt.

Om vi utgår från de tippade startelvorna, vilka är största vinnarna? Jag räknar bara riktiga titlar och bara seniortitlar, ingen supercuper eller division 2 men väl det Juventus vann men klubben blev av med.

ITALIEN

Gianluigi Buffon – 1 VM-guld samt 7 cup och ligatitlar.

Ignazio Abate – 2 ligatitlar.

Andrea Barzagli – 1 VM-guld, 2 ligatitlar.

Leonardo Bonucci – 2 ligatitlar.

Federico Balzaretti – 0 titlar.

Claudio Marchisio – 1 ligatitel.

Andrea Pirlo – 1 VM-guld, 6 liga och cup, varav 2 Champions League.

Daniele De Rossi – 1 VM-guld, 2 cuptitlar.

Riccardo Montolivo – 0 titlar.

Mario Balotelli – 7 titlar i cup, liga och europeisk cup.

ANNONS

Antonio Cassano – 2 ligatitlar.

Totalt: 35 titlar, varav 4 VM-guld samt 31 titlar i ligor, cuper och europeisk cuper.

ENGLAND

Joe Hart – 2 titlar.

Glen Johnson – 4 titlar.

John Terry – 11 titlar.

Joleon Lescott – 2 titlar.

Ashley Cole – 12 titlar.

James Milner – 2 titlar.

Steven Gerrard – 7 titlar.

Scott Parker – 1 cuptitel.

Ashley Young – 0 titlar.

Wayne Rooney – 7 liga- och cuptitlar.

Danny Welbeck – 1 cuptitel.

Totalt: 49 titlar i ligor, cuper och europeisk cuper, men inget med landslaget.

Så sett i perspektivet att Italien ska ha större vinnare så stämmer inte det, åtminstone inte i klubblagen.

Coacherna då?

Cesare Prandelli var vass som spelare och med Juventus tog han tre ligatitlar och en cuptitel i Italien och både Europacupen och Cupvinnarcupen. Som tränare vann han serie B med Verona en gång och tog upp laget en gång, men då från en fjärdeplats i serie B. För Italien har han 13 matcher med nio vinster och fyra oavgjorda.

Roy Hodgson vann inget som spelare men som tränare har han tio titlar i Sverige och Danmark och tog Schweiz till både VM 94 och EM 96, och har ännu inte förlorat som manager för England men han har ju inte kört mer än fem matcher.

ANNONS
Publicerad 2012-06-24 kl 18:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto