Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Är Zlatan rätt man att tala om att hålla tyst?

I en intervju med kollega Ekwall så var Zlatan Ibrahimovic tydlig om att spelare som vill in i landslaget (läs: Mathias Ranégie, Emir Kujovic och Jimmy Durmaz) ska tala med fötterna och inte med munnen.

Jo, det är ju lätt att säga. Samtidigt är knappast Zlatan den som hållit igen alltid i karriären. Pep Guardiola kanske skulle ha en annan syn gällande låta fötterna tala vs låta munnen tala. Även Michael Andersson under tiden i Malmö FF. När man brinner för något kan det vara svårt att vara kall.

Jag förstår verkligen Ranégie. Särskilt sett till att Tobias Hysén blev inkallad. För även om Hysén passar bättre in i Hamréns spelmodell så är det inte så att Blåvitt-spelaren gått superstarkt. Tror det ger fel signaler till de som står utanför om man aldrig får chansen trots mängder av återbud.

Nej, Mathias Ranégie är ingen startspelare i ett svenskt A-landslag, men i ett läge när Sverige jagar mål hade han varit ett bra alternativ att kasta in om alla de djupledslöpande anfallarna kört fast. Tänk Irland hemma och det är 0-0. Då kan Hamrén behöva en spelare som är stark i straffområdet.

***

LdB Malmö siktar på SM-guld som konkursbo och tror på eventuella intäkter i Champions League. Ta den om tomten också. Hade jag bott i Malmö hade jag varit upprörd sett till att klubben fick pengar av staden så sent som i våras för att klara verksamheten. Och konkurrenterna som kämpar för att få ekonomin att gå ihop.

Starkt avslöjande av Henrik Leman i Kvällsposten/Expressen och det är rätt skakande att ledande personer i klubben öppet talar om att vinna guld samtidigt som det är en risk för konkurs. Vad ska alla som blir utan pengar få då? En del av guldmedaljerna?

***

Fredrik Ljungberg? På väg in i kändis-Big Brother i England. Hoppas att det inte är sant.

***

Om ett par veckor är Ekwall vs Lundh on Tour tillbaka. Redan nu kan du boka plats på vår resa som går till London i november och där vi bland mycket annat ser Chelsea-Manchester City, och om du är intresserad att hänga med så gå in HÄR.

Missade du något av vårens avsnitt så finns de alla HÄR.

***

Vet inte om det är åldern eller något annat? Oavsett är det tyngre och tyngre att gå i gång efter semestern. Det borde ju inte vara så när man jobbar med roliga grejer men det är något med att byta ut fria dagar mot betydligt mer styrda dagar. Fast det är inte så långt kvar till pensionen, eller?

***

Pelé ratade besök vid Nacka-statyn. Ingick inte det i köpet?

***

Markus Rosenberg nobbade landslaget för att träna extra med klubblaget. Det är förståeligt och rätt klokt sett till en nystart i West Bromwich men jag är osäker på om Erik Hamrén ser det likadant.

***

Glad att Råsunda blir fullsatt i kväll och får ett värdigt avsked.

***

Ni kan vinna en boll som är signerad av Pelé.

***

Hade kunnat tänka mig många krav från Pia Sundhage, men inte just business class. Ser ju alltid den gamle proletären framför mig.

***

Vid 19:30 i kväll är det avsked av Råsunda som landslagsborg och mina största minnen är:

EM 1992 där jag såg alla matcherna på läktaren och det var otroligt att uppleva framgångarna efter många år utan ens slutspel och där VM 1990 slutat i en flopp.

EM-kvalet 1998 där Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck fick en stark start som förbundskaptener:

[youtubeplay id=”42W5t9a8gIE” size=”medium”]

Sedan är det segern mot Holland i höstas:

Publicerad 2012-08-15 kl 11:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons