Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vill ni inte ha priserna?

Precis före EM körde jag tävling och blott två har anmält adress för priserna. Ger er en sista chans i  tävlingen där man skulle tippa Sverige-Serbien, sista målskytt i matchen och matchminut för målet samt publiksiffra på Råsunda. Och vi har fyra vinnare som inte hört av sig:

Rembarca: 2-1, Zlatan i 57:e, 26 355 – Ekwall vs Lundh-portfölj.

Christoffer Gürow Lundkvist: 2-1, Zlatan i 59:e, 19020 – FK Europa-tisha.

Jesper Slättman: 2-1, Zlatan i 61:e, 28 500 – Zlatanskor

Oskar Valdenäs: 2-1, Zlatan i 63:e, 18 500 – Messiskor

Facit var ju: Sverige-Serbien 2-1, Zlatan Ibrahimovic,matchminut 52, publiksiffra: 20 691. Mejla mig (olof.lundh@tv4.se) er adress så ser jag till att grejerna skickas ut.

***

Helsingborg-Celtic är en rätt öppen historia. Även om det skotska laget givetvis är favorit att ta sig till Champions League gruppspel så kan HIF slå till. Krävs ett disciplinerat spel hemma på Olympia och minst oavgjort. För i så fall blir det kontringslägen i Glasgow.

Ska inte rassla händelserna i förväg, men Åge Hareide måste få HIF att spela cyniskt och resultatinriktat i första matchen för att hoppet ska leva i returen. Den skotska klubbfotbollen har tappat rejält de senaste åren och så stor är inte avståndet längre. Pär Hansson o Co har en grym möjlighet att upprepa nedan:

[youtubeplay id=”pMiWtED4nVw” size=”large”]

***

Imponerad av Hammarbys publik som måste betala bland de högsta biljettpriserna sett till nivån. Talade med polare som förvisso satt i mitten på långsidan, bredvid Bajen-klacken, och fick pröjsa 270 spänn.

***

Fotbollskanalen Europa är tillbaka på söndag. Avspark 23:15 i TV4.

***

Visst förstår jag upphetsningen bland Arsenal-fansen kring Robin van Persie som gick till Manchester United. Ändå blir det väl överdrivet om att tala om att en del av fotbollen dör och så vidare. Den här typen av transfers har hänt tidigare och kommer att hända igen.

Det är väl naturligt att van Persie inte hade mer tålamod med Arsène Wenger och bristen på satsningar och framför allt titlar. En tålamodsbrist som holländaren delade med en hel del av klubbens fans under fjolåret. Sedan är det ju så att Arsenal är en ekonomiskt välskött klubb och man har gjort ännu en rejäl plusaffär.

Arsenal lever ju som de flesta klubbar borde men struntar i. Rätt eller fel? Ja, vi som är fans vill gärna att ens klubb både ska satsa och ha en ekonomi i balans. Den ekvationen går sällan ihop och ibland måste man sälja och gå vidare, helt enkelt. Inte f*n dör fotbollen för det.

***

Labinot Harbuzi till Syrianska? Ja, det vore en skräll.

***

Överlag är fotbollsmarknaden sjukt trög, inte bara i Sverige utan även i Europa. Se bara där svenska EM-spelare som Olof Mellberg och Emir Bajrami fick kliva ner i division 2 och där Andreas Isaksson hamnade hos en turkisk nykomling. Christian Wilhelmsson har inte hittat något än, även om LA Galaxy vill ha honom. Problemet är att den amerikanska klubben bara kan betala 300 000 dollar – före skatt.

Kennedy Bakirciuglü är också klubblös precis som Mattias Bjärsmyr och den duon får nog börja kolla på Danmark eller Sverige om det ska bli kontrakt när säsongen startar. Något Mikael Nilsson ratade som istället pensionerade sig. Även om många spelare fortfarande tjänar bra så är det nya och tuffare tider.

Publicerad 2012-08-20 kl 18:35

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons