Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Augusti är det nya maj och december

Zlatan Ibrahimovic är naturligtvis inte helt i slag i Paris SG efter fotskadan och ännu har inte Thiago Silva gått i gång, men spelet det Qatar-ägda skrytbygget från Frankrike har visat upp har knappast skrämt Ligue 1 och då naturligtvis inte heller resten av Europa.

ANNONS

Undrar hur länge Zlatan upplever det som kul? För nye Inter-spelaren Antonio Cassano var öppen med att han kände sig blåst av Milan som nedmonterat en hel del av sin satsning. Räkna med att Zlatan också kommer att komma med en bredsida eller två sinom tid.

En rejäl och trovärdig satsning på Champions League är väl det som hade fått Zlatan på humör även i Paris, men annars tror jag det kan bli en lång säsong för honom. Å andra sidan är det kanske bra för landslaget om han känner att han kan tända till då?

***

Fick ett mejl av Philip Haglund i veckan. Ja, Blåvitts mittfältare. Det handlade inte om klubbens spel eller om skriverier om honom eller spelet. Visar sig att han även knegar som PR-man och ville sälja in ett klassiskt fotbollsspel för 160 000 kronor.

Kanske inte riktigt min budget, men det är lite coolt att Haglund vill ha något annat att göra mellan träningar och matcher. Sedan kanske Blåvitt-fansen inte är helt nöjda att det inte bara är fotbollsfokus efter en ny förlust, denna gång 0-3 borta mot Kalmar. Men det hängde inte på det.

ANNONS

IFK Göteborgs svaga säsong är verkligen förvånande. Nej, det är kanske inte så att ett nybygge direkt skulle gå mot guld men bättre än så här borde det gå. Ja, det saknas försvarare och dessutom finns en osäkerhet och en ängslighet över spelet. Undrar om inte det stör med Mikael Stahres enorma engagemang från linjen?

Det blir onekligen en del att fundera på och undrar om Håkan Mild orkar köra på. Jobbet som sportchef är en livsstil och han har gjort det ett antal år nu och det äter på en. Särskilt i motgång och då ökar naturligtvis funderingarna på om man gjort rätt eller inte.

***

Häcken lockar talanger. I veckan gjorde man klart med Filip Pivkovski, 18, (ex-MFF och ex-Blackburn) men det var Ghana-talangen Nasiru Mohammed, 18, som ochså blev klar, som snodde rubrikerna i helgen efter två mål på sex minuter mot Elfsborg. Därmed lever toppstriden.

ANNONS

***

Alexander Gerndt spelade 90 minuter och tackade sedan nej till landaslaget som skadad. Direkt efter spelade han nya 90 minuter i Utrecht och i helgen spelade han 90 minuter igen. Finns han med i Erik Hamréns trupp på tisdag?

***

Erton Fejzullahu var verkligen klockren i Djurgården. Är det Karl-Johan Persson som slantat för honom?

***

Fotbollskanalen Europa är tillbaka och vi snackade Milan, the battle of Manchester, värvningskrisen i Spanien samt den knackiga starten för skrytbygget Paris SG.

Svenskkollen ligger nu i “Fergie Time”:

Kom gärna med åsikter, tankar och reaktioner. Är öppen för inspel. Och, ja, jag vet att jag sade fel på Raheem Sterling som debuterade från start i Liverpool i går. Sådant händer, tyvärr.

***

Herregud, när jobbet drar i gång efter semestern och alla andra grejer som skolor, träningar, aktiviteter och möten, möten och möten piskar i gång. Vet inte om tempot blir högre för varje år eller om det är mitt åldrande, men det är som att bli avkastad från en bil i fart och enda valet är att springa utav helvete. Augusti är det nya december och maj.

ANNONS
Publicerad 2012-08-27 kl 13:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto