Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Humor att AIK-sponsorn pröjsar för Kennedy

Det var Expressens Mathias Lühr som i helgen avslöjade att PEAB kommit överens med Hammarby och Djurgården om en kompensation för att Stockholmsarenan blir försenad. Runt tio millar per klubb ska vara uppgörelsen, även om min Bajen-man i går sa att ännu har klubben inte sett några miljoner, men att de kommer.

Troligen är det PEAB-miljonerna som gör värvningen av Kennedy Bakircioglü möjlig. Humor att det är en av AIK:s huvudsponsorer som gör affären möjlig. Samtidigt är det bra även för AIK om Hammarby kommer upp i allsvenskan, eftersom det ger derbyn och det i sin tur genererar intäkter som klubbarna behöver. Kanske har PEAB det i åtanke?

Den tidigare Bajen-ikonen Kennedy var med och vann SM-guld 2001 med klubben har ju egentligen rötterna i Assyriska men blev en kultfigur på Söderstadion, och var dessutom oerhört produktiv och drog dit ett mål var tredje match i Hammarbys tröja. Bara hoppas att han är kvitt skadorna och verkligen kan tillföra något till klubben.

Nu väljer han Hammarby framför både Syrianska och Assyriska. Att en del medier uppger att det var tuff konkurrens från Norge och Cypern tar jag med en näve salt. Ekonomin i många fotbollsklubbar ute i Europa är synnerligen svag och därför är det inte lätt att få ut något, även om man kommer från La Liga och går som Bosman.

Inte blev det lättare för Kennedy i och med att han spelade i Santander i fjol som rasade ur högstaligan och han startade blott två matcher och gjorde fem inhopp. Det går tyvärr inte att leva på att han gjorde det bra säsongen före, särskilt inte när det kryllar av spelare utan kontrakt på marknaden.

En del Bajen-fans tycker att det är trist att man påpekar att den 31-årige Kennedy bara flyttar hem för att han saknar anbud. Jo, men tror någon att han hade väntat ända till transferfönstret skulle stänga om han bara hade Hammarby på agendan? Sedan är det naturligtvis kanon att han går hem och förgyller svensk fotboll, för han är en profil. Och att han bara kliver ner i superettan från La Liga.

Kan kombon Erik Sundin och Kennedy nu lyfta Hammarby till i varje fall allsvenskt kval? Ja, de kanske kan få ordentlig fart under hösten men jag tror inte att BP och Halmstad tappar elva respektive tio poäng med nio omgångar kvar. Utan det blir nog till att starta om i superettan nästa år, och med Kennedy i laget så blir det mer av en publikdragare och även en sportsligt hetare kandidat.

***

Inser att jag har en för gammal och sliten bil när reparatören inte tror att försäkringsbolaget vill pröjsa för en inslagen ruta och lackskador och en del annat. Ja, ja.

***

På väg till Råsunda. VM-kvaltruppen på gång. Du ser det direkt här med start 14:00. En del återbud gör att Erik Hamrén har en del att fundera på, men Kazakstan hemma ska vara tre pinnar oavsett vilka han skickar fram. Annars har Sverige inte i VM att göra.

***

Mohamed Bangura tillbaka i AIK. Kapprustningen är i gång.

***

Malmö FF väntade länge men fick fart i guldkampen mot Sundsvall. Kul. Häftigast från måndagens allsvenska matcher var Magnus Eriksson avsked till Åtvidaberg. Årets mål? Ja.

***

Hammarby fick snällt flytta sin presskonferens med Kennedy från 14:00 till 16:30. Fick inte sno Erik Hamréns rampljus.

Publicerad 2012-08-28 kl 13:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons