POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Klart att HIF ska hoppas

Helsingborgs IF har åtminstone hopp, eller säger sig ha det, och försöker bygga på positiva bilder. Ja, vad ska Åge Hareide och Co göra? Hoppet är ju det sista som överger de flesta, men att åka till Celtic Park och försöka vända på 0-2 till ett avancemang till Champions League. Ja, det lilla hoppet är nere på singelprocent.

Naturligtvis ska man försöka måla upp scenarier om att allt är möjligt och försöka få till ett tidigt mål som möjligen skulle kunna skaka den skotska mästarklubben. För i en liga som är avgjord och i ett land där fotbollen går på knäna ekonomiskt är Champions League viktigare för Celtic än för Helsingborg.

Möjligen, möjligen skulle ett insläppt mål kunna stressa Celtic och det hänger naturligtvis på att HIF gör en solidare match defensivt och inte släpper till några enkla mål och utnyttjar de få lägen man får. Frågan är om Åge kan få spelarna att ta fram sin luvs match efter den tunga förlusten senast?

Sedan är Celtic oerhört starkt hemma och man förlorar sällan på Celtic Park i Europa-spelet. Mindre än var tionde match och dessutom är det bara Barcelona som gjort tre mål och vunnit. Fast med statistik kan man skapa allsköns monster så det är klart att HIF gör rätt som målar upp matchen som möjlig och att hoppet lever.

Vore en häftig och verklig bragd om Helsingborg skulle klara av att resa sig, men det känns som värre än ett “Mission Impossible” och jag tror egentligen inte att chansen finns. Fast ibland är idrotten sådan att allt ställs upp och ner och det är upp till Pär Hansson och de andra att ta fram en hjältematch, för annars får de nöja sig med Europa Leagues gruppspel. Vilket är bättre än inget, så de har redan presterat.

***

Mattias Bjärsmyr kanske kan staga upp fiaskot IFK Göteborg? Att ha lika många poäng som Syrianska och Sundsvall efter den satsningen är inte godkänt.

***

Var på Albert Bonniers förlags klassiska bjudning på Nedre Manilla. Både GW och Ranelid var där men de rök inte ihop så länge jag var kvar, men det var ett intressant gästspel i kulturvärlden. Gick åt en del rödtjut om man säger så och framför allt lite senare verkade folk dra på. Få likheter med Fotbollsgalan.

Majoriteten var svartklädda eller gick åtminstone i den riktningen. Fotbollsinslagen var få även om en poet kom fram och ville snacka superettan och en del annan boll. Det var förbundets infochef Jonas Nystedt, DN-Esk och Zlatan-författaren David Lagercrantz som jag sprang på i det mustiga minglet.

Hamnade annars en hel del med DN:s Axel Björklund som är tung KFF-fan, så tung att han tog med sig föräldrarna till en match mellan AZ och Heerenveen eftersom det var en kamp mellan bröderna Elm.

***

På turné i England och Skottland för att göra nya Ekwall vs Lundh on Tour. Alltid kul att komma ut på vägarna men det här med Ekwall och vänstertrafik…ja, det är sådär.

***

Makalöst att Göran Paulsson gjort en insats för att få hem Kennedy Bakircioglü. Efter den bittra striden som slutade med att Ica-handlare Paulsson åkte ut trodde jag aldrig att han skulle hjälpa Hammarbys ledning.

Publicerad 2012-08-29 kl 15:58

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå