POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Även svenska yttrar är utrotningshotade

Missa inte Sveriges senaste Premier League-stjärna Alexander Kacaniklic i höstpremiären av Ekwall vs Lundh on Tour.

Vill du med till London i november och se Chelsea-Manchester City samt Charlton-Huddersfield så finns mer INFO OM RESAN HÄR.

***

Sitter på Olympia och kollar landslaget träna. Att det var ont om högerbackar visste vi sedan tidigare, men nu finns det inga yttermittfältare heller. Med Emir Bajrami sjuk, Christian Wilhelmsson i LA och Alexander Kacaniklic först uttagen i U21 och sedan sjuk så är Sebastian Larsson “last man standing”.

Sunderlands nuvarande innermittfältare är given till höger men det finns inga alternativ till honom om man inte räknar in Rasmus Elm som inte är en kantspelare. Till vänster är det just nu Ola Toivonen som fyller den rollen och i B-laget är det en skadad Martin Olsson som kör till vänster, och det är en tänkbar kandidat.

Annars är det rätt tomt i Erik Hamréns skafferi. Frågan om det beror på att det saknas alternativ eller om det handlar om att förbundskaptenen inte testat tillräckligt får olika svar beroende på vem du frågar. Min känsla är att Hamrén testat för få efter sin första inventering och nu håller sig till sitt manskap av “the usual suspects”.

Jag vet att Dusan Djuric är skadad just nu men han är en spelare som gjort det bra i Schweiz och tagit sig vidare till Ligue 1 men utan att han fått visa upp sig. Jimmy Durmaz, Jiloan Hamad och Niklas Hult är några alternativ samt Martin Olssons brors Markus som trots allt tog en plats i Blackburn i PL i våras och nu spelar i Championship. Alexander Farnerud är ett annat drag. Eller varför inte Tobias Sana?

Risken om man inte tar in andra alternativ är att en del spelare känner sig för säkra på en plats och att man inte heller har något erfaret att kasta in när man saknar många skadade och petade spelare som läget är nu. Ja, ja, det är inget problem mot Kazakstan, eller rättare sagt får inte vara det, men i tuffare matcher är det så.

***

Några tusen skolelever följde den svenska träningen och någon ärrad reporter konstaterade att det var mer liv på Olympia än på HIF:s hemmamatcher. Jublet när Zlatan tryckte in ett mål fick barnen att släppa loss. Inte riktigt Celtic Park men åt det hållet.

***

Sett till träningen är det här den svenska startelvan mot Kina om Zlatan spelar: Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Safari – Ekdal, Holmén – Larsson, Ibrahimovic, Toivonen – Elmander.

Den svenska startelvan mot Kina om Zlatan inte spelar: Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Safari – Ekdal, Holmén – Larsson, Toivonen, Elm – Elmander.

Rätt uppenbart att Rasmus Elm tappat i status i Hamréns ögon och det är synd att han inte kunnat växla över från AZ till landslaget och prestera där. Samtidigt har det blivit för mycket hattande kring just Elm och även om han aldrig skulle göra en “Sebastian Larsson” så hade han kanske behövt spel centralt ett längre tag för att etablera sig.

***

Uppenbart att Zlatan är utan sitt posse i landslaget. Olof Mellberg har lagt av. Daniel Majstorovic är inte tillbaka och frågan är om han når Blågult igen? Dessutom är Christian Wilhelmsson inte med den här samlingen.

***

Tv-branschen festade på Kristallen och det är alltid svårt med att avgöra hur en gala är i tv men jag har aldrig sett en roligare Kristallengala än den Filip och Fredrik rattade. Okej för att det drar ner lite när de vinner en del kristaller där det är tittarna som avgör men det var oerhört många sköna humorgrejer. Gillade att SVT-profiler fick lämna till reklam, Conan O’Brien som presenterade Mikael Persbrandt och hela starten med en radda tv-profiler.

Vet däremot inte hur jag ska ta att Gina Dirawi sopade golvet med en stunt-hund och att Harald Treutiger och Pekka Heino fick hänga över en pool i klassisk förnedrings-tv på slutet och där den förlorande Treutiger fick gå ut bakvägen utan rampljus och helt plaskvåt. Fast det är klart att om man är på gränsen som FoF ofta är, så blir det ju så. På det hela taget var det en förbannat kul gala.

Bra drag på festen efteråt och det tog emot när klockan ringde vid 06:00 och man skulle skicka i väg ett par kids till skolan med diverse olika instruktioner om träningar och dylikt för att sedan ta sig igenom trafikkaoset på vägen till Bromma flygplats och ett flyg till landslagets VM-kvalstart.

Ryckte en stor taxibil i kampen utanför Kristallen och det bara rasade in löst folk efter unge herr Hobohm undrat om han kunde packa in en del folk. Visade sig vara högkulturellt och progressivt i en kombo som hette Jessika Gedin och Pål Hollender. Lär inte komma närmare Babel och konsten än så, men det var en del spänstiga diskussioner på hemvägen, och något produktionsbolag tog räkningen så jag var nöjd.

***

Våga vägra Grand i Helsingborg som bokar av en stor bokning utan att höra av sig om man inte checkat in före 16:00. Istället bor vi på charmiga Hotell Viking med mitt favoritfik Koppi snett över gatan.

***

Martin Olsson är ändå för härlig. Först har han sådana ljumskproblem att landslaget kallar in en ersättare och sedan är Olsson ändå med och tränar. Det är samma kille som i Ekwall vs Lundh för ett par år sedan förstod att landslaget skulle träna samma dag och var tvungen att kasta i sig en voltaren.

Publicerad 2012-09-05 kl 12:36

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto