POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Irland knäckte Borat United till slut

Kazakstan tog emot Irland i VM-kvalpremiären i Sveriges grupp hemma på konstgräset i Astana och det såg ut att bli en skräll. Kaptenen Kairat Nurdauletov nickade in ett ledningsmål i första halvlek och sett till hur landslaget hanterat fasta situationer så hoppas jag att Reine Almqvist har kollen.

[youtubeplay id=”CjZVpXAjfcM” size=”medium”]

Giovani Trapattonis Irland såg tungt och trögt ut men de reste sig i slutminuterna och Robbie Keane fixade en straff i 88:e som han själv drog upp i krysset och sedan var det inbytte Kevin Doyle som på tilläggstid tryckte in segermålet. Oerhört starkt att ordna en trea på konstgräset och det är inte helt lätt att möta kazakerna borta som ju slagit Serbien och kryssat mot Österrike och spelat jämnt med andra.

[youtubeplay id=”UtYSWxrUv_E” size=”medium”]

Inte heller blir man direkt skrämd när man kollar igenom Irlands laguppställning där evigt unge Robbie Keane som vanligt leder anfallslinjerna. Nej, det är ett lag som Sverige ska hantera, precis som Kazakstan.

Rätt kul att VM-kvalen är i gång igen och det är alltid häftigt att ta fram Fifa:s eller Uefa:s hemsidor och följa hur det rasslar in mål och är en del skrällar mot en del udda nationer.

För övrigt undrar jag vad som låg bakom Kazakstans skifte från Asien till Europa när det gäller VM-kval. I min värld borde den asiatiska vägen till VM vara lättare men det kanske är fel. Oavsett så kan jag inte tänka på Kazakstan utan att få upp den grymt fördomsfulla rullen om Borat i skallen:

[youtubeplay id=”WH2CABcffAo” size=”medium”]

***

U21-landslaget släppte ett guldläge i Slovenien att fixa en förstaplats när man föll 2-1. Rasmus Jönssons grymma läge var svårare att missa och Niklas Hults dribbel på slutet var värt ett bättre öde. Nu måste laget slå Ukraina i Kalmar på måndag för att ta förstaplatsen i gruppen, vid oavgjort blir man tvåa och går inte till play off och även förlust innebär att drömmen om Israel är över och att Håkan Ericson nog får byta jobb.

Värsta är att Ukraina plötsligt är med i matchen och kan vinna gruppen om de slår Sverige och de har dessutom 6-0 från i våras att gå på rent mentalt. Ja, det är en rejäl uppförsbacke som U21-landslaget skaffat sig, tyvärr.

***

Krönikerat om Anders Svensson vs Erik Hamrén vs medierna.

***

Ibland är jag glad att jag inte är amerikan så jag slipper brottas med sådant här.

[youtubeplay id=”Oye4rhUa2Fk” size=”medium”]

Och jag hoppas att den typen av reklam inte kommer till Sverige, och som kandidaterna inte ens vågar stå för.

***

Kan bli Lunds BK-Trollhättan på söndag. Tror inte jag sett en seriematch på Klostergården sedan 1980-talets slut. Möjligen var jag där tidigt 1990-tal och såg Lund-Landskrona. Apropå skral publik på Olympia och spelarnas och mediernas klagan på dåligt med folk – på Klostergården är det bara de närmast sörjande.

***

Zlatan Ibrahimovic ska på söndag 13:00 få en minnesplatta på Malmös Walk of Fame på Stadiontorget mellan gamla Malmö Stadion och nya Swedbank Stadion. Naturligtvis rätt att han får det sett till att han är från Malmö och sedan har excellerat. Däremot blev jag minst sagt fundersam när jag såg vilka de övriga är som fått minnesplattor.

De kriterier jag funnit är enkla: “Idrottens Walk of Fame är minnesplats för Malmöidrottare som haft stora idrottsliga framgångar genom tiderna.”

Måste säga att jag undrar om glappet för manliga fotbollspelare mellan Bosse Larsson och Zlatan Ibrahimovic? Visst, Lena Videkull och Therese Sjögran är med där men ingen av spelarna från VM-bronslaget 1994 och som ju också hade stora framgångar i Malmö FF med SM-guld och cupguld. Jonas Thern, Martin Dahlin, Patrik Andersson och Stefan Schwarz är ju med där.

För egen del är jag skeptisk till att Mats Näslund och Jörgen Persson redan dragit in minnesplattor men att döma av reaktionen på twitter så ser en hel del Persson och Näslund som stora Malmöidrottare. Ja, ja, det finns naturligtvis inget facit men jag tycker att juryn har hamnat snett men jag bor ju inte i Malmö så jag släpper det.

Publicerad 2012-09-07 kl 20:12

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto