POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Varför är alla så rädda för medierna om de tycker något?

Vad förutsägbart det är när Hamrén, Ekdal, Wernbloom, Svensson och andra säger att det är överdrivet, feltolkat och att det är mediernas fel apropå Svensson vs Hamrén. De har dessutom fel, för i det här fallet så är det klart att förbundskaptenen inte bara sa för mycket, han uttryckte sig klumpigt, som ju Svensson säger.

Jag uppskattar en person som Henrik Rydström för att han vågar ha en åsikt, eller flera, och inte heller backar från dem bara för att någon annan tycker annorlunda. Som att Pontus Wernbloom inte ska spela från start i landslaget. Utgår från att Wernbloom inte hetsar upp sig över det, för det är ju Erik Hamrén som tar ut laget och inte en tjurskallig mittfältare från Kalmar.

Ta bara Rydströms åsikter om Jonas Olsson som han knappt ansåg vara en spelare för allsvenskan. Mittbacken är oerhört respekterad i Premier League och har spelat till sig en plats i landslaget. Det om något, är väl svar på tal. Och det tar naturligtvis Rydström som insett att man inte behöver bli nervös bara för att man tycker något.

Ibland kan jag önska att vi svenskar blev lite mer som holländare eller tyskar. Att man vågar säga vad man tycker och dessutom vågar stå för det. Det är inte alltid så att när Oliver Kahn, Jens Lehman och de andra ryker ihop att man skyller på medierna och drar upp något om feltolkat, glimt i ögat eller något annat förmildrande.

En debatt är alltid uppfriskande och sedan kan man naturligtvis skita i att vara med om man verkligen känner sig obekväm. Det är bara för den andre personen att säga att den uppfattningen/åsikten/tanken får stå för honom/henne, men jag har ingen uppfattning om det. Det är naturligtvis okej, men att alltid skylla på medierna är för fattigt.

Jag gillade Lars-Åke Lagrells inställning när han alltid hävdade att han ALDRIG blivit felciterad och sedan kastade han sig in i debatten och gav svar på tal om det behövdes.

Vi vet ju att de flesta har åsikter så att det räcker och blir över i ämnet fotboll och landskamper. Att då alltid skylla på medierna är så förbannat ängsligt. Om nu tränare X tycker att spelare Y inte ska spelare eller om spelare Z vill ha med spelare W i landslaget så måste väl det gå att skriva utan att det ska leda till den vanliga repliken: “Det är media som uppförstorar”.

Snarare är det folks reaktioner som gör att de som har åsikter inte vågar kliva fram. Om nu Mathias Ranégie anser att han borde ta plats i landslaget ska han få säga det utan att han ska svinas ner. På samma sätt som Anders Svensson måste få reagera om nu förbundskaptenen uttryckt sig på ett sätt som verkligen kunde tolkas fel, och det utan att få på sig en massa skit av fans och liknande.

Trots allt har vi yttrandefrihet i Sverige och det måste vara okej att anse att tycka saker och för medierna att återge det utan att för den skull den som säger något får skit och att alla sedan unisont skyller på medierna.

***

Blir alltid varm av att se Zlatan skriva autografer och låta sig plåtas av en hel del som vill. Nej, det är klart att han inte kan ställa upp för alla men det han gör är viktigt och det är gött att se.

***

Landslaget körde en skojfrisk träning under lördagen som inte gav mycket sett till VM-kvalet mot Kazakstan och det var det sista vi fick se av landslaget inför tisdag. Nu stänger Hamrén o Co söndag och måndag för att ladda för match. Så mitt tips om startelva är fortfarande den som startade mot Kina: Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Safari – Elm, Wernbloom – Larsson, Ibrahimovic, Toivonen – Elmander.

Funderingen är säkert på om Elm ska starta eller om Hamrén väljer Anders Svensson där och om han ska starta Emir Bajrami till vänster. Tror uppmärksamheten kring Svensson och sjukdomen på Bajrami gör att han kör vidare med elvan från mötet med kineserna.

***

Apropå Zlatan var det lite talande på dagens träning om en ny situation i landslaget där Chippen, Mellberg och Majstorovic förvunnit och som Ekwall skildrar bra i sin blogg.

Publicerad 2012-09-08 kl 14:31

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto