POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Neeeej, jag hade fel om den stora nyheten

Ekwall vs Lundh on Tour är tillbaka med ett nytt avsnitt, denna gång hos Markus Rosenberg som bor på ett slott med vallgrav utanför Birmingham. Premier League-klass.

***

Ni är många som undrar om SUPERLIVE i samband med Europa League, men precis som förra hösten när Malmö FF spelade gruppspel så blir det inget i höst. Troligen blir det inte heller något i vår, för om HIF eller AIK går vidare ligger de matcherna i TV4-Sport och vi satsar på dem, och annars ligger Europa League i TV4 Sport Xtra och då blir det heller inget SUPERLIVE.

Däremot är det fullt drag i kväll och ni kan se sex olika matcher med en rad stora lag: Liverpool, Tottenham, Newcastle, Napoli, Lazio, Inter, AIK och HIF. ALLA DETALJER om kanaler, nät, mobil FINNS HÄR.

***

Jag skrev i går om dokumentären om Uefa-basen Lennart Johansson som ett svenskt bolag (med bland andra Svante Stockselius och Thomas Pettersson) håller på att spela in, men det ÄR INTE KLART med SVT eller några andra tv-kanaler. Så det är öppet för TV4 och andra att in och hugga.

Jag hade alltså fel om den nyheten – vilket jag blivit rättad om – och det var glädjande eftersom jag gärna ser att TV4-gruppen går i riktningen och satsar på dokumentärer om sport och då kanske fotboll. Vi får väl se om vd Casten Almqvist och sportchef Hans Pekkari tar fram plånboken och går efter the story about Lennart Johansson?

***

Nyheten om stämningen i U21-landslaget och kritiken mot Håkan Ericson har skakat om och det finns naturligtvis anledning att återkomma till det. Kan bara konstatera att det är trist att journalister är snabba att trycka till dem som snackar, men sedan lika snabbt klagar om att de inte snackar.

Ja, det är anonymt och det är ett problem. Dock har vi talat med 24 spelare av 28 som varit med under 2012 och det handlar inte bara om bänknötare eller ratade spelare, och jag tror inte folk haft samma invändning om det varit en grupp riksdagsledamöter som ifrågasatte sin ledare eller arbetstagare som ifrågasatte sin chef.

Det är svårt att vara öppet kritisk för alla är inte mottagliga för det, och då kan det bli för kostsamt. Visst, man kan vända det mot dem som pratat om kalla dem fega, men om man tänker ett steg längre så kan man sörja att vi inte har en större öppenhet så att man kan vara kritisk.

Jag är säkert också syndat, men fallet Mathias Ranégie är typiskt där han fick skit för att han reagerade. För det första hamnade han garanterat längre ner på Hamréns lista och dessutom lär han inte vara benägen att snacka ännu en gång om det händer något liknande.

Kanske ska man ta och kolla på hur svensk fotboll rekryterar sina ledare? Ta bara att Pia Sundhage, Erik Hamrén och Håkan Ericson alla var kurskamrater på GIH i mitten på 1980-talet. Det kanske är helt rätt att de alla leder varsitt landslag, men det måste gå att diskutera. För man kan ju samtidigt undra varför INGEN från förbundet åkt till Värnamo för att kolla hur Jonas Thern jobbar?

Sedan menar många att vi bara kör ut den här nyheten för att få klick osv. Ser man strikt kommersiellt på det ur TV4-gruppens perspektiv så gissar jag att man då hellre hade hållit på nyheten – men den funderingen har inte ens funnits – eftersom man sänder playoffmatchen för U21-landslaget och har alla andra landskamper.

Det är knappast så att SvFF jublar över den här typen av rubriker, och så sent som i våras så var förbundsbasen Karl-Erik Nilsson minst sagt kritisk mot TV4:s granskningar (gällande avtalen med Svenska Spel) och han var i sin blogg lätt hotfull kring de affärsmässiga samarbeten SvFF och Svenska Spel hade med TV4.

Då är det så att inom TV4-gruppen och andra medier det är skillnad på journalistik och affärer. Vi bedriver journalistik på fotbollskanalen.se och TV4-Sport och sedan finns det andra delar av företaget som gör affärer med partners, och där svensk fotboll är en. Det vore mer oroande om TV4 höll tillbaka journalistiken för affärernas skull.

Publicerad 2012-09-20 kl 13:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto