POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Parodiskt att att Svenskan vill behålla Bragdguldet

Kan inte förstå turerna kring NHL-spelare och Elitserien. Sett till att Sverige är med i EU och där en av grunderna är ett fritt flöde av varor, tjänster och så vidare. Då förstår jag inte hur en kartell av klubbar skulle kunna hålla spelarna utanför det svenska seriesystemet?

En klubb eller spelare som vill utmana kartellen borde ha all rätt på sin sida, för det är inte lagligt att förhindra spelare från att komma till Sverige och arbeta i hockeyrinkarna. Det är lite ironiskt att det kapitalistiska USA har en proffsidrott som är närmast kollektivistiskt organiserad – och att i Europa är det fria marknadskrafter.

***

Henrik Larsson gör comeback i Råå. Sett till Landskronas målskytte kanske han borde ha hoppat in där istället och så kanske Bois hade varit med i slutstriden. För de som undrar om Larsson ska vara kvar i Bois eller ej så är det en rätt tydlig signal av klubbens ordförande Kenneth Håkansson i en HD-intervju i dag.

Detta uttalande känns inte som ett stöd för Larsson: “Tränarfrågan ska lösas när vi spelat färdigt de återstående sju matcherna. Vi har ettårskontrakt och vi ska utvärdera säsongen. Klart är dock att klubben alltid är större än tränaren. Det ska vi aldrig tvivla på inom BoIS.

***

Vad gör May Mahlangu när de går igenom försvar på fasta situationer?

***

Claes Cronqvist var en hårding på 1970-talet som jag gillade. De brukade skrika om honom: “Du springer som en kärring men sparkar som en karl” och han är allsvenskans mest utvisade spelare. Otroligt nog hade han en egen sko, och den var oerhört cool vilket Tobias Larsson mejlat in bild på:

***

Fattar att Kosovare Asllani lämnar “lilla ParisKristianstad – för det riktiga Paris och storklubben PSG. Gissar att det inte blir samma politiska debatt om hennes lön?

***

Att Svenska Dagbladet påstår att man kan dela ut Bragdguldet även efter att man lagt ner hela sportredaktionen är komiskt. Givetvis kan inte tidningen det, åtminstone inte med någon trovärdighet kvar. Bara hoppas att SvD-ledningen fattar det och lämnar priset vidare till någon tidning om det inte ska marginaliseras än mer.

Oavsett är det sorgligt att ett tidningshus bara lägger ner en så vital del av en tidning. Sporten är ofta en ingång till läsning för unga killar och tjejer – så började jag själv en gång i tiden – och det är så lustigt att Kulturmaterialets flytt från en del av tidningen till en annan ger reaktioner, men om sporten är det tyst.

Bistrast är rädslan, där Schibsted-ägde Aftonbladet helt struntar i nyheten om att Schibsted-ägda SvD lägger ner sporten. Ägarna styr, helt enkelt. Undantaget är ett citat på Kulturen om de allmänna nedskärningarna på morgontidningen och att Robert Laul har med det som det tristate i veckan.

I övrigt ganska tyst och det speglar tyvärr sportjournalistikens status, åtminstone i jämförelse med kulturen där alla sluter sig samman så fort man rubbar en penna.

Även om SvD-sporten i takt med nedskärningarna tappat så kommer jag att sakna en stark penna som Jan Majlards, Sveriges enda tennisbevakare av klass i Jonas Arnesen och reportrar som Anders Lindblad, Linus Schröder och Urban Tjernberg.

Naturligtvis är det en följd av intäkterna fortsätter att krympa och att SvD trots presstöd inte kan hålla det uppe. Självklart måste medier förändras men det krassa och cyniska sätt som SvD-ledningen agerar på lär bara sänka varumärket och det är svårt att se hur man ska kunna förändra på utvecklingskurvan.

Dessvärre finns risken att detta bara är början av omstöpningar i den svenska mediabranschen och det troliga är att kartan kommer att behöva bli omritad många gånger de närmaste åren och om ingen är villig att betala för innehållet i form av artiklar, klipp och annat så lär det snabbt gå utför med journalistiken.

***

Är detta årets mål? Inte omöjligt. Grymt snyggt är det i varje fall.

[youtubeplay id=”ABtSHYWG1eE” size=”large”]

Mittbacken Niclas Svanström Nilsson i Kvibille BK är den som slår till och han skickade med matchrapporten för att visa att han inte fintat mig.

***

Min iPhone slutade fungera i dag. Tidsinställt lagom till iPhone 5?

***

Pontus Jansson bloggar på Offside och han vill vända blad efter U21-debatten som blossade upp efter Fotbollskanalens nyhet om missnöjet mot förbundskapten Håkan Ericson.

***

Bra av Jesper Hussfelt om AIK:s haveri Neapel.

Publicerad 2012-09-21 kl 16:39

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå