POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Slår ingen snabba frisparkar i allsvenskan?

Missa inte Ekwall vs Lundh on Tour med Markus Rosenberg:

WBA-anfallaren om livet i Premier League, om varför han inte lyckats i landslaget och att han verkligen vill avsluta karriären i Malmö FF.

***

Även om Malmö FF:s insats i Europa League från i fjol, där det bara blev en poäng på slutet, fick många av oss att tveka om AIK:s och Helsingborgs äventyr i Europa skulle bli särskilt framgångsrika, så var känslan efter premiärkvällen att det ändå sved en hel del efter förlusterna i Neapel och Valencia.

Visst, det är lag från La Liga och serie A och allsvenskan är ännu allsvenskan och runt plats 25 i Europa och realistiskt är inte så många svenska poäng mot dessa gäng. Även om det är början till en positiv trend för svensk fotboll att man hade ett lag i gruppspelet i fjol och två i år så måste man vara kvar på jorden.

AIK:s förlust var inte mycket att snacka om i slutändan, men det är klart att man fick till en del fina kombinationer i första halvlek och där Bangura hade läge och dessutom släppte man inte till för många chanser bakåt. Lyfter man sedan skygglapparna så var det Napolis B-lag som kunde utnyttja svagt försvarsspel och tog chanserna flera gånger, och det svenska laget tog inga chanser.

Bittert att AIK kom in efter paus och åkte på en snabb frispark. Ja, det borde inte få hända att Napoli kan få utnyttja kalabaliken efter en frispark till att snabbt glida igenom och sprätta in 2-0 direkt i början av andra halvlek. Sedan bara rann det i väg och 4-0 var en tung förlust att vända hem till guldjakten med.

Ska man göra en plattmatch så är Napoli borta rätt val, men det måste till spel på en annan nivå om AIK ska leva en bra bit in i gruppspelet. Dnipro och PSV Eindhoven är sämre än Napoli men inte så mycket och det vill till att försvarsspelet klaffar betydligt bättre. Daniel Majstorovic behöver mer matcher, Niklas Backman måste spela och Ivan Turina måste nå sin vanlga klass.

Helsingborg föll bara med 1-0 i Levante och att de också åkte dit efter en snabb spansk frispark…ja, det är närmast naivt att man står och tjafsar med domaren när spelet går i gång och Juanfran kan kliva in i straffområdet till vänster och skicka in bollen bakom Pär Hansson är naturligtvis inte godkänt.

Jag förstår att HIF:arna är sura på domaren eftersom Nikola Djrudjic borde haft en straff och att David Accam skickade in 1-1 men bedömdes felaktigt att ha varit offside. Det första uteblivna domslutet är inte alls roligt, domslutet i andra läget kan jag mer förstå för det var ett svårtbedömt läge.

Totalt sett gjorde Helsingborg en stark match, men vad fan hjälper det när det lyser 1-0 på resultattavlan när man tågar av. Kombon Djurdjic och Accam var ett ständigt hot mot Levantes bakre linjer men kring Bedoya hände för lite och i det stora hela är det inte bra att få ut noll av så många skapade lägen.

Europa League är naturligtvis inte över utan nu vänder de hem till Råsunda och Olympia men det vill till att det blir poäng då för att inte luften ska börja gå ur ballongen. För även om klyftan till Europa på ett sätt blivit mindre så verkar svenska lag ha tappat en klassisk ingrediens med att backa hem och inte släppa till något.

Bara för att lagen spelat positivt i delar av matcherna så står det lik förbannat Napoli-AIK 4-0 och Levante-HIF 1-0. Fotboll är ett enkelt spel, det gäller att göra fler mål än motståndarna och det var de svenska klubbarnas motståndare bättre på. Effektivitet både bakåt och framåt, till skillnad från HIF och AIK.

***

Här nedan får ni de flesta målen från kvällens Europa League. Oscar Wendt kunde blivit hjälte men blev syndabock, och Daniel Öhrlund och Mikael Dorsin blev hjältar och sedan allt från den galna 3-5 matchen Young Boys-Liverpool.

Publicerad 2012-09-21 kl 00:09

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå