POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kan serie A ta Ranégie till Blågult?

Mathias Ranégie var inblandad när Udinese kvitterade mot Anjzi i Europa League i torsdags. På söndagen fick anfallaren starta även mot Milan. Det blev succé, för även om han var involverad i Milans kvittering så nickade han in 1-0 och fick sedan straff som ledde till 2-1.

Mathias Ranégie var naturligtvis nöjd efter den succén och om det kan du läsa här. Varje gång jag ser Ranégie ta ytterligare kliv på karriären så blir jag glad. Tänk en spelare som blivit uträknad fler gånger än den genomsnittlige katten ändå kan studsa tillbaka – och det till högra höjder.

Anfallaren som inledde karriären i Masthuggets BK och sedan åkt berg-och-dal-bana är för mig en given lirare i landslaget. Han var det redan innan han tog kliv i Italien, och sett till att landslaget ibland kan behöva en annan dimension så är han ett vasst alternativ. Dessutom är han inte så dålig i djupled.

Undrar hur Erik Hamrén resonerar när Ranégie även öppnar målkonto i serie A? Förbundskaptenen är naturligtvis nöjd med Zlatans brutalt starka inledning i Paris och att Ola Toivonen hittade rätt på söndagen med en snyggt ledningsmål mot Feyenoord.

Annars är det rätt mörkt , där Johan Elmander är ur slag och varken Marcus Berg eller Markus Rosenberg gör annat än inhopp. Oavsett blir det en intressant presskonferens på tisdag om en vecka där truppen till VM-kvalen mot Färöarna och Tyskland blir offentlig.

***

Kennedy!

***

Såg nu “Palme”. Se den. Även om jag redan längtar till versionen på tre timmar som ska gå på SVT. För storyn ryms inte på 1 timme och 50 minuter. Inte alls det hjälteporträttet som jag väntat mig, utan man fick en mer nyanserad bild av honom. Slående hur kåt han var på att synas i medierna.

***

Bara 0-0 för Elfsborg hemma mot Sundsvall. Ett Sundsvall som fick Kevin Walker utvisad redan i första halvlek. Guldfrossa eller att Jörgen Lennartsson kört slut på sitt manskap med snacket? Bara det att 0-0 mot Sundsvall bara var en av 30 matcher…jo, tjenare. Vi får se i veckan då det är AIK-Elfsborg.

***

Liverpool rullade i perioder ut Manchester United, men det blev inga poäng. Tufft, tufft för Brendan Rodgers som nu bara tagit hem två poäng på fem ligamatcher. Rättvist? Nja, det kan man inte påstå sett till att klubben spelat oerhört mycket bättre än poängskörden. Nu väntar lättare motstånd och då måste det rassla till.

***

Jörgen Lennartsson tog sin fem U21-lirare i örat i veckan för kritiken mot Håkan Ericson och berättade det sedan för Aftonbladets reporter. Dessutom sa Elfsborgs tränare att han var förbannad över att man inte hållit detta internt och att han förutsatte att andra klubbtränare gjorde likadant.

I den bästa av världar så skulle vi ta sådana här debatter offentligt, men det blir udda att kritisera spelare för att de inte hållit sin kritik internt och sedan går han själv ut med det. Dessutom kan man fundera över varför spelarna känner ett så stort missnöje? Kanske är det där man borde angripa problemet?

Lägg till Lennartssons oerhört tajta koppling till U21-landslaget. Inte ens två år sedan han lämnade jobbet och hans radarpartner Tommy Söderberg är kvar i ledningen för U21. Typiskt att man då håller ihop och försöker få andra klubbar att läxa upp sina U21-spelare. Tveksamt.

Publicerad 2012-09-23 kl 18:22

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå