POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Inte förvånad om fler följer Hedman och förlorar stålarna

En polare som såg Ekwall vs Lundh on Tour med Markus Rosenberg var förvånad över hur skön anfallaren var. Kolla in programmet där han berättar om landslaget, alla klubbyten, vad han lägger stålar på och hur trist han tycker det är med ett jäkla avstånd till både fans och press. Sedan berättar han om planen att avsluta karriären i Malmö FF.

Bland annat ratade han bud från Arabvärlden och Kina som skulle gett tre, fyra gånger så mycket som i West Bromwich för att han inte vill bli bränd fler gånger.

***

Rasmus Lindgren, 28, flyttar hem och är gratis och vill spela i allsvenskan. Det enda jag vet säkert är att han inte hamnar i Landskrona Bois. IFK Göteborg har tidigare försökt värva honom men har trångt på mittfältet. Helsingborg, Malmö, Halmstad borde alla vara sugna. Och varför inte Djurgården? Kan bli huggsexa.

Minns för övrigt när Bois släppte honom till Ajax andralag och Bois-basen Kenneth Håkansson var nöjd med någon miljon i ersättning då man inte trodde på Lindgren. Mittfältaren har visat att Landskrona gjorde en rätt grov felbedömning. Kanske precis likadant som när man släppte Roar Hansen?

***

Magnus Hedman hade onekligen en bra proffskarriär i Coventry, Celtic och Chelsea och även om lönerna i Premier League galopperat i väg ännu mer så rasslade det in tiotals miljoner kronor på målvaktens konto under åren. Trots det lyckades han göra av med det mesta av förmögenheten, utom en del pensioner som kan trilla in senare, och mycket på på en hel del lyxliv.

Att läsa hans bok ger en inblick i att det kan hända att miljonerna bara rinner i väg om man inte har full koll på utgifterna, och på vilka intäkterna som kan komma framöver och prioriterar ett lyxigt leverne samt inte har ordning på livet. Då kan stålarna bara försvinna och sedan får man börja om utan pengar.

Det är säkert lätt att tro att man ska ha kollen, men det växer snabbt upp en industri runt om kring en, och för många spelare utan vare sig erfarenheter eller utbildning så är det svårt att ifrågasätta vad man ska investera i och hur man ska bedöma utgifter kontra intäkter. Sedan vill man unna sig, särskilt när kollegorna köper bilar, klockor, skumpa och har en dam som också vill shoppa.

För en tidig generation svenska utlandsproffs (fram till tidigt 1980-tal) var det aldrig aktuellt att kunna leva på det man tjänade. Utan där var det  ett måste att börja knega direkt och möjligen hade man en slant till villan. De som kom i väg på 1980-talet tjänade bra men pengarna räckte inte många år efter karriärens slut, och det finns många exempel på gamla hjältar som har det tufft.

I början av 1990-talet blev pengarna större och många av dem som var stor stjärnor då har inget större behov av att jobba, även om det finns undantag, men det gäller att de har koll på intäkter och utgifter. Inte så att det är Ferraris och Cristal hela tiden, utan det handlar om att se till att cashen räcker ända in i kaklet.

Därefter har pengarna blivit så stora att man utan tvekan kan pensionera sig om man varit i England eller varit ute i sju, åtta år i andra ligor och sett till att placera det smart. Förutsatt att man inte svävar ut helt. För det är så oerhört lätt när det bara flyter in en miljon i månaden att det ska fortsätta så där ett bra tag, och då vänja sig vid att bränna rejält.

[youtubeplay id=”efzKNh-_poU” size=”large”]

Får hoppas att de spelare som inte fattar det får tag i ESPN-dokumentären “Broke” som ska gå i nästa vecka. Regissören Billy Corben har träffat en rad gamla stjärnor som illustrerar en verklighet där 60 procent av NBA-spelarna är panka fem år efter att de slutat spela och där 78 procent av NFL-spelarna är bankrutta på bara tre år som pensionärer.

[youtubeplay id=”tXNgDEnJoQ0″ size=”large”]

Tror tyvärr att vi kommer att se fler fotbollsspelare som likt Magnus Hedman tappar styrseln över ekonomin och hinner bränna det mesta innan det tar slut. För det är oerhört lätt att hamna i en konsumtion när alla runt om kring bara brassar på med dyr lyxkonsumtion och det finns många “vänner” som gärna hakar på och firar framgångarna.

***

Förstår inte riktigt varför Helsingborgs IF bojkottar Fotbolldirekt. Om nu nyheten inte stämmer är det väl sajten som står med skägget i brevlådan sett till att man påstått att Roar Hansen är klar för klubben. Nu har HIF dementerat, och då får man hoppas att det stämmer, för om Hansen plötsligt kliver in som tränare så framstår klubben som allt annat är trovärdig.

Trots allt är den här typen av spekulationer vardag i fotbollsvärlden. Tror knappast att Åge Hareide och Stefan Schwarz går under av trycket från att deras jobb är osäkert. Det har de väl vetat hela tiden. Och Öster har väl koll på Roar Hansen eftersom klubben själv ryckte honom när han var under kontrakt i Ängelholms FF.

En extra krydda att HIF:s Mattias Lindström bloggar på just Fotbolldirekt. Hur hanterar han klubbens bojkott? Får han ens fortsätta att blogga för Jesper Jansson o Co? Kan han blogga om Roar Hansen?

***

Sista presskonferensen någonsin i Umbro CornerRåsunda väntar nästa tisdag. Programmet:

På programmet står bl.a. följande:

  • Erik Hamrén presenterar truppen till VM-kvalmatcherna på bortaplan mot Färöarna 12 oktober och Tyskland 16 oktober.
  • Håkan Ericson presenterar U21-truppen till EM-kval play off-matcherna mot Italien 12 oktober i Pescara och 16 oktober i Kalmar.
  • Futsal-landslagets förbundskapten Per Broberg presenterar den första historiska landslagstruppen som samlas på Bosön 2-4 november för läger.

Undrar vilket som är hetast?

***

Undrar hur Café har bedömt Mikael Lustig? När har de sett att han har “”shining” i betydligt mer avskalade kombinationer.”? Högerbacken är enligt magasinet Sveriges snyggast klädde idrottsman. Grattis!

Publicerad 2012-09-26 kl 16:44

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto