Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Un classique classique de Zlatan

Höstens match i franska Ligue 1 var “le classique” mellan Marseille och Paris SG och med en ruggig inramning på Stade Vélodrome i Marseille blev en jämn och sevärd kamp. Marseille framstod tydligt som ett mer homogent lag med en klarare spelidé men  PSG har ju en del klasspelare som kunde påverka även om det var förvånande att se Pastore så svag.

ANNONS

För Zlatan Ibrahimovic var det premiär i den klassiska matchen och det går inte att komma i från att han gjorde avtryck. Under de första 20 minuterna såg man honom jaga mycket boll och komma långt ner i planen, men han klev in i le classique på allvar efter en hörna.

Visst, vi har sett en rad konstmål genom åren men det är rätt svårt att förstå hur Zlatan får en sådan fart på bollen när han träffar den på volley. Helt utan chans för Steve Mandanda i mål.

Det hann inte ens gå två minuter innan Paris SG:s stjärna skickade in en frispark och sitt andra mål för kvällen, och äve3n då fick han mäktig fart på bollen. Inte under 100 knyck när bollen böjde sig ner och Mandanda kastade sig förgäves ännu en gång.

Fast Zlatan var inte ensam om att dominera, även den så hånade André Pierre-Gignac som har öknamnet “Big Mac” eftersom han lätt lägger på sig en del kilo, men han gav Marseille ledningen och dessutom kvitterade han på nick. Framför allt nicken var enorm sett till så många som försökte markera honom.

ANNONS

I andra halvlek var det PSG som jagade ett avgörande mål men man fick aldrig till det riktigt framför målet. Sett till att Carlo Ancelotti fortfarande försöker forma sitt lag så borde kurvan peka uppåt för det ihopvärvade storlaget och att man kan utmana Marseille som fortfarande leder ligan.

***

Elfsborg kan vinna på gräs. Fast knappast utan Stefan Ishizaki.

***

Erik Hamrén samlar landslaget på Scandic Park under måndagen och börjar ladda inför bortamatchen på plasten i TorshamnFäröarna. Eller rättare sagt på ön Streymoy som är den största och mest befolkade av de 18 öar som utgör ögruppen som tillhör Danmark men inte EU.

Så här ser programmet ut fram till matchen på fredag:

October 8

 • 14.30 Press conference with coach Erik Hamrén, Scandic Park
 • 17.10 Mixed zone, Karlberg
 • 17.30 Training session, Karlberg
 • ANNONS

October 9

 • 11.10 Mixed zone, Råsunda Stadion
 • 11.30 Training session, Råsunda Stadion

October 10

 • 11.10 Mixed zone, Råsunda Stadion
 • 11.30 Traing session, Råsunda Stadion (open to media first 15 minutes)
 • appr. 13.00 Press conference, Råsunda Stadion

October 11

 • 16.15 Press conference followed by mixed zone, Tórsvöllur Stadion
 • 17.00 Training session, Tórsvöllur Stadion

***

Såg delar av El clasico och duon Messi och Ronaldo slutar aldrig att förvåna. I en öppen och underhållande match är det argentinaren och portugisen som bara fortsätter att skicka in mål. De stor för vars två strutar på Camp Nou och Barcelona-Real Madrid slutade 2-2.

Ronaldos 0-1

Messis 1-1

Messis 2-1

Ronaldos 2-2

Trodde den typen av målskyttar hörde till det förgångna som Gunnar Nordahl, Just Fontaine, Eusebio, Puskas och herrarna från 50- och 60-talet, men de finns än. Sedan Ronaldo för tre år sedan flyttade från Manchester United till Madrid så har han gjort makalösa 160 mål på 155 matcher. Lionel Messi, då? Ja, han är ännu värre och har satt 185 mål på 179 matcher.

ANNONS

***

Tro inte att den allsvenska guldstriden är över än. Många matcher återstår och så nära att Elfsborg snubblade efter att AIK fallit hemma mot Gefle. Räknar med att guldkampen lever några omgångar till, minst, för Norrköping borta är inte lätt för ledarlaget:

Elfsborg: – 52 poäng, +17 – Norrköping (B), Gefle (H), Mjällby (B), Åtvidaberg (H).

Häcken: – 50 poäng, +30 – Mjällby (B), Kalmar (H), AIK (H), Sundsvall (B).

Malmö FF: – 49 poäng, +15 – Kalmar (B), Djurgården (H), Örebro (H), AIK (B).

AIK: – 47 poäng, +11 – IFK Göteborg (B), Syrianska (H), Häcken (B), Malmö (H).

 

Publicerad 2012-10-07 kl 22:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto