Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hamrén vill hålla debatten inom familjen

Inget nytt brandtal från Erik Hamrén när han klev ner i källaren på Scandic Park tre bra Isaksson-utsparkar norr om Stureplan. Där drog Bladets utsände upp Roland Anderssons citat från nya Offside. Ni vet det som ganska lätt kan läsas som en passning till Hamrén:

”Men det finns ingen magi. Det du gör i veckorna, två tim­mar varje dag, det är det som räknas. Coach­ning, det handlar inte om smarta byten, sån skit. Inte om att läsa en dikt av Karin Boye i halvtid. Man kan inte ringa något medium. Risken i dagens läge är att folk inte tror på träningsbiten längre.

ANNONS

Det är en massa fysio­loger och dietister och annan skit som vill ta tid, men särskilt i ett landslag när man har begränsat med tid handlar det om att sätta ett sätt att spela. Upp med en backlinje och gör realistiska övningar! Automatisera! Koordinera! Är de vana vid andra spelsätt så gäller det att hjärntvätta dem bort från det! Sätta sig på spelarna!”

Visade sig att Hamrén fått ett ursäktande sms av Roland Andersson där Lars Lagerbäcks tidigare assistent förklarade att han inte alls menade det som kritik mot den nuvarande landslagsledningen utan det bara handlade om hans åsikt rent generellt. Jo, det må så vara, men den generella åsikten går rakt på Hamréns bygge.

Jag fattar inte, precis som både Mats Olsson och Simon Bank tog upp på pk:n, att man inte kan ha olika åsikter och gå ut med dem. Vaad är det farliga i att det blir lite skriverier. Vi måste kunna få till en debatt, för det är bra för svensk fotboll.

ANNONS

Det var tydligt att Erik Hamrén vill hålla debatten inom den svenska fotbollsfamiljen, och han försäkrade att den levde och frodades där, men att han ogillade mediala utspel. Han hade exempelvis ALDRIG sagt något om landslaget när han var klubbtränare.

Så nu vet ni, allsvenska tränare, om hur förbundskaptenen ser på om ni skulle ha en åsikt.

För egen del tror jag det begränsar svensk fotbolls utveckling. Återigen kan man lyfta fram att ingen från SvFF varit i kontakt med Jonas Thern för att snacka hur man utvecklar spelare. En sådan som Thern vill inte ingå i det vanliga kotteriet och då får man inte vara med och snacka.

På det sättet hade jag hellre sett att det var högt i tak som i Tyskland och Holland där man inte tvekar om att tycka och tänka högt. Vilket inte alla behöver ta personligt. För det blir ännu mer fel när man uttrycker en åsikt som går rakt emot någons sätt att jobba och sedan heter det att det bara var en generell åsikt.

ANNONS

***

Tänk att med alla återbud och nu även Johan Elmander befriad från spel på fredag så är Mathias Ranégie i princip given startande i ett VM-kval. Rätt sensationell utveckling.

Min startelva: Hansson – Lustig, Granqvist, Olsson, Olsson – Svensson, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Wilhelmsson – Ranégie.

 

***

AIK portar den tidigare SVT-legendaren Bosse Hansson från pressläktaren. Rätt eller fel? Ja, det är en bra signal eftersom han uppenbarligen inte förstår tiden sprungit om hans språkbruk ganska rejält och dessutom uttrycker sig så negativt i hop med språkbruket. Att han inte kan be om ursäkt är bara sorgligt.

Har sedan aldrig riktigt förstått varför gamla journalister alltid ska ha tillgång till pressläktaren för. Särskilt en som är medlem i klubben och som brinner för den. Kan han inte bara köpa ett årskort?

ANNONS

***

Zlatan får ledigt. Bara det tar Sverige till VM är det bra.

***

Färöarna borta är en mycket, mycket tuffare match än Kazakstan hemma. Ändå en match som Sverige måste vinna om VM-hoppet ska leva. Konstgräs, tuffa väderförhållanden och ett välorganiserat och vilt kämpande hemmalag där ute i Nordatlanen (rättat efter påpekande).

***

Träning på Karlberg istället för på Råsunda. Planen är för dålig påm Nationalarenan.

Publicerad 2012-10-08 kl 15:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto