Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är det här slutet för Anders Svensson?

Lundhs blogg

Anders Svensson fick inte plats på det svenska mittfältet mot Färöarna heller. Efter Brasilien, Kina och Kazakstan är det återigen en bänkplats för spelaren som ett tag såg ut att hota Thomas Ravellis 143 A-landskamper. Sett i perspektivet från bänken är det tveksamt om det blir så med tanke på att han saknar elva stycken.

I kvällens match mot Färöarna hade jag definitivt haft med Svensson sett till att han är en av få spelare som hittar fram med passningar i djupet och det gör att landslaget lättare kan dyrka upp ett backande och kämpande lag. Egentligen är det bara Rasmus Elm som har något liknande i sig, men han har inte hittat rätt i landslaget.

Lägg till att Svensson är en stark defensiv spelare och ofta ligger rätt för att bryta. Den delen av sitt spel har han utvecklat under åren och även om han inte är i klass med Pontus Wernbloom när det gäller att gå in och markera så är det inte bara att springa förbi Elfsborgs-liraren. Lägg till att kvällens match är på konstgräs.

Annons

Uppenbarligen har Erik Hamrén bestämt sig för att genomföra en generationsväxling på mittfältet. Då faller Svensson i ranking, och det kan inte vara för att han varit sämre. För egentligen har varken Pontus Wernbloom eller Rasmus Elm slagit ut honom via sina prestationer i landslaget.

På något sätt trist om det slutar så, men det måste vara tveksamt om Svensson orkar åka med för att bara sitta på bänken. Vilket är fullt förståeligt, och hans karriär i landslaget är ändå något storartat. Ändå hade det känts bättre om han verkligen blivit utslagen av en spelare som var mycket bättre än honom.

***

Få som vanligt mejl av programsamlaren Anders Bertilsson som önskar sig ett matchprogram från Sveriges landskamper. Får se vad färöingarna kokat ihop?

***

Vi flyger chartrat plan hem i natt. Lite som landslaget. Var spännande att se Färöarna men det kommer att dröja innan landet åker upp på min önskelista över semesterställen. Full av beundran inför de som bor och verkar här. De ger bita ihop ett ansikte.

Annons

***

Hoppas inte Spaniens 5-0 över det danska U21-landslaget är en indikation inför Italien-Sverige i kväll. Hade varit häftigt om det laget nådde Israel nästa sommar.

***

Blev den väntade startelvan som vi såg på träningen i går kväll:

Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Olsson – Källström, Wernbloom – Larsson, Ibrahimovic, Wilhelmsson – Ranégie.

Upp till “Chippen” att visa att han kan utmana med speed och löpningar och få in bollar till avslut. Annars måste Alexander Kacaniklic vara nära ett inhopp redan i paus.

***

Man kan naturligtvis diskutera om ordvalet “petad” är rätt för Anders Svensson sett till att han inte spelat från start sedan EM. Fast i hans fall finns det täckning för petad.

***

Blir lika intressant att följa Irland-Tyskland.

Publicerad 2012-10-12 14:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto