Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Att komma hem ska vara en schlager

Har alltid gillat titeln “Att komma hem ska vara en schlager” av Per Hagman och boken står i bokhyllan även om jag ännu inte läst den. Det är ju bara åtta år sedan den kom, men den poppade upp i dag när jag tillbringade några timmar i Lund. Vi kör SUPERLIVEHarrys i kväll och det är min gamla hemstad som jag lämnade för 18 år sedan.

ANNONS

Sett till att mina föräldrar lämnade staden före mig och även rätt många kompisar också dragit så är det väldigt sällan jag är i Lund. Efter en promenad kan jag lugnt konstatera att det är annorlunda. En hel del klassiska institutioner som Lundagård, Falafelkungen, Idrottsmagasinet, Intersport, Sodom, Oves, Gleerups, Lindéns, Grahns pappershandel och så vidare är antingen helt försvunna eller skuggor av sina forna glans.

Ja, det är lätt att tycka att allt var bättre förr, eller åtminstone bli nostalgisk när man knallar gata upp och gata ner och inse att man knappt känner igen sig. Vad är det för rymdskepp som landat på baksidan av Domkyrkan till exempel? Eller vad hände med det klassiska gatuköket i Saluhallen? Och vem gav klartecken till ett köpcenter utanför stan?

Okej, det är inget att göra, förändringar sker alltid och kallas utveckling. Om det är till det bättre eller sämre är rätt svårt att avgöra, men jag saknar det gamla Lund. Fast det är ju bara jag, och jag bor inte ens här så det spelar väl mindre roll. Inte heller var det direkt någon schlagerkänsla att komma hem. Fast i kväll på Harrys kanske det blir det?

ANNONS

Kolla in när vi följer kvällens matcher i Champions League och gästas av Pontus Jansson och snackar om den mesta fotbollen mellan 20-23 på fotbollskanalen.se.

***

Efter en paus över landslagets matcher så är Ekwall vs Lundh on Tour tillbaka på fredag med en het gäst som jagar guld.

***

Såg bara två tredjedelar av andra halvlek i Celtics heroiska försvar mot FC Barcelona. Tänk att det skotska laget var det första laget som under 2012 såg till att Lionel Messi klev av utan mål eller en assist. En liten triumf men ingen tröst sett till det sena segermålet som Barcelona tryckte in. För jävla tungt för det skotska laget, om än rättvist.

Förstod att Mikael Lustig var bra och det är naturligtvis ett plus för landslaget sett till att man knappast verkar ha några alternativ som högerback.

***

Även om det var bra att huliganen som håller på Leeds och som slog till Sheffield W:s målvakt Chris Kirkland fick ett snabbt straff efter att ha erkänt så är jag förvånad att han bara fick fyra månaders fängelse sett till att han var dömd sedan tidigare och hade tillträdesförbud. Att sedan Leeds stänger av honom livstid…ja, det är väl ett väl hårt straff.

ANNONS

***

Oroliga tider i mediabranschen och försäljningen av Tyskland-Sverige var kanske ett tecken på det? Ser nu att MTG:s börskurs gått ner 40 procent på några månader och att koncernen varnar för att intäkterna från betal-tv inte kommer att vara så starka som man tidigare trott. Dessutom räcker det att se sig om i branschen för att se lien gå på tidningar, på tidskrifter och i bokbranschen.

I det perspektivet får de allsvenska klubbarna en bister uppgift när man tror att omsättningen ska fördubblas och det till stor del av att man ska höja intäkterna från försäljningen av tv-rättigheter. Tror att man kommer att få ett brutalt uppvaknande när man ska börja sälja dem om ett par år och förhoppningarna är så uppskruvade.

***

Tänk att Mikael Dorsin är bäst betald i hela den norska ligan. Nästan fyra miljoner kronor svenska om året i Rosenborg. Wow, liksom.

ANNONS

***

Sverige-Argentina var en godbit. Friends Arena har sett till att få en stark start.

***

Ute på en roadtrip där det var Pia Sundhages debutmatch i Växjö i tisdags, SUPERLIVE i Lund i kväll och Helsingborg-Hannover torsdag kväll från Olympia.

***

Ingick Carina Berg i dealen med Kanal 5?

Publicerad 2012-10-24 kl 16:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto