Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lionel Messi o Co lär sänka Sveriges VM-hopp

I augusti träningsspelade Sverige mot Brasilien för att hylla Råsunda och landslaget fick storstryk av världsstjärnor som Neymar, Dani Alves, Thiago Silva och så vidare. För brassarna innebar det att man tog hem 546 poäng till Fifa-rankingen där man väger in resultat, motståndets kvalitet och matchens dignitet.

ANNONS

För svenskarna innebar 0-3 på Råsunda att man fick noll rankingpoäng och möjligen bidrog det till att Sverige på den senaste världsrankingen föll tre platser och nu är 21:a i världen. Även om tre segrar mot Kina, Kazakstan, Färöarna och kryss mot Tyskland lär bidra till svenska poäng.

Härnäst för landslaget väntar två tuffa matcher på Friends Arena: England 14 november och Argentina 6 februari. Däremellan ska man trycka in två till tre matcher på en årlig vinterturné mot oklart motstånd. Vid förluster får man inga poäng och det kan kosta rankingplatser under 2013.

Dessutom ger inte ens vinster mot ängagäng riktig utväxling, och därför får man hoppas att förbundets agenter på Kentaro får till en något bättre turné eftersom landslagets ledning ser en större vinst i att åka ut och spela matcher ställt mot risken att tappa i rankingplatser.

ANNONS

Spelar den där läsksponsrade Fifa-rakningen någon roll då? Ja, sett till att den legat till grund för seedningen av lagen i VM-playoff både inför VM 2006 och VM 2010 så kan det betyda oerhört mycket. Sverige har fortfarande siktet inställt på andraplatsen och tyskarna är favoriter att ta direktplatsen till Brasilien.

Då kan alltså Sverige missa möjligheten till seedning i ett eventuellt playoff, och därmed slippa de vassaste lagen i playoff (som någon av Frankrike och Spanien eller Kroatien/Belgien och Portugal). Bara för att vi träningsspelar mot oerhört starkt motstånd, och i träningsmatcher där kanske Zlatan vilar.

Samtidigt förstår jag förbundets svårighet med att få folk till nybygget Friends Arena och då lockar givetvis enbart de riktiga stora länderna och de största stjärnorna och när man lyckas bärga hem Argentina med Messi så kan det försvår för Erik Hamrén o Co att nå Brasilien. Hur man än vänder…

ANNONS

***

Varför jublar och firar spelarna i lilla CD Alcoyano så? Ja, man skulle kunna tro att de vunnit något. Eller att de fått en lätt lottning i Copa del Rey. Men det är precis tvärtom, de fick Real Madrid och det är naturligtvis också värt att fira.

[youtubeplay id=”P7VHHh15KVo” size=”medium”]

Match blir det i varje fall och det i nästa vecka.

***

Bittert med förlust för HIF efter sent insläppt mål och att AIK inte vann i Eindhoven, men det är onekligen så att de allsvenska lagen närmat sig spel i Europa, vilket min krönika efter i går handlar om. Vad det beror på? Ja, säkert hänger en del ihop med den ekonomiska krisen i Europa som ser till att fler stannar i Sverige. Fast det är mer komplext än så.

Oavsett är det förbannat kul och förhoppningsvis ser AIK till att man

Publicerad 2012-10-26 kl 12:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto