Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilken blåsning av HIF

Lundhs blogg

På söndag är det Fars dag och här är den perfekt presenten: medlemskap i Tigers Club som hjälper gatubarn i Kampala att lämna livet på gatan med fotbollen som medel.

***

Allsvenskan är inte bara med i Europa Leagues gruppspel med två lag, de står upp väl och det är tydligt att trenden har vänt. Givetvis har de svenska klubbarna hjälp av den ekonomiska krisen men inte alla länder och ligor klarar av att utnyttja det. Även om HIF bara tagit en poäng har man verkligen hängt med, och AIK är med i kampen om att gå vidare.

Oerhört häftigt att se de svenska lagen och känslan på Råsunda på torsdagen var skön. Där AIK tog hand om PSV Eindhoven på ett imponerande sätt, särskilt sett till att den holländska klubben omsätter nästan lika mycket som hela allsvenskan. Ja, det var en rejäl skalp som klubben tog.

Annons

Uefa lär dröja med att ge den franske domaren Fredy Fautrel några större matcher efter matchrapporten från Hannover-Helsingborg. Han var rejält snett på det i slutet och det kan nog alla konstatera oavsett hur man ser på Peter Larssons tackling, och vad den eventuellt skulle ge för straff:

Som jag upplevde det är det frispark eftersom det är utanför straffområdet och inget mer. Att Larsson inte är så vass som han var senast i HIF-tröjan är rätt uppenbart men här fick det löjeväckande konsekvenser. För det är ingen tröst för HIF att Fautrel hamnar på Uefa:s “shit list” eftersom det kostade poäng och pengar.

Jag är förvånad över att HIF:arna höll sig så lugna sett till insatsen av den franska domaren och uppgifter om att Walid Atta ska ha knuffat domaren känns krystade. Det visar också att Uefa gör fel om inte heller plockar fram domaren som får redogöra för sin syn på situationen, som domarna i allsvenskan gör, och som gett ett bättre klimat.

Annons

Bitterirt för HIF att bara ha en poäng efter fyra bra insatser och poängskörden borde ha varit annorlunda. Men HIF:s säsong är oftast som straffen som avgjorde gårdagen. Där Pär Hansson är på den men styr den i ribban och in. I fjol hade den bollen hamnat utanför Hanssons mål.

***

Mohamed Bangura!

Vilken insats av AIK som tog en seger i Europa Leagues gruppspel och det mot PSV Eindhoven. Inte bara för klassmålet av Bangura utan framför allt från en äckligt disciplinerad försvarsinsats där man släppte till ett blygsamt antal möjligheter och egentligen inga riktiga skarpa lägen.

Helgi Danielsson hade dessutom ett skott i ribban och islänningen gav ihop med nya fyndet Moro en solid bas på mittfältet. De gav inte PSV många möjligheter att bygga upp spelet och såg till att AIK kunde blixtra till framåt och hota det holländska laget, vilket hjälpte Andreas Alms manskap.

Annons

Backlinjen var återigen stark och duon Niklas Backman och “Nisse” Johansson var fantastisk. Ivan Turina behövde inte plcka fram storspelet för att fixa nollan den här gången, för ett försvagat PSV strandade långt tidigare i planen och därmed fixade man första trepoängaren.

Vilken uppbyggnad inför Napoli-matchen om två veckor. Den gäller andraplatsen i gruppen och sett till Cavanis fyra mål på Dnipro så är AIK:s väg till spel även efter jul rätt tuff, men sett till insatsen mot PSV och att varken klimat eller plan talar för serie A-gänget så finns chansen. Kan det blir 30 000 då?

***

Christer Nelin spelar i de lägre divisionerna för Gottne IF och kan därför inte vinna Årets Mål men målet han skickade in mot Bjärtrå är snyggt:

[youtubeplay id=”jxFQ7-lXdlo” size=”medium”]

Annons

Serien? Jo, det är division 5 i Ångermanland. Christer uppges dessutom närma sig de 50…imponerande.

***

Guldfesten i Borås pågår än. Det vet jag eftersom vi var där och träffade en guldman till veckans Ekwall vs Lundh on Tour.

***

En del klagar på att vi gjorde för lite i studion efter HIF-matchen, och det är naturligtvis rätt, men berodde på att det är förinspelat slut då allt som vi haft på Råsunda ska packas ihop. Inte lyckat, och det får vi ta till oss, även om produktionen ibland kräver den typen av grepp.

Däremot är det löjeväckande att snacka om att vi är 08-fixerade i Europa League. Vi har haft studio två gånger från Olympia och en från Råsunda och både HIF och AIK har haft vars två hemmamatcher. Att det blir studio på Råsunda nästa gång är inget att snacka om. AIK:s gruppspel lever och Napoli är det största laget av alla som hamnat i de svenska lagens grupper.

Annons
Publicerad 2012-11-09 08:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto