Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett omöjligt jobb hos Hamrén är ledigt

Lundhs blogg

Fotbollsgalan i kväll och det är på fotbollskanalen.se du följer den bäst. Inte nog med att du får hela galan, du får även direkt från Röda Mattan där Marcus Dunér intervjuer gästerna på väg in mellan 16:30-17:30. Sedan är det mer intervjuer med gäster och vinnare i reklampauserna från 19:55 och fram till 22:15.

Så vill du höra ännu mer av vad Zlatan Ibrahimovic o Co har att säga så satsa på att följa galan fotbollskanalen.se. Här har allt du kring hela upplägget för Fotbollsgalan.

***

Erik Hamrén tappar sin pressman Hans Hultman eftersom han flyttar till ett jobb på Fifa där han blir ansvarig för att se till att mediaverksamheten flyter på stora mästerskap. Onekligen ett drömjobb för någon som jobbar med fotboll och media, och garanterat betydligt mer betalt sett till vad Sepp Blatter o Co pröjsar.

Det är Hultman väl värd sett till att när jag träffat honom på fältet då han antingen jobbat för Fifa eller Uefa så har han hanterat det strålande. Han har erfarenheten och är dessutom alltid lugn och sansad, vilket är en nödvändighet i den hetsiga verklighet som det är att hantera en deadlinepressad press och inte sällan ointresserade spelare och ledare.

Annons

Sedan är han en trevlig och vettig person som är lätt att resonera med även om vi inte sällan tycker olika. Han är inte heller den långsinta typen som har svårt att glömma vad som varit. Utan han ser framåt och vill garanterat hjälpa till, sedan är det bara så att det finns starkare krafter bakom som inte alltid vill gå lika långt.

Under tiden hos Erik Hamrén började det som en dans men Hans Hultman har fått det tuffare och tuffare och hösten har varit riktigt kämpig. Det är ingen hemlighet vad lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic tycker om pressen och han har ju allt som oftast stöd av förbundskaptenen Erik Hamrén som också är kritisk mot oss. Vilket gör jobbet i det närmaste omöjligt.

Dessutom är det ett destruktivt läge för svensk fotboll, för oavsett vad man anser om pressen så är det fortfarande den bästa vägen till fansen och de som följer landslaget. Vilket inte bara skapar intresse kring landslaget från fansens sida, utan det är även en viktigt sida när det gäller sponsorer och deras vilja att pumpa in miljoner.

Annons

Senast Hans Hultman klev av jobbet som presschef för landslaget 1999, efter knappa två år med Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck, och då sade att han inte ville vara borta så länge från familjen under EM och sedan istället jobbade för Uefa under EM 2000 och var borta längre än det svenska landslaget, då var det för att han inte hade samma syn på medierna som förbundskaptenerna.

I dag tror jag snarare att det fina jobbet på Fifa lockade och att han verkligen är vemodig över att lämna landslaget, även om man inte behöver lyssna med så många för att höra om frustrationen som råder emellanåt. Det är oerhört tufft att vara länken mellan två olika parter som har så olika synsätt och olika inställningar och olika jobb.

Vem ska då ta över efter Hultman? Ja, det är inte lätt att dra fram kandidater men för svensk fotbolls skull så bör det vara en person som kan stå upp med mot de spelare och ledare som inte vill ställa upp för medierna. För svensk fotboll behöver mer press och inte mindre, och det särskilt i en tid när svenska medier går dåligt och skär och kanske inte kommer åka på samma sätt.

Annons

I den bästa av världar är den en person som har rötterna i både fotboll och media, för att personen har jobbat med media är en stor fördel för alla inblandade då han vet hur det fungerar. Inte sällan är det så att förbundskaptenen och spelarna inte greppar riktigt hur det funkar och då blir det fel.

Helst är det någon med tillräcklig erfarenhet att inhämta understöd från den högsta ledningen i form av Karl-Erik Nilsson för att driva på i rätt riktning för svensk fotboll. Om nu det räcker? Nilsson har ännu så länge varit anonym. När det var en liknande situation i svensk fotboll, efter EM 2000, då var Lars-Åke Lagrell väldigt involverad i att ge Mats “Mulle” Olsson stöd i att få spelare och ledare att ställa upp.

Samtidigt är det bara att inse att Zlatan Ibrahimovic, 31, inte kommer att ändra på sig i första taget och att arbetet kanske måste vara inriktat snarare på förbundskaptenen och de yngre spelarna. För svensk fotboll har inte råd med att fler och fler står för att allt som skrivs är skit och lögn, vilket lagkaptenen felaktigt påstår.

Annons

***

Om Zlatan inte får Guldbollen ska alltså Ekwall prygla Bank. Spännande. Vill du veta mer? Kolla in Fergie Time:

I Fotbollskanalen Europa snackade vi bland annat om publikkrisen för vissa klubbar i La Liga, fansens samarbeten i Europa och supersubs i England och att Zlatan kanske kväver en del av sina medspelare i PSG:

***

Publicerad 2012-11-12 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto