Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför tror jag att vi hade fel om Norling

Lundhs blogg

Fotbollskanalen.se hade fel i att Malmö FF skulle göra sig av med Rikard Norling. Inget att hymla om att det blev fel i den publiceringen, och det är olyckligt och beklagligt att det blev så och det kan jag bara be om ursäkt för.

Jag vill naturligtvis att det vi skriver ska vara rätt, och det är bara skadligt för alla inblandade om man har fel, och då inte minst för vår egen trovärdighet. Det är bara obegåvat att tro att vi vill något annat än att ha rätt.

Däremot råder det inget tvivel hos mig om att MFF-styrelsen var inne på den linjen, att avsluta Rikard Norlings tid i klubben. Vad som ledde till att MFF-ledningen till slut ändrade sig och gick på att behålla både Per Ågren och Rikard Norling återstår att se. Jag jobbar på att ta reda på det.

Inom klubben har funnits en stor oro över att sittande sportchefen Per Ågren skulle kliva av efter den tunga hotbilden mot honom och några med insyn som jag talade med var osäkra på om han skulle orka fortsätta jobba kvar.

Annons

En osäkerhet som hängt över klubben de senaste dagarna ihop med de kraftfulla reaktionerna från både spelare och fans på uppgifter om Rikard Norlings avsked. Vilket säkert spelat en roll.

Hur kan det bli fel då? Någon kan ljuga. Det tror jag inte här. Jag valde att lita på den ytterst initierade källa som kom med uppgifterna och kunde backa upp dem på ett bra sätt, och som även backats upp med mindre detaljerade tips från andra bra källor

Det är ju inte så att fotbollskanalen.se saknat nyheter om Malmö FF den senaste tiden.

* Jonas Thern i möte med Per Ågren för att diskutera ansvar för klubbens talangutvecklingen.

* Daniel Anderssons kontrakt omförhandlas till tränarkontrakt för att spara pengar, vilket bekräftades på presskonferensen.

* Thomas Sjöberg får sluta i klubben.

* Hans Gren i konflikt med Malmö FF om guldbonusen från 2010.

Annons

Ibland ändrar sig folk. I en sådan här maktkamp skiftar det och det är en pressad klubb sett till både ekonomin och huliganhoten som gick på en lösning som redan fanns där.

Jonas Thern har funnits med i bilden och har ju själv bekräftat i veckan att han snackat med klubben om jobbet som huvudtränare. Tror någon att man pratat med honom om det utan tankar på ett byta ut Norling?

Under fredagens presskonferens var Per Nilsson, vd, och Håkan Jeppsson, ordförande, tydliga om att det varit hett mellan Norling och Ågren även om man ville jämföra det med ett syskonbråk och talade om starka personligheter som alltid är en skön omskrivning…

Nilsson och Jeppsson sade att hade tagit beslutet att satsa på duon även 2013 och att man hoppades att de två herrarna ska följa de riktlinjer och planer som man lagt upp inför nästa säsong. Man försökte dock tona ner bilden av en spricka och skylla på medierna.

Annons

Om det aldrig varit särskilt allvarligt och man inte ens funderat på Norlings framtid så tror inte jag att man hade behövt ligga lågt under en längre tid för att sedan ha en presskonferens där man meddelade ett beslut om att köra vidare med både Ågren och Norling, och där man påpekade att man dragit upp riktlinjer för hur de ska jobba.

På en fråga om styrelsen varit enig i frågan om Norlings fortsättande så ville inte Håkan Jeppsson svara på hur resonemanget gått eller hur många som varit för eller emot. Istället gav han Bengt Madsen en passning om att vår hedersordförande säger att MFF-styrelsen aldrig varit oenig så vi går på den linjen.

Är det då rätt lösning? Möjligt att ledningen nu fått lugn i båten och att man kan få både Norling och Ågren att veta vad som gäller. Jag tror att en baksida är att man återigen har en vd som inte har tillräcklig koll på fotbollen.

Annons

Och jag förstår inte varför man är tydligare om sparpaketet som alla vet kommer. För varje dag som går med för höga kostnader så växer uppförsbacken som klubben ska uppför och med tanke på att man helt riktigt vill satsa på det sportsliga så gäller det att skapa de förutsättningarna.

***

Riktig humor i Nöjesguidens blogg om fotboll där man betygsätter mitt ansikte när Zlatan lämnar studion och bara hälsar på Anders Andersson innan han kliver i väg. Och det är säkert så att Zlatan ratade mig, men han såg nog humorn i när jag drog upp vem som njöt mest av 4-2:

***

Mest späckade hösten sedan jag började på TV4 för sex år sedan och det tar inte slut än på ett tag. I morgon bitti går tåget till Sundsvall för kvalet mellan Giffarna och Halmstad och för alla HBK-fans är det bara att tänka Parma för att det ska darra lite. Fast det ska mycket till om man tappar 3-0.

Annons

Därefter är det Fotbollskanalen Europa på söndag, SUPERLIVE i Värnamo på onsdag och AIK-Napoli på torsdag. På något sätt ska vi trolla in några Ekwall vs Lundh on Tour via en utlandsresa däremellan.

***

Egentligen rätt fascinerande att det är så tyst kring årets allsvenska flopp IFK Göteborg och där har först klubbdirektören Seppo Vaihela klivit av och hänvisat till personliga skäl. Sedan hoppade ordföranden Kent Olsson av då han inte får livspusslet att gå ihop. Gunnar Larsson sitter kvar på en maktposition via valberedningen och nu ska han styra upp en ny ordförande.

Som jag skrivit tidigare är det rätt att Håkan Mild och Mikael Stahre får köra vidare med sitt projekt åtminstone under 2013. Det är för tidigt att döma ut en sådan satsning och ändrad inriktning som skett efter blott ett år.

***

Annons

Jörgen Pettersson är ett intressant namn som ny tränare i Landskrona. När jag följde honom som spelare var han en av de sista jag hade gissat på som tränare i ett A-lag i svensk elitfotboll, men tiderna förändras. Inget snack om att han var en talang i klass med Zlatan när han slog igenom, även om han inte nådde så långt.

Sett till att Rikard Norling i dag kallade Jörgen P för sitt kärleksbarn så kanske Bois kan få låna in av MFF:s spelaröverskott? För det är inget snack om att spelarmaterialet och budgeten som Henrik Larsson hade att jobba med inte var något att hetsa upp sig över.

Publicerad 2012-11-16 15:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto