Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Att SvFF slipper polisnotor visar hur absurt systemet är

Lundhs blogg

Vet inte om det är bevis nog om vad jag njuter av när landslaget vinner, men det är häftigt att Zlatans uppvisning gav 309 000 unika besökare för fotbollskanalen.se och dessutom 1,25 miljoner visade klipp på sajten och i appen.

***

Låt oss först göra klart att Svenska Fotbollförbundet och dess ordförande Karl-Erik Nilsson tydligt är emot att polisen ska ta betalt av de klubbar som har sin verksamhet i bolagsform, eftersom de ideella föreningen är majoritetsägare.

Så jag är inte ute efter SvFF på något sätt, eftersom de ofta tror det i Råsundaborgen, utan här handlar det om polisen.

Det är absurt att polisen skickar en nota på 1 030 240 kronor till AIK efter matchen mot Napoli på torsdag men ingen nota till förbundet eller ägarna av Friends Arena – i det här fallet SvFF till en tredjedel – för Sverige-England.

Annons

För det är givet att förbundet har ett vinstintresse i att plocka hit England och Argentina. Annars hade man inte tagit ut biljettpriser på 895 kronor för en hel del av platserna på den nya nationalarenan och därmed borde det finns grund att fakturera för polisjobb.

Här måste regeringen agera och stoppa polisnotor mot de klubbar som via bolagsform driver sin verksamhet. För så länge vi har 51-procentsregeln så är det en ideell förening i botten för alla bolag och då kan det inte vara ett vinstintresse.

Att Stockholms länspolismästare Mats Löfving dessutom ryckt den 75-procentiga rabatten är ännu mer bisarrt, men är väl ett tecken på att han tröttnat och vill sätta tryck på politikerna att lösa frågan en gång för alla.

***

Lyssnade på Ring P1 för första gången på länge. Blir alltid lite rädd då.

Annons

***

Ledsen, Svennis, men Zlatan är inte med i kampen om Ballon d’Or.

***

Fernando Torres. Snacka om prisfall.

***

AIK-Napoli. Råsunda får onekligen ett mäktigt avsked. Lite deppad över att man inte kör plundringen av prylar på natten efter matchen utan väntar till söndagen för att låta folk köpa loss stolar, pissoarer, stolpar, badkar och annat.

***

Glöm inte Jonas Olssons utlottning av Zlatans historiska skor. In och donera minst 55 kronor så har du chansen att ta hem skorna. Vad jag gillar den typen av initiativ.

***

Elfsborgs Niklas Hult är gäst och man kan vinna skorna som Galatasarays super-Swede Johan Elmander designat. Från 20:00 onsdag kväll.

Missa inte SUPERLIVE från Harrys i Värnamo. Vi följer matcherna i Champions League, snackar fotboll med Hult och visar sköna klipp.

***

Vågar inte tänka på kaoset i Solna på torsdag. Närmare 60 000 på Swedish House MafiaFriends Arena och samtidigt AIK-NapoliRåsunda.

Annons

***

BK Häcken ändrar klubbmärket och puritanerna rasar, men det har väl de flesta klubbar gjort i mer eller mindre omfattning?

***

Ännu är inte den allsvenska spelaren, som är misstänkt för brott mot en minderårig, dömd för något brott. Till dess att han är det så måste han anses vara oskyldig. Det är rätt vidrigt att läsa och se hetsjakten på spelaren på nätet.

Att döma av åklagaren så kommer han inte åtalas för våldtäkt utan eventuellt för sexuellt utnyttjande av minderårig och om det blir åtal lär det bli en process som hänger över spelaren ett bra tag, särskilt om det blir överklagande.

Här får spelarens klubb och förbund en ny svår frågeställning att brottas med. Hur hanterar man spelare som är misstänkta men inte dömda? För som Alexander Gerndt-fallet visar är det inte så lätt att bara ta ut honom även om förbundets styrelse gett klartecken.

Annons

***

Höst-vår eller vår-höst? Jag förstår AIK och Helsingborg och sett till att man vässar arenorna är det något som går att ta på allvar. Ändå undrar jag om det långa vinteruppehållet som måste till för att det ska vara möjligt.

***

Får ge FC Barcelona att man smög in skiftet från ingen reklam till reklam via Unicef till Qatar Foundation och vidare till Qatar Airways.

Publicerad 2012-11-20 15:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto