POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Handlar Zlatans många mål bara om mer fokus?

Oavsett vad man säger om Paris SG:s överlägsna trupp, Ligue 1:s eventuella styrka och Zlatan Ibrahimovic så är hans facit i ligaspelet ruggigt. Efter gårdagens hattrick är han uppe i 17 mål på 14 ligastarter. Även rensat på straffar så har han bara Lionel Messi framför sig i den europeiska toppfotbollen.

HÄR hittar ni alla Zlatans mål i den franska ligan sedan starten.

Det är uppenbart att han höjt sig när det handlar om avslutningar. I landslaget var 2012 hans bästa år med 11 mål på 11 matcher och i Milan blev det 28 mål på 32 matcher sista säsongen, varav 21 under 2012, och nu alltså 17 ligamål och ytterligare två mål i Champions League för PSG.

Efter landskampen mot England och hans fyrverkeri pratade Zlatan i TV4-studion om att han förr bara sköt när han hade läge och utan att tänka så mycket, men att han i dag är mer fokuserad när han tar sina avslut. Åtminstone verkar det stämma sett till att han i det närmaste snittar ett mål per match.

Undrar hur länge PSG får dra nytta av Zlatan? Ja, det är klart att Mino Raiola rekar marknaden och det anfallaren visar upp gör att eventuella intressenter vet att de får en spelar som fortsatt att utveckla en del av sitt spel även som nybliven 31-åring, Vilket inte är så vanligt när det just gäller anfallare.

På söndag är det seriefinal för Paris och Zlatan mot Lyon och det är en match att se fram emot. På ett sätt synd att Kim Källström inte är kvar i den andra franska klubben, då det hade gett en extra krydda. Ändå är det en match som lockar och det är inte alltid man kan säga så om Ligue 1-

***

Erik Johansson är klassvärvning som Malmö FF kommer att ha nytta av.

***

Peppe Eng, 63 blev avtackad i dag och den gamle legendaren går i pension. Svårt att inse, sett till att han än ger ett ungt intryck. Häftigt att höra med honom om hur TV4 inledde med att köpa loss serie A och göra succé med ligan och sedan se SVT kapa åt sig ligan efter tre år. Då var SVT den stora giganten som kunde kliva in med sedelbuntarna.

För mig är Peppe mycket Tipslördag med Peter Antoine och inte minst Billy Lansdowne. Minns att jag gjorde min tv-debut som gäst påskhelgen 2002 i det programmet och dök upp i en toffel-liknande dojja som jag köpt i Barcelona och räknade kallt med att den inte skulle i rutan, men jag hade fel.

Då var Peppe en skön värd som höll styr på den impulsive Antoine och fick mig att känna mig oerhört välkommen som gäst, trots att jag var nervös och inte så stark. Naturligtvis blev det några stories från Engs gamla tider när vi käkade påskbuffé efter sändningen och en hel del skratt, vilket har fortsatt genom åren.

***

Annars är det lugnt på transfermarknaden.

***

Klart AIK måste få inleda på Friends Arena.

***

Sven-Göran Eriksson till Ukraina? Han verkar ha många liv, den gamle tränarlegendaren. Han måste dessutom vara otroligt rastlös sett till hur han jagar jobb. Vore kul om han tog ett landslag som är i samma VM-kvalgrupp som England.

Publicerad 2012-12-12 kl 19:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå