Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Så slutar Champions League-drabbningarna

Har skrivit en julsaga om dribblingar i fotbollens värld.

***

Tillsammans med Tomas Axnér har jag inspekterat Bundesligas huvudstad München. En häftig upplevelse för oss, och förhoppningsvis blir ni tittare sugna på ett besök.

***

Var Uefa:s Champions League-lottning riggad? Tydligen gav genrepet i går exakt samma matcher. Fråga Elfsborg om det där, de är experter på hur det kan lottas i förväg. Jag tror lika mycket på det som att Elvis lever…åtminstone fram till att nån drar fram honom.

Lottningen slutade så här och här är procenten som talar för de olika klubbarna. Tänk att Premier League kan vara helt utan klubbar i kvartsfinalerna.

Galatasaray-Schalke 04

Kommentar: Bra möjlighet för Johan Elmander o Co att skrälla mot en tysk storklubb som precis sparkat tränaren Huub Stevens. Om Klaas-Jan Huntelaar förlänger blir det kanske lite lugnare i Schalke-lägret men ett hemmastarkt Galatasaray kan skaffa sig en god möjlighet att tråckla sig vidare. 50-50.

Celtic-Juventus

Kommentar: Vassate talienska motståndet var knappast vad Neil Lennon, Johan Mjällby och Mikael Lustig drömde om. Måste vinna på hemmaplan för att ens ha en chans och undrar om inte Juve kan utnyttja viss stabbighet bakåt. Visst, Celtic slog Barcelona men det är något annat i de här matcherna. 80-20 till Juventus

Arsenal-Bayern München

Kommentar: Arsène Wenger kan inte ha varit nöjd när han såg det tyska kraftpaketet redan i åttondelen. Stor risk att London-laget får svårt eftersom man hade tufft med Schalke i gruppspelet och den klubben är inte ens är nära Bayern. Kul för Podolski och Mertesacker men det måste till något bragdartat om Wenger ska rubba Ribéry, Müller, Lahm och Neuer. 75-25 till Bayern.

Sjachtar Donetsk-Dortmund

Kommentar: Två av höstens härliga gäng i CL-spelet ställs mot varandra. Ja, det är lite jämnt som svårtippat när Ukrainas bästa ställs mot några av Tysklands unga äss. Lär bli sevärda matcher och det enda som är synd är att bara ett av lagen kan gå vidare. 50-50.

Milan-Barcelona

Kommentar: Även om El Shaarawy har ersatt Zlatan med den äran så är chanserna små att Milan överlever en omgång mot Barcelona. Visst, den katalanska storklubben är skakad av cancerbeskedet kring tränare Vilanova men det är för stor skillnad på för många platser offensivt. 90-10 till Barcelona.

Real Madrid-Manchester United

Kommentar: Herregud, vilken lottning. Matchernas match med Sir Alex vs Mourinho, Rooney vs Ronaldo, Premier League vs La Liga och så vidare. Två tänkbara vinnare av “the whole shit”. Känslan är att Real är snäppet stabilare och att Uniteds bakre brister gör klubben sårbar om inte Vidic hittar storform direkt. 55-45 till Real.

Valencia-PSG 

Kommentar: Gudarna är fortsatt goda mot PZG. Efter en lätt grupp i Champions League där Zlatans killar vann gruppen så väntar överkomligt motstånd. Lägg till att La Liga-laget är i en mindre kris och har bytt tränare. Vägen till kvartsfinal ligger öpen för Ancelotti som ju kan CL-spel bättre än många tränare. 65-35 till PSG.

Porto-Malaga

Kommentar: Det spanska laget är en av överraskningarna i CL-spelet och vann sin grupp före bland andra Milan, Zenit och Anderlecht. Lägg till att Porto fortsatt att tappa så får Malaga ha favorittrycket. Dock har Porto en erfarenhet av att ta sig vidare som är svårslagen och det kommer att blir jämnt. 55-45 till Malaga.

***

Tänk om en match bara varat i 45 minuter. Lyckan efter att Lucian Bechio tryckte in 1-0 bakom Petr Cech var rätt härlig, det ska jag erkänna:

[youtubeplay id=”_FpJGUTd38Q” size=”medium”]

Men i andra halvlek blev det annat och efter Juan Matas för tidiga kvittering och Ivanovic tunga 2-1 på nick och sedan Moses snygga 3-1 var det kört. Även om 1-5 var för mycket så var det klasskillnad.

Å andra sidan, GHF Capital köper i dagarna hela Leeds United för 52 miljoner pund och det är nästan vad Chelsea lade bara på Fernando Torres. Lägg på en del andra tunga profiler och inse att det är olika ligor på mer än ett sätt.

Vi som håller på Leeds har varit med om värre och jag unnar herrarna som satt och skrek som tokar när Chelsea kvitterade och tog ledningen glädjen att ett mångmiljardbygge krossade ett mittenlag i Championship. Marching on together.

Publicerad 2012-12-20 kl 13:31

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons